Kinderen

Frisdranken versterken agressief gedrag bij kinderen

Frisdranken versterken agressief gedrag bij kinderen

Een studie legt een verband tussen gedragsproblemen bij kinderen en de consumptie van koolzuurhoudende frisdranken.

De resultaten van een studie, gepubliceerd in het tijdschrift The Journal of Pediatrics, laat zienDe consumptie van frisdrank, ongeacht de hoeveelheid, is gekoppeld aan een hoger niveau van agressief gedrag en aandachtsproblemen bij kinderen.

Het onderzoek bracht de consumptie van frisdrank in verband met het gedrag van 3.000 5-jarige kinderen, en er werd vastgesteld dat ongeveer 40% van de kinderen minimaal één frisdrank per dag consumeerde en 4% meer dan vier frisdranken per dag. .

Kinderen die vier of meer frisdranken per dag dronken, hadden meer kans om dingen kapot te maken, ruzie te maken of mensen fysiek aan te vallen, en ze hadden ook aandachts- en ontwenningsproblemen.

Frisdranken zijn sterk bewerkte producten die koolzuurhoudend water en verbindingen zoals fructose, aspartaam, natriumbenzoaat, fosforzuur of citroenzuur bevatten, en vaak cafeïne, die elk het gedrag van kinderen kunnen beïnvloeden.

Hoewel het niet precies bekend is waarom frisdrank dit gedrag bij kinderen kan veroorzaken, het is raadzaam om te beperken, en bij voorkeur te verwijderen, de consumptie van frisdrank bij kinderen, vooral bij jonge kinderen.

Suglia SF, Solnick S en Hemenway D.The Journal of Pediatrics (2013)


Video: Speciaal voor kinderen met heimwee - Tea Adema (Juni- 2021).