Algemeen

Waarom verschijnen de schoenveters?

Waarom verschijnen de schoenveters?

Waarom verschijnt de pijn en wat te doen om het te verlichten?

Bepaalde soorten oefeningen kunnen enkele dagen spierpijn veroorzaken.

Deze spierpijn is bekend schoenveters is eigenlijk een vrij normale bijwerking van het proces van spierreconstructie. Stijfheid, meestal ook wel laat optredende spierpijn of ARMD genoemd verschijnt enkele uren na lichamelijke inspanning en stijgt in intensiteit in de volgende dagen.

Wat zijn schoenveters?

Schoenveters zijn er niet alleen Spierpijn. Het kan ook verschijnen zwakheid, stijfheid en gevoeligheid voor aanraking.

Binnenin begint algemene malaise te verschijnen 12 tot 24 uur na het sporten, heeft een piek van maximale intensiteit na 24 tot 72 uur, en zou moeten verdwijnen tussen 3 en 5 dagen later de oefening hebben gedaan.

Het kan verschijnen bij het starten van een nieuw trainingsprogramma, het wijzigen van uw trainingsroutine of het verhogen van de duur of intensiteit van een normale training. In het bijzonder bewegingen die ervoor zorgen dat de spier samentrekt tijdens het verlengen (zogenaamde excentrische spiercontracties).

Enkele voorbeelden van excentrische spiercontracties zijn Trappen beklimmen, joggen of bergafwaarts rennen, lagere gewichten (de beweging van de halter terug naar zijn startpositie tijdens biceps curls.) en de neerwaartse beweging van squats en Opdrukken.

Waarom verschijnen schoenveters soms en soms niet?

Het lichaam ontwikkelt zich tolerantie en het past zich aan zeer snel, dus de stijfheid zou minder frequent moeten zijn naarmate er met dezelfde intensiteit wordt getraind. Bovendien, zodra de stijfheid optreedt, wordt de mogelijkheid dat met hetzelfde type oefeningen de pijn gedurende weken of zelfs maanden weer optreedt, verminderd.

Waarom komen schoenveters voor?

De exacte mechanismen die pijn veroorzaken na het sporten, worden niet volledig begrepen.

Wanneer de spieren harder zijn dan ze gewend zijn of op een andere manier, wordt aangenomen dat a microscopische schade aan spiervezels, resulterend in spierpijn of stijfheid.

Veel mensen denken ten onrechte dat pijn optreedt als gevolg van de vorming van minuscule microscopisch kleine "naalden" van melkzuur in spieren en bindweefsel.

De theorie dat pijn optreedt als gevolg van de Opbouw van melkzuur is eigenlijk een mythe. Het melkzuur is binnen ongeveer een uur na je training uit de spieren verdwenen, dus het zou niet de oorzaak zijn van de pijn

Wat te doen als de schoenveters verschijnen?

Hoe stijfheid precies kan worden verlicht, is nog niet bekend. De beste optie is laat de spieren rusten, maar er zijn ook enkele remedies die nuttig kunnen zijn:

  • Natuurlijk medicijn zoals het drinken van kersen- of watermeloensap, gember en kurkuma, die natuurlijke ontstekingsremmers zijn die de pijn kunnen helpen verminderen.
  • Arnica actuele toepassing ze hebben ook voor verlichting gezorgd.
  • Wissel warme en koude waterbaden af. Dit lijkt nuttig te zijn bij getrainde atleten, hoewel het blijkbaar meer is dan pijnverlichting, het verbetert het prestatieherstel.
  • Pijnstillers (paracetamol) of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Ze kunnen pijn verlichten, hoewel het lijkt dat hun effect wordt bepaald door de dosis en het tijdstip van toediening.

Blijf lezen:

  • Welke oefeningen zijn goed voor de botten en gewrichten?
  • 4 stappen om te beginnen met trainen en niet te stoppen


Video: Veters handig rijgen: Hoe rijg je het gemakkelijkst de veters in je schoenen? (Juni- 2021).