Informatie

4 boeken die een revolutie teweeg hebben gebracht in de manier waarop we naar vrouwen kijken

4 boeken die een revolutie teweeg hebben gebracht in de manier waarop we naar vrouwen kijken

De onthullende, revolutionaire en controversiële boeken bestaan ​​sinds iemand een idee heeft gehad dat niet past binnen de parameters van wat juist is volgens de tijd dat hij geleefd heeft. We gaan enkele boeken bekijken die de toon hebben gezet om vrouwen vanuit een ander gezichtspunt te zien.

1. Het tweede geslacht: Simone de Behauvoir (1949).

Dit boek wordt erkend als de trigger om het feminisme uit de tweede helft van de 20e eeuw te versterken en het belangrijkste essay van deze beweging in de tweede helft van deze eeuw. Met een egalitaire opvatting van mensen, volgens welke het verschil tussen de seksen hun radicale gelijkheid van omstandigheden niet verandert, was dit boek een van de boeken die door het Vaticaan verboden waren.

2. Trots en vooroordelen

Deze literatuurklassieker werd in zijn tijd (1813) als misplaatst beschouwd Jane Austin publiceerde dit verhaal dat ironisch was over de samenleving van die tijd. Met ideeën die te liberaal zijn voor de samenleving is een van de boeken die een klassieker is geworden en die velen van gedachten heeft veranderd.

3. Het gouden notitieboekje van Doris Lessing

Het wordt beschouwd als een röntgenfoto van de toestand van vrouwen op dat moment (1962). Dit gouden notitieboekje is de compilatie van taboe-onderwerpen uit die tijd (1962) waartoe elke vrouw toegang heeft dankzij deze schrijver Nobelprijs voor Literatuur 2007

4. De vrouw en de moeder

Zoals de titel al voorspelt, gaat dit boek in op de situatie van de vrouw en het moederschap in het bijzonder, de manier waarop het voor al het andere wordt geplaatst: de schrijver en filosoof Elisabeth Badinter vertelt hoe het moederschap de nieuwe vorm van slavernij voor vrouwen wordt.

Koop boeken over vrouwen op Amazon


Video: Krishnamurti - New York 1971 - Talk 4 of 4 (Augustus 2021).