Informatie

Betekenis van de naam van Blas

Betekenis van de naam van Blas

Blah mannelijke naam van onzekere oorsprong, sommigen relateren het aan "Blaesus"van het Latijn wat betekent stotteraar; anderen relateren het aan een Griekse oorsprong "Blaisos" Wat betekent het baviaan.

Blah de betekenis is "Degene die stottert"of"NAARdat hij loopt met zijn benen naar buiten en tegen elkaar gedraaid"of"Degene met gebogen benen"

Geschiedenis en de heilige

Saint Blaise, bisschop en martelaar. Bisschop van Sebaste van Armenië (Turkije); leefde tijdens de vervolgingen van keizer Licinius die plaatsvonden in het jaar 316. Haar geschiedenis behoort tot de traditie en de opname ervan in de liturgische kalender van 1969 wordt in twijfel getrokken. Mis van 3 februari zegen van San Blas tegen de keel. Legende die voortkomt uit de tussenkomst van San Blas toen een kind verdronk met een doorn.
Saint Blas wordt ingeroepen tegen hoest, angina pectoris en kiespijn en is de patroonheilige van kaarden. Zijn heilige wordt op 3 februari gevierd met Sint Oscar.

Andere Santos Blas: San Blas, martelaar gevierd op 29 november.

Variant van Blas

Blah in andere talen:

  • Catalaans: Blai, Blasi;
  • Frans: Blaise;
  • Engels: Blase, Hallo;
  • Italiaans: Biagio

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Blas:

  • Blas de Lezo, Hij werd geboren in Pasajes, Guipúzcoa. Als prominente marinier van de marinier kwam hij tussen in de Spaanse Successieoorlog.
  • Blas de Otero, werd geboren in Bilbao in 1916. Uitstekende dichter, onder zijn werken: "Spiritueel gezang", 1942; "Rol met geweten", 1951; "Ik vraag om vrede en het woord", 1955; onder anderen.
  • Blas Cabrera en Felipe, werd geboren in Arrecife, Lanzarote in 1878. Fysicus en wiskundige; Ik voer talloze werken uit over zijn onderzoek naar magnetische eigenschappen van materie.


Video: Carach Angren - Charles Francis Coghlan official video (Juni- 2021).