Natuur

14 planten die ongewenste insecten afstoten

14 planten die ongewenste insecten afstoten

Er zijn planten die sommige soorten insecten wegjagen. De etherische oliën die ze bevatten werken als een natuurlijk afweermiddel en insecten hebben de neiging ze te vermijden.

Er zijn mensen die vervelende insecten aantrekken. Ik heb me altijd afgevraagd wat hen aantrekt.

Ik ben in ieder geval niet erg overtuigd van het aanbrengen van een chemisch product op mijn huid en ik ben er niet al te zeker van dat de golven die worden uitgezonden door de antimuggenapparaten die zijn aangesloten, echt onschadelijk zijn; dus ik neem liever mijn toevlucht tot andere, meer natuurlijke remedies.

Voordat al deze moderne producten bestonden, wisten onze voorouders dat al er zijn bepaalde planten die dienen om sommige soorten insecten weg te jagen. De etherische oliën die ze bevatten werken als een natuurlijk afweermiddel en insecten hebben de neiging ze te vermijden.

Plaats deze planten strategisch in een tuin of terras en u kunt genieten van het buitenleven zonder insecten. En met de juiste kennis kunnen sommige van deze planten ook worden gebruikt om een ​​natuurlijk afweermiddel te maken.

1. Basilicum

Weert vliegen en muggen. We kunnen basilicum in potten planten en ze op de deuren en ramen van het huis plaatsen, maar ook in de buitenruimtes die we het meest gebruiken om te ontspannen, diners met vrienden, enz.

Hoe maak je een insectenwerend middel tegen basilicum?

We kunnen er ook verse basilicum bij gebruiken maak een insectenwerend middelvolgens dit eenvoudige recept: giet 120 ml kokend water in een bakje met tussen 115 en 170 g verse en schone basilicumblaadjes (de stengels zijn ook goed) en laat dit enkele uren rusten. Verwijder vervolgens de bladeren en knijp ze goed uit om al het sap eruit te halen. Voeg als laatste 120 ml wodka toe en bewaar het mengsel in de koelkast. We kunnen het op de huid aanbrengen met een diffuser voordat we naar buiten gaan. Het is belangrijk om niet in de buurt van de ogen, neus en mond aan te brengen. Deze plant we kunnen het ook als smaakmaker in maaltijden gebruiken. Het is heerlijk in salades, in vleesrecepten (vooral varkensvlees en kip) en in een grote verscheidenheid aan soepen.

2. Lavendel

Weert vliegen, muggen, vlooien en motten. Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke luchtverfrisser, omdat het een aangename zoete geur geeft aan het huis of aan de lades van kleding, als we een paar takjes wasgoed erin stoppen, maar naast dit gebruik dient het ook als een afweermiddel, dankzij dat muggen, vliegen en andere ongewenste insecten de geur haten.

Wij kunnen plaats gebonden boeketten rond het huis om vliegen buiten te houden en lavendel planten in zonnige delen van de tuin of bij de ingangen van het huis om die gebieden vrij te houden van vervelende insecten. We kunnen de olie die uit de bloemen wordt gewonnen ook gebruiken als een natuurlijk muggenspray en deze op de onbedekte huid aanbrengen als we naar buiten gaan. Naast een afweermiddel, voedt deze olie de huid en heeft het een kalmerende werking die de slaap bevordert.

3. Citroengras

Weert muggen. Het is bekend dat het gebruik van citronella-kaarsen muggen weghoudt; wat niet iedereen weet, is dat citronella is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit citroengras, een sierplant Hij kan in één seizoen tot 1,2 m hoog en ongeveer 90 cm breed worden. Het kan worden gekweekt in een pot of in goed doorlatende en zonnige grond.

Te de bladeren kunnen worden gebruikt voor culinaire doeleinden, voor het op smaak brengen van varkens- en kipgerechten en het op smaak brengen van soepen en saladedressings. Het gebruik ervan komt zeer vaak voor in recepten uit de Aziatische keuken.

4. Citroentijm

Weert muggen. In tegenstelling tot de vorige, stoot het echter niet per se muggen af, het is noodzakelijk plet de bladeren om afstotende chemicaliën vrij te maken die bevatten. Om dit te doen, knipt u eenvoudig enkele stelen af ​​en wrijft u ze tussen uw handen, hoewel het raadzaam is om eerst te proberen de geplette bladeren met een klein deel van de onderarm aan te raken om te controleren of er geen nadelige effecten zijn.

Wat de teelt betreft, het is een resistente plant die zich kan aanpassen aan droog en zelfs rotsachtig terrein, zolang ze maar zonnig zijn.

5. Munt

Weert muggen. We kunnen muntpotten plaatsen in de gebieden die we muggenvrij willen houden, of hun aromatische oliën extraheren, zowel aanwezig in de bladeren als in hun stengels en bloemen, en maak een insectenwerend middel voor muggen door die oliën te combineren met appelciderazijn en wodka of toverhazelaar.

