Algemeen

Niet voor bangeriken: 8 gewaagde plannen om van augustus te genieten

Niet voor bangeriken: 8 gewaagde plannen om van augustus te genieten

Ben je klaar om je avontuurlijke geest nieuw leven in te blazen?

Augustus is de perfecte maand om te baden met haaien, epische forelvissen en een vliegtuig te pakken en naar verre oorden te reizen.

Dus in de volgende post stellen we je voor 8 ongebruikelijke plannen voor gedurfde en avontuurlijke mensen dat iemand zoals jij niet verloren kan gaan.

1. Zwemmen met haaien in Mexico

Het seizoen van “walvis haai”Begint in juni en eindigt in september, dus als je er ooit van hebt gedroomd om te zwemmen met de grootste vis ter wereld, met een lengte van ongeveer 12 meter, begin dan nu met het plannen van je reis naar de Riviera Maya. Meg Austin van Travel Society, het expertbureau in het creëren en ontwerpen van gepersonaliseerde luxe reizen, beweert dat ze veel beter kunnen worden gezien in een begeleide excursie zoals degene die je organiseert Onderwater expedities. Op deze excursie kun je terecht bij Holbox-eiland te zien en zwem met de walvishaai. Je gaat ongeveer anderhalf uur de open zee in om de haai te vinden, wat het een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring maakt.

Andere plaatsen om met haaien te zwemmen:

naar. Bimini Bull Run op de Bahama's.
In Bimini Bull Run zijn er meer dan 40 verschillende soorten haaien en de waarneming hiervan is dagelijks. Hier zijn de ontmoetingen met haaien vanuit een kooi. Ook op de Bahama's is de Underwater Explorers Society (Unexso) organiseert haaientochten 12 meter onder zeeniveau, waar u kunt zien hoe haaien worden gevoerd.

b. Thresher Shark Divers in Malapascua (Filipijnen).
Hier kunnen we zien zweepslagen haaien elke dag. Let op: om met ze te duiken en te zwemmen heb je een open water duikbrevet nodig, aangezien dit soort haaien in diep water leven. ADVIES: De beste tijd om deze schuwe haaien te observeren is vroeg in de ochtend.

c. Hawaii Shark Encounter op Oahu (Hawaii).
De thuisbasis van meer dan 40 soorten haaien, variërend van diepzeepygmeeën tot enorme walvissen. De soorten haaien die het vaakst worden gezien, zijn echter: koraalhaaien, de brok haaien en de hamerhaaien. Duikervaring is hier niet nodig, bezoekers gebruiken een snorkel en observeren ze vanuit een kooi.

d. PURE Duiken in de Rode Zee (Egypte).
"De rode Zee heeft een van de helderste wateren ter wereld, die biedt unieke omstandigheden om met haaien te zwemmen“Zegt Christian Heylen, CEO van PURE Diving. Hier kun je zien oceanische witpunthaaien en langwerpige gallische haaien.

2. Verken het huidige Turkije.

Geniet van de hedendaagse kunst van 2020 in de 14e Biënnale van Istanbul en waarvoor je 3 dagen nodig hebt om het in zijn geheel te zien. Deze tentoonstelling, die elke 2 jaar wordt gehouden, bestaat uit ontmoetingsplaatsen tussen kunstenaars uit verschillende culturen en het publiek. Ook zijn enkele van de hotels die ik aanbeveel de nieuwe Raffles Istanbul en St. Regis Istanbul.

3. Bezoek Engeland en maak een einde aan de plakkerige hitte van je stad

Niet alles worden vluchten naar verre oorden. De zomer is de tijd van het jaar waarin de meeste mensen komen de Cotswolds, het Lake District en het New Forest, het is als het ware het hoogseizoen. Wat betreft accommodatie, tussen alle hotels die ik aanbeveel Chewton Glen en Barnsley House. En hier gaan ze 3 plaatsen waar je in augustus Engeland zou moeten bezoeken je mag ook niet missen:

naar. Northumberland Nationaal Park.

Op deze plek kan elke bezoeker genieten van de verse lucht en van een van de mooiste en meest vredige landschappen waar u heen kunt om de verbinding te verbreken en te ontspannen. Ook als je een passie hebt voor het universum, kun je de Kielder Observatory, waar je alle wonderen van het universum zult observeren.

b. De muur van Hadrianus.

Een zeer lange muur met veel geschiedenis, want het is de grootste constructie door de Romeinen in heel Britannia. Het is gelegen in het noorden van Engeland, tussen de graafschappen Cumbria en Northumberland. Dit zijn een van de oudste monumenten die nog steeds in Engeland bestaat.

c. De kastelen van Bamburgh, Chillingham en Raby.
Deze kastelen zien er in augustus prachtig uit. En als je dat bent harry potter liefhebber je kunt Engeland niet bezoeken en niet gaan kijken Anwick Castle, die vooral bekend is vanwege zijn hoofdrol in de Harry Potter-filmsaga.

