Informatie

Tips voor brandpreventie

Tips voor brandpreventie

Veiligheid en preventie thuis: woningverzekering dat omvat de mogelijkheid van brand, overstroming of stroomonderbreker tegelijk met mogelijke diefstal tijdens de vakantie. Sommige verzekeringen omvatten gezondheidszorg tegen veelvoorkomende ongevallen thuis.

Ongevallen in huis zoals brand, overstroming, kortsluiting en diefstal moeten worden voorkomen.

Brandpreventie: Preventie verkleint de kans op ongevallen thuis. De meest voorkomende ramp in huizen is brand. Branden ontstaan ​​wanneer drie elementen tegelijkertijd worden gecombineerd: hitte van vuur, een brandbaar materiaal en zuurstof.Door een van deze items te verwijderen, wordt het vuur geblust.

Tips voor brandpreventie:

1e) Controleer voordat u van huis gaat of de keukensleutels gesloten zijn.

2e) Een van de meest voorkomende vergeetachtigheid is om het strijkijzer aan het werk te laten als de telefoon gaat, er op de deur wordt geklopt of iemand van de familie ons opeist. Als u tijdens het strijken een andere kwestie moet regelen, vergeet dan niet de stekker uit het stopcontact te halen.

3e) Bij het koken gaan ramen en deuren open waardoor dubbele circulatie ontstaat, de luchtstroom kan het vuur doven, je merkt het misschien niet en het gas blijft naar buiten komen. Elke vonk kan brand veroorzaken.

4e) Er zijn schoonmaakproducten die ontvlambaar zijn (spuitbussen, terpentine, alcohol, enz.), Ze moeten niet alleen worden beschermd tegen de kleintjes, maar ook uit de buurt van warmtebronnen (keuken en fornuizen). Deze moeten worden gebruikt op geventileerde plaatsen en uit de buurt van plaatsen waar iets aan de hand is

5e) Degene die de keukendoek nooit heeft verbrand, ook al heeft hij de ouderen niet bereikt, is een risicofactor. Laat geen stoffen achter in de buurt van het fornuis.

6e) Bij de huiselijke ongevallen neemt het keukenvuur een belangrijke plaats in. Als de pan tijdens het koken vlam vat, gebruik dan de deksel, het vuur dooft door gebrek aan zuurstof.

7e) Als u gas vermoedt of ruikt, doe het licht dan niet aan, dit voorkomt dat een vonk brand veroorzaakt.

8e) De sigaret is een andere belangrijke factor bij brandpreventie. Rook niet in bed, je kunt in slaap vallen met de sigaret aangestoken, controleer of alle sigaretten goed gedoofd zijn voordat je de asbak leegt.

9e) Huizen met open haarden moeten voorzien zijn van brandwachten aan de muur, je mag nooit het huis verlaten of gaan slapen zonder de haard goed te hebben gedoofd. Een vonk is genoeg om een ​​ramp te veroorzaken.

10e) Houd de branders van de kachels vrij van resten, bel elk jaar voor het aansteken de technicus om te controleren of ze goed werken.

11e) De elektrische installatie moet in goede staat verkeren om kortsluiting te voorkomen, een periodieke herziening is handig Het plaatsen van stroomonderbrekers is de beste preventie, tegen kortsluiting zal het de sleutel uitschakelen en de stroom onderbreken.

12e) Verbindingen in hetzelfde stopcontact veroorzaken overbelasting in de elektrische installatie en kortsluiting.

13e) Probeer in geval van elektrische brand het vuur niet met water te blussen, hanteer geen elektrische apparaten als de vloer nat is of blootsvoets.

14e) Laat uw kinderen niet spelen met aanstekers of lucifers. Leg uw kinderen de gevaren van vuur uit.

15e) Over het algemeen ontstaan ​​branden terwijl het hele gezin slaapt en helaas, wanneer ontdekt, heeft het grote proporties.

Video: Brandpreventie buiten (Oktober 2020).