Algemeen

Microsoft sociaal netwerk So.cl.

Microsoft sociaal netwerk So.cl.

Microsoft lanceert zijn eigen sociale netwerk

Te midden van de vele sociale netwerken die tegenwoordig in opkomst zijn, heeft Microsoft zijn eigen genaamd So.cl gelanceerd.

Microsoft beschrijft So.cl (uitgesproken als "sociaal) als een hulpmiddel voor sociaal zoeken waarmee gebruikers informatie kunnen delen en mensen met dezelfde interesses kunnen ontmoeten.

De nieuwe tool voor sociaal zoeken, die openstaat voor het publiek in de nasleep van de resultaten van de teleurstellende beursgang van Facebook, is afkomstig van Microsoft's FUSE Labs die samen met onderzoeks- en productteams nieuwe sociale en multimediatools ontwikkelen.

"So.cl is een experimenteel onderzoeksproject, ontwikkeld door Microsoft's FUSE Labs, gericht op het verkennen van de mogelijkheden van sociaal zoeken met het oog op leren", aldus het bedrijf op de So.cl-website.

So.cl werd oorspronkelijk gelanceerd in 2011 voor studenten van sommige hogescholen en universiteiten. Nu is de site voor iedereen beschikbaar als openbare proef.

Aangezien So.cl lijkt te zijn gericht op studenten, hebben velen van hen gezegd dat het misschien in de voetsporen van Facebook probeerde te treden in zijn vroege dagen.

Microsoft heeft echter aangegeven niet van plan te zijn om te concurreren met andere sociale netwerken, maar dat So.cl een experiment is dat is ontworpen om vriendschappelijk met deze netwerken om te gaan.

Gebruikers van So.cl kunnen inloggen met hun Facebook- of Windows Live-account.

Met So.cl-zoekopdrachten kunnen gebruikers links delen terwijl ze de Bing-zoekmachine gebruiken. So.cl-gebruikers kunnen multimedia-inhoud en video's in realtime delen en mensen en informatie vinden, naast het maken van montages van visuele webinhoud. Zoekresultaten en gegevens die als openbaar zijn gepubliceerd in So.cl, zullen beschikbaar zijn voor andere entiteiten en personen, tenzij een gebruiker ze als privé markeert. Het valt nog te bezien of So.cl in staat zal zijn om veel gebruikers aan te trekken en succesvol te concurreren met Facebook of Google+.Video: Google Cloud Next Amsterdam 17: G Suite, One CIOs Experience the power of Cloud (Juni- 2021).