Voeding

Groene thee helpt je om beter oud te worden

Groene thee helpt je om beter oud te worden

Thee is een van de meest populaire dranken ter wereld en heeft veel voordelen en eigenschappen voor onze gezondheid. Een recent onderzoek naar groene thee heeft geconcludeerd dat de consumptie ervan gunstig is voor het verouderingsproces en ons helpt om beter ouder te worden.

Foto door rawpixel.com via Pexels

In de studie gepubliceerd in het tijdschriftAmerican Journal of Clinical Nutrition, deden meer dan 1000 mensen mee, en dat laat zien volwassenen die regelmatig groene thee drinken, worden na verloop van tijd wendbaarder en onafhankelijker, dan degenen die dat niet doen.

In het bijzonder waren degenen die de meeste groene thee dronken minder kans op het ontwikkelen van een soort functionele handicapof problemen met het uitvoeren van dagelijkse basisactiviteiten zoals aankleden of baden.

Bijna 13% van de volwassenen die minder dan één kopje groene thee per dag dronken, was functioneel gehandicapt, vergeleken met slechts 7% van degenen die minstens vijf kopjes groene thee per dag dronken.Degenen die minstens vijf kopjes groene thee per dag dronken, hadden een derde minder kans op het ontwikkelen van een handicap dan degenen die minder dan een kopje per dag dronken.

Hozawa A, Kuriyama S, Nakaya N, Ohmori-Matsuda K, Kakizaki M, Sone T, et al. (2012).

The American Journal of Clinical Nutrition.Online

Gerelateerd lezen:


Video: Make-uplook met producten uit de Outlet. Creative Cosmetics Live (Mei 2021).