M&A Bedrijfsactiviteiten

De 40 meest waardevolle sportmerken in 2014

De 40 meest waardevolle sportmerken in 2014

Forbes Magazine heeft zojuist een relatie gepubliceerd met 40 meest waardevolle sportmerken in 2014, na het schatten van de waarde van hun bedrijven en de prijs waartegen een transactie momenteel op de markt zou worden gesloten.


Hij heeft 4 classificaties gemaakt: bedrijf, sportevenement, team en atleet. Dit zijn de resultaten.

Sportbedrijf

Nike Het is het meest gewaardeerde zakelijke merk op de markt ($ 19 miljard). De belangrijkste troeven zijn een marktaandeel van 62% in sportschoenen en het merk Jordan.

De daling van 18% ten opzichte van 2013 in de waardering van Adidas, zijn belangrijkste concurrent. De aanhoudende verwondingen van Derrick Rose, NBA-ster en belangrijkste advertentie-weddenschap van het merk met een schikking van 185 miljoen dollar, is een van de belangrijkste oorzaken van deze achteruitgang van zijn merk.

De televisiemaatschappijen die de rechten bezitten op de sportevenementen met het meeste publiek, ESPN en Sky Sports, Ze staan ​​ook bovenaan deze classificatie.

Het bedrijf in sportkleding Onder pantser is hierin geslopen Top vijf na een stijging van de omzet met 20%.

Sport evenementen

Nog een jaar, de Super kom het is het meest waardevolle sportevenement van het jaar. Een tv-advertentie van 30 seconden haalde in 2014 een prijs van $ 4 miljoen op, 44% meer dan 10 jaar geleden.

De Olympische Zomerspelen en Winterspelen Ze zijn zilver en brons in deze categorie, wat de herwaardering van het internationale multisportevenement benadrukt na de Spelen die in februari 2014 in Sochi (Rusland) werden gehouden.

Hij Wereldbeker voetbal georganiseerd door de FIFA in Brazilië staat op de vierde plaats en benadrukt de populariteit van de universitaire basketbalcompetitie in de Verenigde Staten, die de NCAA Final Four een bevoorrechte positie zelfs boven de NBA, de belangrijkste professionele competitie ter wereld.

Sportteams

De New York Yankees Ze zijn het meest gewaardeerde team ter wereld nadat ze 12 opeenvolgende jaren de American Baseball League hebben geleid.

Hij Real Madrid Het is het op een na meest gewaardeerde team en onderstreept de overeenkomst met Adidas voor 41 miljoen dollar per jaar. Ondanks dat hij in 2014 geen titel heeft gewonnen, heeft de Barcelona hij verkleint zijn afstand met zijn maximale rivaal en wordt in deze categorie op de derde plaats geplaatst. Het Turkse apparatenmerk Beko is een belangrijke nieuwe sponsor van het Barça-team.

Cowboys uit Dallas en Manchester United ze vervolledigen de top vijf van deze categorie.

Los Angeles Lakers (10e) is het enige NBA-team in de top tien in deze categorie ondanks dat ze in 2014 de finale voor de titel niet hebben bereikt.

Atleten

Lebron James heeft Tiger Woods overtroffen in de MVP-categorie na een waardering van 37% vanaf 2013 en bereikte $ 37 miljoen. De NBA-ster heeft 53 miljoen dollar binnengehaald van sponsors als Nike, MCDonalds en Coca Cola.

Tiger Woods en Roger Federer Ze behouden een sterke waardering, maar hun merk is de afgelopen 12 jaar aanzienlijk verslechterd.

Phil Mickelson heeft overeenkomsten getekend met grote sponsors naar aanleiding van hun overwinning op de British Open.

Het benadrukt ook de vijfde positie van Mahendra Singh Dhoni, een toonaangevende Indiase cricketspeler, die met een waardering van $ 20 miljoen beter presteert dan atleten als Usain Bolt (6e met 19 miljoen USD), Cristiano Ronaldo (7e met 17 miljoen USD) en Leo Messi (9e met 12 miljoen USD).

Op de 10e plaats sluit deze categorie het af Rafael Nadal, waarschijnlijk de beste Spaanse atleet in de geschiedenis, met een waardering van 10 miljoen USD.

Bron: Forbes MagazineVideo: SELIPAR KALIMAH ALLAH JENAMA GIANCIO 12 OKT 2015 (Mei 2021).