Algemeen

Nieuwe Britse luchtvaartpassagiersregelgeving

Nieuwe Britse luchtvaartpassagiersregelgeving

Volgens de nieuwe toegangsprocedure die is vastgesteld door de Spaanse autoriteiten, die op 19 juni van kracht wordt, zullen mensen die Spanje bezoeken vanuit het Verenigd Koninkrijk worden gedwongen om een ​​formulier met persoonlijke informatie in te vullen voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig.

De nieuwe regel, gepromoot door het ministerie van Binnenlandse Zaken, zal alleen van toepassing zijn op landen die het Schengen-akkoord niet hebben ondertekend, een overeenkomst die het vrije verkeer van mensen mogelijk maakt, zonder de noodzaak om hun paspoort te tonen, tussen de 15 Europese landen die dat wel doen. zij abonneren zich, maar het VK is er niet bij.

Het systeem staat bekend als API (Voorafgaande passagiersinformatie) en, volgens de nieuwe regelgeving, passagiers die niet de vereiste informatie verstrekken (waaronder hun volledige voor- en achternaam, nationaliteit, geboortedatum en het nummer van hun identificatiedocument: paspoort of ID) risico uitgesloten worden van de vlucht. Alle buitenlandse passagiers uit niet-Schengenlanden die Spanje bezoeken, moeten deze informatie bij hun reisbureau of bij de incheckbalie afgeven als ze hun ticket via internet hebben geboekt. Indien luchtvaartmaatschappijen deze informatie over hun passagiers niet aan de Spaanse autoriteiten verstrekken, riskeren zij boetes tot 60.000 euro.

Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn bang voor vertragingen omdat het langer zal duren om in te checken voor vluchten naar Spanje, maar anderen hopen een reeks eerdere mechanismen te creëren die hen in staat stellen om voor het inchecken informatie te verkrijgen voor hun passagiers, waardoor de daaropvolgende vertragingen worden vermeden. Easyjet heeft op haar website al aangekondigd deze informatie vooraf via internet te verzamelen en binnenkort een e-mail met de details van de procedure naar de getroffen passagiers te sturen.

British Airways heeft zijn online reserveringssysteem aangepast zodat passagiers API-informatie kunnen invoeren via zijn service "Beheer mijn Boeking”. Passagiers die online boeken bij British Airways, zullen worden gevraagd om de informatie in te voeren op het moment van boeken of voor hun aankomst op de luchthaven. De luchtvaartmaatschappij is ook van plan om op luchthavens zelfbedieningsstations te installeren, waar passagiers de vereiste informatie kunnen invoeren


Video: Piloot met haast!! KLM vlucht KL1144 van Oslo naar Amsterdam (Juni- 2021).