Informatie

Betekenis van Thomas Name

Betekenis van Thomas Name

Geschiedenis en de heilige

Thomas van Aquino, priester en arts van de kerk. Hij werd tegen het einde van 1225 geboren in het kasteel van Roccasecca, nabij Montecassino, Italië, zeer jonge onthullingen van vaderlijk gezag en treedt toe tot de orde van Dominicaanse predikers; zijn Duitse scholastieke leraar San Alberto Magno gaf hem een ​​opleiding in 1248 in Keulen en in Parijs. Filosofische en theologische vervorming; met een teruggetrokken en stille persoonlijkheid (zijn metgezellen noemden hem 'Stomme os'zinspeling op zijn sterke constitutie), van meer intellectuele dan mystieke aanleg was hij gemakkelijk geliefd. Hij ontving de titel van De prins van de scholastici en sinds de vijftiende eeuw ook Angelic Doctor. Beschouwd als een van de meest vooraanstaande filosofen en theologen vanwege zijn belangrijke scholastische werken.
SuSanto wordt gevierd op 28 januari.

Saint Thomas More, martelaar.

Hij werd in 1478 in Londen geboren. Nadat hij had geprobeerd kartuizer te worden, trouwde hij en kreeg vier kinderen, een groot humanist van zijn tijd met betrekking tot de wereld van de cultuur; vriend van Erasmus, oa Hans Holbein; betreed de politieke wereld; lid van het parlement totdat hij koning Hendrik VII mishaagt door zich tegen een nieuwe belastingwet te verzetten. Tijdens het bewind van Henry VIII keerde hij terug naar de politiek en werd hij Lord Chancellor, maar hij raakte controverses met de koning toen hij een mogelijke scheiding met Catalina de Aragón overwoog, een controverse die hem drie jaar later ertoe zou brengen ontslag te nemen vanwege zijn weigering om Henry VIII als het hoofd te erkennen. van de kerk, een feit dat hem zijn leven zou kosten.
Zijn heilige wordt op 22 juni gevierd samen met Saint Jaun Fisher, bisschop.

Saint Thomas, apostel en martelaar. De getuigenissen die zijn evangelisatiemissie van Parthia tot India relateren zijn oud, daarom is het moeilijk te onderscheiden welke verhalen over zijn leven waar zijn en welke deel uitmaken van de legendes.
Zijn heilige wordt gevierd op 3 juli, samenvallend met de christelijke feesten in India.

Gezegende Thomas van Kempis. Auteur "De navolging van Christus", het boek met de meeste edities na de Bijbel. De eerste editie dateert uit 1472 en wordt al meer dan 500 jaar uitgegeven. Thomas was een zeer nederige man die zijn leven wijdde aan studie, gebed en liefdadigheidswerken. Zijn geschriften zijn door de jaren heen verdeeld in 4 delen: het eerste gaat over de strijd om zich te bekeren en te hervormen, het tweede gaat over ware vriendschap met Jezus Christus, het derde gaat over Gods behoefte aan heiligheid en het vierde gaat over de Eucharistie.
Zijn festival wordt gevierd op 30 augustus.

Santo Tomás de Villanueva. Hij werd in 1846 in Ciudad Real geboren; hoewel zijn familie oorspronkelijk uit Villanueva de losInfantes kwam; Ze noemden hem Tomas García Martínez de Castellanos. Al op zeer jonge leeftijd toonde hij zijn religieuze roeping, hij was erg vroom en liefdadig. Hij studeerde aan het Colegio Mayor de San Ildefonso aan de Universiteit van Alcala de Henares en in 1516 trad hij toe tot de orde van de kluizenaars van San Agustín in Salamanca. In de volgorde waarin hij verschillende activiteiten ontplooide, bevond hij zich in verschillende kloosters, was hij een recensent en bezoeker van de orde en bereikte hij belangrijke hervormingen in Andalusië en Castilië. Carlos V noemde hem bisschop van Granada, hij wees zijn benoeming af, maar in 1544 werd hem het aartsbisdom Valencia toevertrouwd, waar hij zich tot aan zijn dood aan de allerarmsten wijdde.
Zijn heilige wordt op 10 oktober gevierd.

Saint Thomas Becket, bisschop en martelaarHij werd rond 1118 in Londen geboren; in een vertrouwde en goede positie. Hij werd opgeleid in de priorij van Merton in Surrey en later in Parijs; keert terug naar Londen om in 1148 rechten te studeren in Bologna. In 1154 benoemt koning Hendrik II hem tot kanselier en ze zijn werkloos als weldoener verdediger van de monarch; In 1161 stierf Tybalt en de koning benoemde hem tot aartsbisschop van Cantorbery, het belangrijkste kerkelijke ambt in Engeland aangezien het de pauselijke legatie omvatte. Hij nam ontslag als kanselier en werd een voorvechter van de vrijheid van de kerk tegen monarchale pretenties. Hij werd verbannen naar Frankrijk, waar hij zes jaar in ballingschap bleef, totdat hij besloot terug te keren en zijn dood tegemoet te zien. Zijn moord schokte de christelijke katholieken, en voor zijn moord werd Hendrik II geëxcommuniceerd.

Zijn heilige wordt op 29 december gevierd.

Andere Saints Thomas: Santo Tomás, bisschop op 25 augustus; Saint Thomas, monnik op 18 november, Saint Thomas Becket, bisschop en martelaar op 29 december; Santo Tomásde Aquino, priester en dokter op 28 januari, Santo Tomás de Villanueva, bisschop op 10 oktober; onder andere.

Variant van Thomas

Thomas varianten Thomas, Tom, Tomaso, Tome, Tommy, Tony.

Thomas in andere talen:

  • Catalaans: Tomàs.
  • Frans Engels: Thomas.
  • Italiaans: Tommaso.
  • hypocoristisch: Massa.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Thomas

  • Thomas Breton, werd geboren in Salamanca in 1850. Grote violist, componist die met name de modernisering van de muziek van zijn tijd beïnvloedde.
  • F.rancisco tomás en valiente, werd geboren in Valencia in 1932. Historicus, specialist in rechten, vooral in Indiaas recht. Onder zijn werken: "De geldigheid van de Spaanse monarchie van de zeventiende eeuw"
  • Tomás Luis de Victoria, werd geboren in Avila in 1548, studeerde in Rome, beschouwd als de meest illustere componist van de Renaissance.
  • Tomásde Torquemada, Hij werd in 1420 in Valladolid geboren, een van de meest onverbiddelijke inquisiteurs van de kroon van Castilië en Aragon.
  • Thomas Alva Edison, werd geboren in Ohio, VS in het jaar 1847; uitvinder van de elektrische gloeilamp


Video: Radiohead - Present Tense: Jonny, Thom u0026 a CR78 (Mei 2021).