Menopauze

Slapeloosheid tijdens de menopauze

Slapeloosheid tijdens de menopauze

Is er een verband tussen de menopauze en slapeloosheid?

Het optreden van slapeloosheid is een van de meest voorkomende problemen wanneer de vrouw de overgang naar de menopauze begint. Het slaapritme is verstoord. Hormonale veranderingen lijken verantwoordelijk te zijn, en we vertellen u waarom.

Door de menopauze gaan kan de slaap beïnvloeden

Oestrogeen- en progesteronspiegels nemen af ​​tijdens de menopauze. Progesteron is een hormoon dat slaap bevordert, dus de afname veroorzaakt dit moeilijker in slaap te vallen en moeilijker om in slaap te blijven. De kwaliteit van de slaap is ook te zien beïnvloed door andere symptomen Zoals deopvliegers, vooral als ze nachtdieren zijn. Naast de hormonale veranderingen die u mogelijk ervaart, kan de menopauze veel met zich meebrengen sociale veranderingen in het leven van een vrouw die ook de slaap kunnen beïnvloeden. Of het nu door pensionering komt, dat de kinderen geëmancipeerd zijn of dat er iets van de zogenaamde midlifecrisis wordt gevoeld, stress kan in deze nieuwe levensfase komen en het vermogen om te slapen verstoren.

Wat kunnen we doen om slapeloosheid als gevolg van de menopauze te voorkomen?

De behandeling van slapeloosheid is gericht op het behandelen van de oorzaken die het veroorzaken:

  • Houd een goede voeding
  • Houd een Gezond gewicht
  • Fysieke activiteit
  • Hormoonvervangende therapie het vult het gebrek aan oestrogenen aan, en telkens wanneer een arts het aanbeveelt, kan het het gebrek aan slaap helpen verlichten.
  • Sommige medicijnen, zoals hypnotica, anxiolytica en antidepressiva, of het gebruik van de laaggedoseerde anticonceptiepil, om de kleine fluctuaties in oestrogeen die kunnen optreden, te stabiliseren, kunnen ook helpen bij slaapproblemen.
  • Het gebruik van soja-isoflavonen, rode klaver of een combinatie van beide vermindert opvliegers in de menopauze aanzienlijk en op zijn beurt slaapstoornissen.
  • Psychologische hulp (om u te helpen zich op een andere manier te concentreren op persoonlijke of gezins- en werkproblemen waardoor u niet goed slaapt).
  • Acupunctuur, shiatsu, massage en yoga kunnen sommige vrouwen helpen zich stabieler en ontspannender te voelen, en kunnen daarom de slaap bevorderen.

Blijf lezen:


Video: Isala Publieksacademie -De overgang- Deel 1 (Juni- 2021).