Gezonde gewoonten

Nog een reden om gelukkig te zijn

Nog een reden om gelukkig te zijn


Gelukkige tieners hebben meer kans om rijke volwassenen te worden dan tieners die geen gelukkige jeugd hebben.

De analyse van gegevens van 15.000 adolescenten en jongvolwassenen in de VS, die is gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences, laat zien dat adolescenten die gelukkiger zijn of een hogere mate van tevredenheid met het leven hebben, een grotere kans hebben op een significant hoger inkomen dan adolescenten die een lagere mate van tevredenheid en geluk vertonen.

Mensen die gelukkig zijn, hebben waarschijnlijk meer kans om een ​​diploma te halen, een baan te vinden en zichzelf te promoten dan minder gelukkige individuen.

Geluk heeft een grote invloed op het inkomen. Uit het onderzoek bleek dat, op een schaal van 1 tot 5, een toename van 1 punt in het geluksgevoel op 22-jarige leeftijd verband houdt met een salarisstijging van bijna $ 2000 per jaar op 29-jarige leeftijd. leeftijd.

Tijdens het onderzoek vergeleken de onderzoekers broers en zussen en ontdekten dat zelfs wanneer kinderen in hetzelfde gezin worden grootgebracht, gelukkiger tieners in de toekomst meer geld verdienen.

Deze resultaten laten zien dat het emotionele welzijn van kinderen en adolescenten de sleutel is tot hun toekomstig succes, vandaar het belang van het creëren van een emotioneel gezonde gezinsomgeving.


Video: Trouwen: Tips van mijn mamsie voor een gelukkig huwelijk. Sanny zoekt Geluk (Augustus 2021).