4. Koop nu uw vlucht om naar Nieuw-Zeeland te gaan.

Als je ooit hebt willen gaan, maar het niet kunt, ren dan! Dit is jouw tijd! Ik raad aan om te bezoeken meren die "koken" in Nieuw-Zeelandnaar bijvoorbeeld de Koekenpan meer, het grootste warmwatermeer ter wereld. Waarin we stoomwolken kunnen waarnemen, aangezien het water een hoge temperatuur van 55ºC bereikt.

Ook mag je niet missen Pancake Rocks waterschoorstenen, monumentale kalkstenen rotsformaties, gevonden in Paparoa National Park van het kleine stadje aan de westkust van Nieuw-Zeeland, Punakaiki genaamd, op het zuidereiland. Als je kunt gaan als het tij hoog is, veel beter, want dan zien ze er beter uit en het is nogal een show.

En tenslotte, de magische fjorden in Milford Sound samengesteld uit rotsen en afgronden die abrupt tot 1.200 meter hoog oprijzen, en talloze watervallen die direct in zee vallen.

5. P.een ander type stelen Vissen als forel in wilde rivieren in de Verenigde Staten

Ja, ga van rustig zeevissen en ga bijvoorbeeld naar de Middle Fork River, zijrivier van de Salmon River, gelegen in Idaho (Verenigde Staten) zal deze zomer lager zijn, zoals Danilo Bonilla van Mountain Travel Sobek uitlegt, wat zich vertaalt in een ideale tijd om op forel te vissen. Profiteer van iemands last-minute annulering en je kunt een plaats krijgen op de begeleide expeditie na de zomer, waarvoor alle plaatsen uitverkocht zijn.

Ook, deze 170 km lange rivier is de maximale uitdrukking van bewegend water. Het is een rivier waarin niets is gebouwd, geen enkele dam, noch parallelle wegen aan de oevers, er is niets dat zijn loop kan onderbreken. Het is een wilde rivier wat het nog mooier maakt en een ideale plek om te vissen, net zo tienduizenden zalm ze komen naar de Middle Fork om te spawnen. Opgemerkt moet worden dat de inheemse forel van de middelste vork de moordende forel.

6. Zwem tussen de blauwvintonijn in de Middellandse Zee.

Deze ongelooflijke activiteit die niet iedereen durft te doen, kan worden gedaan l’Ametlla de Mar (Tarragona) met Tuna-Tour. Eerst reis je per catamaran naar de plek waar de tonijn wordt gevonden en tijdens de reis zullen ze je vertellen over hun meest verbazingwekkende eigenschappen. Eenmaal daar trek je je wetsuits aan en duik je naar toe zwem tussen honderden tonijnspecimens die tot 3 meter kunnen meten en ongeveer 600 kilo wegen. Je durft?

7. Tussen vulkanen en bruine beren in Kamchatka (Rusland)

Kamchatka is een eenzame plek waar er zijn meer beren dan mensen en waar we andere soorten dieren kunnen vinden, zoals zalm en een natuur die een verhaal lijkt. Het is een prachtig landschap. Het is vol beekjes, er is geen weg en de doorgang is erg moeilijk, dus maakt het aantrekkelijker gezien de slechte bereikbaarheid.


U zult de Tolbachic vulkaan en rond de 300 grootste vulkanen die hier gevonden zijn, zijn actief. Het heeft de grootste populatie bruine beren en de grootste variëteit aan soorten zalm. Is een zeer gevaarlijk lotAls er zich een incident voordoet, zijn er geen mobiele telefoonnetwerken en als je bijvoorbeeld een picknick houdt, kunnen de beren het voedsel ruiken en aanvallen.

8. Treinreis tussen vulkanen (Ecuador)

450 km kruising tussen vulkanen met de Cruise Train, de trein die wordt beschouwd als de mooiste en meest extreme ter wereld. Deze trein gaat van Guayaquil naar Quito met 3600 meter stijgen en dalen naar zeeniveau. De reis duurt 4 dagen en 450 kilometer oversteek, gedurende de hele reis kunnen we vlakten, bergen, vulkanen, natuurparken, zigzaggende paden, oerwouden, rivieren en verborgen dorpjes zien.

Kun je andere gewaagde voorstellen bedenken? Laat het ons weten!


Video: 15 Sinds wanneer voelen wij ons Nederlander? (Juni- 2021).