Opgemerkt moet worden dat het voor de teelt handig is om potten te gebruiken, omdat munt op de grond fungeert als een invasieve soort, zich zeer snel verspreidt en moeilijk te stoppen is. Behalve dat het een muggenafweermiddel is, kan het ook worden gebruikt in infusies of om een ​​ijsthee op smaak te brengen.

6. Rozemarijn

Weert muggen en een grote verscheidenheid aan insecten die schadelijk zijn voor gewassen. Zowel de plant als zijn stekken zijn uitstekende insectenwerende middelen, omdat muggen aan hun oliën ontsnappen.

Hoe maak je een zelfgemaakt rozemarijnafweermiddel

We kunnen een eenvoudig afweermiddel bereiden door 950 g gedroogde rozemarijn ongeveer 20-30 minuten in een liter water te koken. Vervolgens zullen we het zeven, de vloeistof opvangen in een bak met een inhoud van minimaal 2 liter en een liter koud water bevatten. Ten slotte dekken we het mengsel af en bewaren we het in de koelkast. Giet de vloeistof in een spuitbus om aan te brengen.

7. Laurel

Weert vliegen en muggen, evenals andere insecten. De essentiële oliën die in de bladeren aanwezig zijn, geven het deze afstotende functie. De vellen kunnen ook in boeken worden geplaatst om ze te beschermen of in kasten om te voorkomen mot.

Bovendien heeft deze plant als afweermiddel andere toepassingen, zowel culinair, om geroosterd vlees, soepen en stoofschotels op smaak te brengen; als medicinaal.

8. Bieslook

Ze stoten af wortelvliegen, Japanse kever en bladluis. Als we ze in de boomgaard of tuin planten, beschermen ze de soorten die ernaast staan.

9. Dille

Weert bladluizen, pompoenwantsen, spintmijten, rupsen en tomatenkeverwormen.

Hoe maak je muggenspray van dille

Je kunt ook een insectenwerend middel tegen muggen maken. Om dit te doen, bereid je gewoon een dille-infusie voor, laat je deze afkoelen en zeef je. Het kan vervolgens met een spray op de huid worden aangebracht voordat u naar buiten gaat.

Behalve dat het werkt als een afweermiddel, trekt het nuttige insecten naar de tuin of tuin die zich voeden met de larven van andere schadelijke insecten en ongedierte vermijden.

10. Venkel

Weert vlooien, vliegen, bladluizen, slakken en slakken. Het wordt meestal geplaatst of geplant waar dieren zijn, zoals een hondenhok of mand of, op boerderijen, in de buurt van stallen, om vermijd vlooien.

Net als dille trekt het ook nuttige insecten aan. Niet alle planten houden echter van venkel en dit zou niet alleen hun groei kunnen remmen, maar ze zelfs kunnen doden.

Dille is een van de weinige tuinplanten die compatibel is met venkel.

Je kunt de plant ook heel goed laten drogen en malen en het resulterende poeder op een huisdier strooien om het tegen vlooien en vliegen te beschermen; of maak een aftreksel en gebruik het water om het te baden als het een beetje is afgekoeld. Venkelolie kan ook worden gebruikt als muggenspray.

11. Melissa

Weert de muggen. Melissa werkt als een afweermiddel dankzij de sterke geur, vergelijkbaar met citronella. Om hun aroma te versterken kunnen ze in de volle zon worden gezet. Sommige bladeren moeten worden afgesneden om hun groei te stimuleren.

Naast het gebruik als afweermiddel, heeft deze plant veel gezondheidseigenschappen en, als aftreksel ingenomen, is het ontspannend en bevordert het de spijsvertering.

12. Oregano

Weert veel ongedierte af, inclusief de mieren. Het kan worden bespoten in de interessegebieden of worden gekweekt met andere planten om ze te beschermen.

Het wordt ook veel gebruikt als aromatische plant bij het koken en heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen, als pijnstiller en slijmoplossend middel, en helpt ook bij de spijsvertering en kalmeert darmpijn.

13. Peterselie

Weert de torren van asperges en cutworms. Bovendien trekt het ook bijen en andere nuttige insecten aan voor de tuin, die deelnemen aan bestuiving of zich voeden met de larven van schadelijke insecten en ongedierte vermijden.

14. Tijm

Weert muggen, vlooien, wittevlieg, rupsen, maïswormen en tomatenkeverwormen, onder andere.

Het heeft een fungicide, insecticide en afstotende werking. Het trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen.

Bovendien heeft het tal van geneeskrachtige eigenschappen, wordt het gebruikt bij verkoudheid, als slijmoplossend en hoestwarmend middel; om de spijsvertering te verbeteren en zelfs voor de huid bij zweren of psoriasis.

Blijf lezen:

  • Home natuurlijke remedies
  • Kakkerlakken thuis? Remedies om kakkerlakken te beëindigen !!
  • Hoe de mieren te doden? Remedie tegen mieren
  • Hoe u thuis van vlooien af ​​kunt komen en kunt voorkomen dat ze terugkomen


Video: Insecten bestrijden bij peperplantjes (Mei 2021).