Algemeen

Google-browsers zijn al marktleider in de Verenigde Staten

Google-browsers zijn al marktleider in de Verenigde Staten

Volgens nieuw onderzoek van Adobe zijn Google-browsers in de VS op zowel pc's als mobiele apparaten overgeschakeld naar Microsoft (Internet Explorer).

De Chrome- en Android-browsers van Google hadden in april een aandeel van 31,8%, tegen ongeveer 26% het jaar ervoor. Internet Explorer had een aandeel van 30,9%, tegen ongeveer 37% een jaar geleden.

Interessant is dat Google niet de meest populaire desktopbrowser of mobiele browser heeft. Op de mobiele apparaten van Apple is Safari verreweg het populairst, met 59% van de zoekopdrachten, wat de kracht van de Apple iPhone weerspiegelt.

Maar Google is in de eerste plaats, omdat Internet Explorer weinig betrokkenheid heeft op mobiele apparaten en Safari weinig betrokkenheid op pc's.

Behalve dat ze hun advertentiebedrijf versterken via hun browsers, staan ​​geregistreerde Chrome-gebruikers Google toe gebruikers op hun apparaten te volgen en kunnen ze adverteerders de mogelijkheid bieden om ze in meerdere omgevingen te bereiken. "Video: Most Popular Web Browsers 1993 - 2020 (Mei 2021).