Natuurlijk medicijn

Top 10 natuurlijke remedies voor slechte adem of halitose

Top 10 natuurlijke remedies voor slechte adem of halitose

Huismiddeltjes om slechte adem of halitose te bestrijden

Hij slechte adem, ook bekend als halitoseHet kan vaak gênant zijn en het kan uiteindelijk ons ​​vertrouwen en gevoel van eigenwaarde aantasten.

Het kan om verschillende redenen voorkomen, zoals het eten van sterk ruikende of smakende voedingsmiddelen, roken, als gevolg van een droge mond, medische aandoeningen, tandvleesaandoeningen en / of slijmvliesaandoeningen.

echter, de meest voorkomende oorzaak slechte adem is het bacteriën die zich ophopen op de tong en tussen de tanden.

Een goede mondhygiëne is essentieel om een ​​slechte adem onder controle te houden (dit omvat tandenpoetsen, tongschrapen en regelmatig mondwater). Het drinken van de juiste dosis water gedurende de dag is ook essentieel om onze adem fris te houden. Naast water en goede mondverzorging zijn er enkele zelfgemaakte en natuurlijke ingrediënten die ons kunnen helpen een slechte adem effectiever te behandelen.

Top 10 kruiden en specerijen die u kunnen helpen bij het bestrijden van een slechte adem

1. - Venkel

Hij venkel Het werkt als een uitstekende mondverfrisser en helpt een slechte adem onder controle te houden. Het bevat ook antimicrobiële eigenschappen die orale bacteriën bestrijden en doden.

 • Kauw langzaam op een eetlepel venkel om je adem op te frissen en de speekselproductie te stimuleren.
 • Je kunt ook 1-2 keer per dag venkelthee nemen. Om de thee te bereiden, introduceren we twee kleine eetlepels venkel in een kopje heet water en laten we dit 5-10 minuten rusten voordat we het gaan drinken.

2. - Kaneel

De kaneel Het bevat kaneelaldehyde, een essentiële olie die niet alleen een slechte adem bedekt, maar ook de hoeveelheid bacteriën in de mond vermindert. Om een ​​slechte adem met kaneel te behandelen, kunnen we deze remedie twee keer per dag volgen.

 • Kook een kleine lepel kaneelpoeder in een glas water.
 • We kunnen ook laurierblaadjes en kardemom toevoegen.
 • Zeef de oplossing als u klaar bent en gebruik het als natuurlijk mondwater om uw adem op te frissen.

3. - Fenegriek

Thee uit fenegriek het is zeer effectief bij het bestrijden van een slechte adem als deze wordt veroorzaakt door catarrale infecties.

 • Kook een kleine eetlepel fenegriekzaadjes in een glas water.
 • Zeef het mengsel en drink de thee één keer per dag totdat het probleem is opgelost.

4. - Spijker

Hij nagel helpt om de adem op te frissen en heeft antibacteriële eigenschappen die erg handig zijn als het gaat om het beëindigen van een slechte adem.

 • De eenvoudigste methode is om meerdere stukjes kruidnagel in uw mond te doen en goed te kauwen. Dit zal een slechte adem binnen een paar minuten elimineren.
 • Kruidnagel thee kan ook worden gemaakt. Om dit te doen moet je een glas water koken, een kleine eetlepel kruidnagel toevoegen en dit 5-10 minuten laten sudderen. We kunnen de thee drinken of 2 keer per dag als mondwater gebruiken.

5. - Peterselie

Hij peterselie bevat chlorofyl, dat een slechte adem helpt neutraliseren.

 • Kauw gewoon op wat verse peterselie om je adem op te frissen. We kunnen het ook in azijn dopen en later kauwen.
 • Een andere optie is om peterselieblaadjes in een blender toe te voegen en er een sap van te maken. We kunnen dit sap elke keer drinken als we onze adem moeten opfrissen. Het zal ook helpen bij de spijsvertering.

6. - Citroensap

Hij citroensap is een natuurlijke remedie die al generaties lang wordt gebruikt om een ​​slechte adem te behandelen. Het zure gehalte van citroen voorkomt de groei van bacteriën in onze mond. Bovendien helpt de sterke en aangename geur de slechte geur te verbergen.

 • Meng een eetlepel citroensap in een glas water en spoel je mond met het mengsel. We kunnen ook een beetje zout aan het mengsel toevoegen. Deze oplossing helpt ons om het probleem van een droge mond op te lossen (een van de factoren die het meest bijdragen aan een slechte adem).

7. - Appelazijn

Hij appelcider azijn het heeft de eigenschap de pH in evenwicht te houden. Dankzij deze eigenschap is appelciderazijn uitstekend geschikt voor een slechte adem. We kunnen elk van deze remedies proberen, afhankelijk van onze voorkeur:

 • Roer een eetlepel rauwe (ongefilterde) appelciderazijn in een glas water. Drink de oplossing voor de maaltijd. De azijn helpt bij de spijsvertering en bestrijdt een slechte adem.
 • We kunnen ook gorgelen met een mengsel van een beetje appelciderazijn in een glas water.

8.- Zuiveringszout

Hij bakpoeder, is een geweldige oplossing om een ​​slechte adem zowel te bestrijden als te voorkomen: het helpt ook om de niveaus van zuren die bijdragen aan een slechte adem in evenwicht te brengen. Het bestrijdt ook orale bacteriën die een slechte adem veroorzaken.

 • Meng een halve theelepel zuiveringszout in een glas vers water en gebruik het eenmaal per dag als mondwater totdat u tevreden bent met het resultaat.
 • We kunnen ook onze tanden poetsen met zuiveringszout, waardoor het zuur in onze mond wordt verminderd en de groei van nieuwe bacteriën op onze tong wordt voorkomen.

9.- Tea tree olie

Hij tea tree olie Het heeft antiseptische eigenschappen die werken als een krachtig desinfectiemiddel voor onze mond. We kunnen het op verschillende manieren gebruiken:

 • Poets je tanden met een tandpasta die theeboomolie bevat.
 • We kunnen ook twee druppels theeboomolie aan onze tandenborstel toevoegen, samen met onze gewone tandpasta.
 • We kunnen ook een paar druppels tea tree olie, met pepermuntolie en citroenolie in een glas water mengen en het mengsel als mondwater gebruiken.

10. - Thee

De infusies en de theeën ze helpen ook bij het bestrijden van een slechte adem. De antioxidanten in groene thee en zwarte thee kunnen de groei van bacteriën die een slechte adem veroorzaken, vertragen.

Als een slechte adem aanhoudt, zelfs nadat u deze natuurlijke behandelingen hebt geprobeerd, kunt u het beste een arts of tandarts raadplegen om te zien of er een diepere oorzaak kan zijn die de slechte adem veroorzaakt.

Gerelateerd lezen:

 • 10 remedies voor een slechte adem
 • Oplossingen voor slechte adem
 • De 10 beste natuurlijke antibiotica die onze voorouders gebruikten in plaats van pillen


Video: 5 natuurlijke remedies tegen gastro-intestinale halitose (Augustus 2021).