Honden

Tips en trucs om een ​​hond te kalmeren als er vuurwerk is

Tips en trucs om een ​​hond te kalmeren als er vuurwerk is

Probeer uw hond te kalmeren tijdens vuurwerk

Vuurwerk is ongetwijfeld een van de grootste angsten en angsten van honden. Een hond kalmeren tijdens vuurwerk Het is meestal geen gemakkelijke taak: velen van hen kunnen grote angst hebben en zich verstoppen, vluchten of hun toevlucht zoeken bij hun mensen. Als uw hond een van degenen is die door pyrotechniek zijn getroffen, is het misschien interessant om deze merkwaardige truc en deze tips te kennen. Zal moeten proberen!

Vuurwerk is heel gebruikelijk tijdens feestelijke tijden, zoals kerst, oudejaarsavond of zomerfeesten. Hoewel er een minderheid van honden is die niet onder de indruk zijn, hebben de meesten het heel erg naar hun zin: Het is duidelijk dat ze niet kunnen begrijpen waarom die vreselijke plotselinge geluiden het gevolg zijn.

Ze kunnen zo zenuwachtig worden dat ze zelfs materiële schade aan het huis kunnen toebrengen of zelfs in extreme gevallen zo bang worden dat ze iemand onbedoeld pijn kunnen doen. Paniek is soms verschrikkelijk ...

Om dit te voorkomen (of in ieder geval een aantal dingen duidelijk hebben voorafgaand aan de aangegeven data) we kunnen verschillende dingen doen, andere proberen en met sommige dingen rekening houden. Laten we wat zien.

Ze beweren dat honden met de volgende truc rustiger kunnen zijn tijdens vuurwerk

De Filippijnse Animal Welfare Society (PAWS) onlangs getweet over een snelle en gemakkelijke manier om uw honden zich veilig te laten voelen als er vuurwerk is:

DIY Thundershirt om dit nieuwe jaar angst te verlichten. (Zag dit op FB; het werkt echt - voor mijn honden tenminste) 🐱🐶🎉 pic.twitter.com/okaRxG9dqA

- Gelo van PAWS (@GeloOfPAWS) 27 december 2020

Deze omslag kan heel gemakkelijk worden gedaan met een eenvoudig stuk stof en kan misschien zelfs het leven van honden redden.

  1. Leg de stof om de borst
  2. Kruis van achteren (van achteren)
  3. Kruis onder (over de borst, een beetje voor de buik)
  4. Bind met een knoop aan de achterkant, naast de ruggengraat

De draagdoek is ontworpen om de hond te kalmeren, zodat je niet de neiging hebt om te vluchten, te verdwalen of in het verkeer te rennen. Als je geen zin hebt om de omslagdoek zelf te maken, kun je een soortgelijke creatie kopen met de naam "Thundershirt" (dondershirt) dat dezelfde kalmerende effecten heeft.

Deze simpele truc kan de hond helpen zich veilig en veel minder angstig te voelen tijdens vuurwerk en andere harde geluiden op vakantie.

Tips om een ​​hond te kalmeren tijdens vuurwerk:

-Het wordt aanbevolen om de honden niet alleen thuis te laten op vuurwerkdata. Het beste is dat ze altijd worden vergezeld, en als dit niet mogelijk is, laat ze dan achter bij iemand die voor hen kan zorgen en als het rustiger is, veel beter.

-Laat de honden niet buiten het huis als er vuurwerk is en laat ze niet vastgebonden achter,omdat ze zichzelf kunnen bezeren als ze proberen weg te rennen of proberen los te komen. Honden moeten bij mensen binnenshuis zijn, omdat het voor hen erg traumatisch kan zijn.

-Creëer een kalme en kalme omgeving, breng rust over Met uw woorden en uw daden wordt dat vele malen van mens op hond overgedragen. Handel normaal.

-Als je kunt, probeer dan het geluid van het vuurwerk te verdoezelen met de televisie of de radio. Wees voorzichtig, draai het niet op een te hoog volume. Dit zal de aandacht van de hond afleiden en de rand van het probleem wegnemen.

-Sluit ramen en jaloezieën goed, en doe de gordijnen dicht als uw hond erg bang is. Het niet zien van vuur door de ramen of de lichten die ze produceren, zal een beetje angst wegnemen.

-Probeer erachter te komen hoe laat de pyrotechnische geluiden gewoonlijk beginnen en voer uw hond minstens 2-3 uur van tevoren om de branden te laten beginnen.

-Als je in een flatgebouw woont, en je hond is niet de hele dag buiten, als er geen vuurwerk is, geef hem dan een paar mooie wandelingen en speel veel met hem. Hierdoor word je moe en over het algemeen kalmer.

- Negeer hem niet als hij zijn toevlucht bij jou zoekt, geef hem steun en genegenheid. Door ze te troosten, wordt de stress aanzienlijk verminderd en laat u zien dat u oplet en dat u om hen geeft.

* Als u al deze tips nog steeds volgt (en de stoffen truc) je hebt je hond nog steeds niet kunnen kalmeren, dan kun je wat huismiddeltjes proberen om stress bij honden te verlichten, maar raadpleeg altijd eerst uw dierenarts. Te ze kunnen je speciale druppels of pillen geven om u de gemoedsrust te geven die uw hond nodig heeft, op speciale momenten en bij maximale stress.

Veel succes met je puppy's! 🙂

Gerelateerde Links:

-Wat moet ik met mijn hond doen als ik op reis ga

-7 tips om in gedachten te houden als u op reis gaat met uw huisdier

-15 tips om voor een puppy te zorgen


Video: Wat vuurwerk met honden doet (Mei 2021).