Algemeen

Muziek op internet: P2P 2005

Muziek op internet: P2P 2005

In een uitstekend artikel over online muziek verkondigt Slyck.com de winnaars en winnaars hiervan in 2005, het jaar waarin muziek op internet zijn trends heeft gevolgd, ondanks de inspanningen van de industriële strijd.

Het artikel verkondigt de winnaars en verliezers van online muziek 2005.

Winnaars Internet Music 2005

Bittorrent - Geschat wordt dat tussen 60% -90% van de bandbreedte in de hele wereld wordt geabsorbeerd door dit protocol voor het uitwisselen van muziekbestanden. Het is ook een erg populaire methode geworden voor de distributie van Linux-besturingssystemen en voor gelicentieerd multimedia-entertainment.

Apple Computers, Inc.. - De iPod is gekomen om Apple te redden. Na de verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren is het synoniem geworden met de term "mp3-speler". Diverse varianten van de iPod; iPod Nano, iPod Shuffle en de nieuwe iPod-video hebben geholpen om van een aandelenwaarde van $ 34 in januari naar $ 74 tegen het einde van het jaar te stijgen.

LimeWire - Sinds Limewire voorop liep bij de ontwikkeling van Gnutella, is het snel het meesterwerk van de P2P-programma's geworden. Hoewel het Limewire-netwerk wordt geschat op meer dan twee miljoen aangesloten gebruikers, wordt vermoed dat het meer dan 5 miljoen kan bedragen.

Open source P2P - Bijna eind 2005, 4 van de 5 belangrijkste gemeenschappen: - BitTorrent, eDoneky2000, Gnutella en Ares Galaxy - zijn “open source“.

Half september stuurde de RIAA (Recording Industry Association of America) ongeveer zeven 'cease and desist'-brieven naar verschillende commerciële P2P-ontwikkelaars (Limewire, BearShare, MetaMachine (eDonkey), WinMX en Ares Galaxy). door de RIAA. Zoals Enrique Dans op zijn blog zegt:

"Open P2P-protocollen waren duidelijke winnaars
eigenaren: in de seconden was er iets, een entiteit achter, om lastig te vallen en
chase, en dat toen het werd gesloten, het de levensduur van het protocol beëindigde. In de
de eerste daarentegen, het sluiten of ontmantelen van de schepper levert niets meer op dan
een golf van nieuwe versies die in zijn kielzog doorgaan. Dus terwijl BearShare,
MetaMachine (eDonkey) of WinMX gesloten, we hebben Limewire, eMule of BitTorrent in goede gezondheid "

ThePirateBay - Met 836.879 geregistreerde gebruikers, 2.451.086 peers en 113.419 bestanden waarnaar wordt verwezen, ThePirateBay.org is de meest populaire referentiesite geworden voor het zoeken naar torrent-bestanden.

Van de verliezers, die op het punt staan ​​2006 in te gaan, is het beter om niet te spreken. Maar je kunt ze zien in het originele artikel:

Bron: Slyck.com, Winnaars en verliezers van bestandsdeling van 2005

Onderwerpen met betrekking tot muziek op internet: P2P 2005

  • De toekomst van iPod
  • Luister naar mp3-muziek
  • Luisteren naar muziek
  • Technologische vooruitgang: loodrechte opname
  • Klassieke muziek
  • Muziek en podcasting ...
  • Muziek op internet
  • Muziek en RSS

Video: 3 HOURS Relaxing Music with Water Sounds Meditation (Oktober 2020).