Spanje

Met de tram naar Benidorm

Met de tram naar Benidorm

Ik ben naar Benidorm gereisd met een tram die de reis maakt vanuit Alicante. De tram rijdt langs de kust en volgt de route van de oude smalspoorlijn die Denia bereikte, de trein of trein van de jachthaven, zodat u het grote aantal urbanisaties, chalets en bungalows kunt zien die zich in dit deel van de kust tijdens de jaren van de baksteenboom en ze laten je nauwelijks de zee zien. Gelukkig kon ik, hoewel de ene half in puin ligt, nog steeds twee wachttorens zien die langs de hele Middellandse Zeekustlijn lopen en die door de lokale bevolking werden gebruikt om de Berber-piratenschepen te spotten die eeuwen geleden vaak dorpen plunderden kust.
De tram verlaat je in het bovenste deel van de stad, ongeveer twintig minuten lopen naar de kust. Tijdens de reis naar de stranden zie je de stedelijke ontwikkeling van de stad. Eerst kun je nadenken over de wolkenkrabbers die in overvloed aan de rand van het stedelijk gebied staan. De meeste liggen in het westen, sommige gegroepeerd en andere geïsoleerd, maar allemaal met imposante hoogtes. Daarna ga je door de goed aangelegde straten die samen de uitbreiding vormen die met de auge van toerisme. Dan de smalle straatjes van Benidorm voor de toeristische boom en dan de stranden met hun hotels en hoge gebouwen, hoewel niet zoveel als hierboven genoemd. Maar het meest interessante is dat burgeromgevingen elkaar zodanig overlappen dat de stad een zeer complex geheel vormt waar kooplieden, huisvrouwen, horecamedewerkers, bank- en officiële afhankelijkheden en de grote hoeveelheid van buitenlandse inwoners met Spaanse of buitenlandse toeristen die massaal naar de straten en stranden van de stad trekken. In de winter komen de meeste toeristen uit excursies gemaakt door ouderen of gepensioneerden, maar in de zomer is het spectrum van de toeristenpopulatie zo verbreed, in termen van leeftijden en sociale omstandigheden, dat het moeilijk kan zijn om dit onderscheid te maken en het lijkt erop dat de stad alleen toerisme en meer toerisme.
Om te eten heb je een verscheidenheid aan onverwachte plaatsen, en dat in winter zijn er nogal wat plaatsen die er tussenin liggenAna. Er zijn restaurants met gerechten van verschillende nationaliteiten en uit verschillende Spaanse regio's, maar er zijn veel kebabs, hamburgers, pizzeria's en fastfoodrestaurants. Ik speelde het op safe. Ik wilde eten op een plek waar het eten buiten het gebied was, dat wil zeggen, waar ze vis uit de Middellandse Zee aanboden en, indien mogelijk, bezocht werd door lokale mensen. Ik koos voor de Club Náutico, gelegen in de kleine vissershaven, met uitzicht op het westelijke strand. De vis was vers, gegrild het was voortreffelijk en er werd Spaans gesproken op alle tafels. Je zou zelfs een gesprek kunnen waarderen in het Valenciaans.
Met een aangename wandeling door de verkeersvrije straten van de stad, vol met winkels die ofwel gesloten waren omdat het buiten het seizoen was of bijna leeg omdat het vroeg was, nam ik afscheid van Benidorm voordat ik de tram terug nam.


Video: The Trams Of Valencia, Spain (Juni- 2021).