Informatie

DE STEM

DE STEM

24 uur geleden in het stembureau en, na het uitbrengen van mijn stem, hoorde ik dat deel van de ritus voor mij persoonlijk, misschien omdat ik tot ik volwassen was niet kon stemmen, indruk op me blijft maken: "GESTEMD" :.
Zoals altijd wordt iedereen vandaag uitgeroepen tot winnaar; en deze keer zijn ze misschien omdat de resultaten gelijk zijn; Ze geven bijna een technische trekking.
Ik vraag me af: zijn ze allemaal winnaars of liever allemaal verliezers tot het uiterste?
Sinds gisteravond hebben de gegevens en commentaren van de hoofdrolspelers zich in mijn hoofd verzameld; Ik heb ze geroerd en geroerd, alsof het culinair was, ik heb ze een paar uur laten rusten en ik heb naar de oppervlakte gekeken terwijl de heksen in de verhalen naar de pot kijken alsof het een verhelderende spiegel van hun orakel was.

Ik zie, en ik geloof mezelf niet, dat alles wat ik als persoon verafschuw, is beloond: de systematische en schaamteloze leugen, de belediging, het verlangen om meer te vernietigen dan op te bouwen, de luidruchtigheid van de slechtste stijl, de aanval op de ander met laagheid al zuivere punch, arrogante houdingen, onmogelijke beloften, brandhout voor brandhout, de verdediging van de leider die een beetje het belang van de manager importeert, de ongerechtvaardigde capriolen, de fauteuil als een kans en niet als een service. en, als klap op de vuurpijl, de cataractstemmen voor degenen die van corruptie worden beschuldigd die, vanwege schaamte over het stierenvechten, nooit hadden mogen worden gepresenteerd - denkt de hele stad dat ze iets zullen overkomen als ze de corrupte begunstigen? - Nee, ik begrijp het niet.
Het is ook waar dat onder die schijnbare telospiegel, die soep van inconsistenties, goede en respectabele dingen zijn; dat veel inspanningen en goede wil, bekwame en eerlijke mensen worden beloond: maar wat de kiezer lijkt, wat opvalt, wat de burgers zien, is negatief.

Bovendien kan iemand tussen de regels door lezen dat je als schurk bingo krijgt.

Vandaag worden bijeenkomsten van de grote leiders aangekondigd om de hoge mate van onthouding te analyseren. Ben je nu verbaasd over de teleurstelling jegens politici en het "voorbijgaan" van de politiek?
Het wekt de indruk dat elke kiezer zijn gat heeft zoals mieren hebben, en daarin is alleen duisternis en slaafsheid aan de koningin. Ze kunnen niet worden gemengd omdat hun moeder ze hier heeft gebaard en dit is hun clan. Trouw aan acroniemen tot aan de dood, en niet aan ideeën, beschouwen ze zichzelf als precies dat: een clan.
Het heeft niet de voorkeur om de stad of het leven van zijn buren te verbeteren. Het enige doel is dat de stoel wordt bezet door "de mijne" en dat de anderen, soms beter in staat, bloedworst krijgen om zichzelf te troosten.
Je wilt niet eens een sterke oppositie om de overweldigende tank van absolutisme te controleren en te stoppen.
Ik zou degenen die niet uit teleurstelling stemmen, aanraden blanco te stemmen, het klinkt meer als een berisping; en aan degenen die niet stemmen, en daarbovenop opscheppen, zal het nodig zijn om hen, wanneer ze betreuren, te vertellen dat ook zij schuldig zijn door nalatigheid. Want ... zij zullen zeker de eersten zijn die hun klachten uiten.
Niets nieuws: het gebruikelijke Spanje. Dat van de picaresque en onbeschoftheid.
Voor degenen onder ons die onze leeftijd rekenen voor de weinige tijd die de logica ons schenkt en die zoveel historische verontwaardiging hebben doorstaan, wachtend op de komst van gezond verstand, hebben we geen ander gevoel dan frustratie.
Ik, die gewoon een andere burger ben, zie het zo. Natuurlijk zijn ze misschien "dom" van leeftijd.

Video: De stem van Shinchan. Melise de Winter (Oktober 2020).