Zwangerschap

Negatieve zwangerschapstest

Negatieve zwangerschapstest

Statistisch gezien is het resultaat van een zwangerschapstest eerder negatief dan positief.

Of een zwangerschapstest een negatief resultaat heeft, hangt voornamelijk af van wanneer en hoe de test wordt gedaan.

 • Als er andere zwangerschapssymptomen zijn en het testresultaat negatief is, mag dat de test is te vroeg gedaan. Ongeacht het type zwangerschapstest dat wordt gebruikt (urine of bloed), krijgt u alleen een positief resultaat als het hormoon hCG wordt gedetecteerd. Wanneer een eicel na de eisprong wordt bevrucht, duurt het ongeveer een week om door de eileider naar de baarmoeder te reizen. Pas nadat het ei is bevrucht door een sperma en het in de baarmoeder is geïmplanteerd, begint het lichaam hCG te produceren. Zelfs dan kost het enige tijd om voldoende hCG-niveaus te bereiken om door zwangerschapstests te worden gedetecteerd. Dus zelfs als er bevruchting heeft plaatsgevonden, als de test te vroeg wordt gedaan, zal het resultaat negatief zijn omdat het bevruchte ei niet genoeg tijd heeft gehad om te implanteren.

U moet verwachten dat u ten minste een dag te laat bent vanaf de verwachte datum van de menstruatie voordat u een zwangerschapstest uitvoert. Voordien zijn de hCG-niveaus te laag om door de meeste tests te worden gedetecteerd.

Bloedzwangerschapstests kunnen veel lagere hoeveelheden hCG detecteren dan urine.

 • Als u lang genoeg heeft gewacht en de zwangerschapstest nog steeds negatief is, is er waarschijnlijk geen zwangerschap. Enkele van de redenen waarom een ​​vrouw haar menstruatie niet heeft en de zwangerschapstest negatief is, kunnen zijn:
  • Spanning. Stress kan een afname van het GnRH-hormoon veroorzaken, wat op zijn beurt uw menstruatiecyclus kan vertragen.
  • Ziekte. Elke ziekte, zelfs de griep, kan ervoor zorgen dat de menstruatie wordt uitgesteld of zelfs wordt gemist. Sommige medicijnen kunnen ook bijdragen aan het verlies van een menstruatie.
  • Verandering in routine. Veranderingen in schema's kunnen de natuurlijke klok van het lichaam beïnvloeden. Bijvoorbeeld ploegwisselingen op het werk. Wanneer het slaappatroon drastisch verandert, kan dit de menstruatiecyclus beïnvloeden.
  • Overmatige inspanning. Overmatige lichaamsbeweging kan ook de menstruatiecyclus verstoren, en professionele atleten of vrouwen die plotseling veel tijd in de sportschool doorbrengen, kunnen veranderingen in hun menstruatiecyclus ervaren en zelfs het verlies van een menstruatie.
  • Gewichtstoename of -verlies.Overgewicht of ondergewicht kan een overgeslagen menstruatie veroorzaken. Gewichtstoename kan hormonale cycli veranderen of zelfs stoppen.
  • Hormonale problemen Een traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) kan leiden tot veranderingen in de menstruatiecyclus of zelfs tot volledige stopzetting van de menstruatiecyclus bij een vrouw die niet zwanger is (amenorroe).
  • Menopauze. De perimenopauze is de tijd voorafgaand aan uw laatste menstruatie, wanneer uw lichaam overgaat van reproductie naar niet-reproductieve fase. Menstruatie begint te veranderen in zowel de duur, de frequentie als de hoeveelheid bloeding.

Metingen gerelateerd aan: Negatieve zwangerschapstest.


Video: #13 ZWANGERSCHAPSTEST NA IVF MET ICSI (Juni- 2021).