Tips

Hoe en waar kerstversieringen te bewaren

Hoe en waar kerstversieringen te bewaren

Zo berg je gemakkelijk kerstversieringen op

Door uw kerstversieringen op de juiste manier op te bergen nadat de feestdagen voorbij zijn, kunt u tijd en geld besparen voor volgend jaar, omdat ze beter blijven zitten en u ze langer kunt gebruiken.

1. Gebruik doorzichtige plastic bakjes

Plastic containers zijn geweldig omdat we de inhoud kunnen zien, dus het is niet nodig om tijd te verspillen aan het labelen van elke doos. Let er bij het stapelen van dozen op dat u de zwaarste en grootste dozen onderin en de kleinere bovenaan plaatst.

2. Pak de kralen in

Stop ze in kleine dozen zoals schoenendozen. Als er veel stroken kralen worden gebruikt, kunnen de grotere dozen te zwaar zijn. Plaats elke strip in een plastic zak om klitten te voorkomen. Een andere optie is om elke strook om een ​​rand van een afgewerkte papierrol te wikkelen en de uiteinden aan elkaar te plakken.

3. Stapel de kerstverlichting niet op elkaar

Het is aan te raden om de kerstverlichting op geen enkele manier op elkaar te stapelen en niet te veel lampjes in dezelfde doos te bewaren. De doos wordt te zwaar en de lichten op de achtergrond kunnen beschadigd raken. De lampjes raken gemakkelijk in de knoop, dus het is een goed idee om elke lichtstrip apart in te pakken of om een ​​touwtje papier of iets dergelijks te wikkelen en ze in plastic zakken te doen.

4. Bespaar ruimte met opvouwbare decoraties

Strikken gemaakt van draadlinten kunnen het volgende jaar worden gevouwen en opnieuw worden geopend. Slingers en draadslingers kunnen worden opgerold. Het is niet nodig om ze op te vouwen, tenzij we ruimte moeten besparen.

5. Verpletter de kronen niet

De kransen kunnen in grotere dozen worden gestapeld, maar ze moeten allemaal in noppenfolie worden gewikkeld. Als ze niet verpakt zijn, mogen ze niet worden gestapeld.

6. Verpak de kerstversieringen goed

Ze moeten afzonderlijk worden verpakt in wit vloeipapier of noppenfolie als ze meer bescherming nodig hebben. Omdat de meeste ornamenten licht van gewicht zijn, kunnen ze in grote dozen worden opgeborgen. Als de originele verpakking van de ornamenten bewaard blijft, is het beter om ze erin te doen voordat je ze in de doos doet.

7. Bescherm de kerstversieringen tegen vocht

Als we in een vochtig klimaat leven, is het misschien niet voldoende om plastic bakjes te gebruiken. Plaats sachets silicagel in elke container om schade door vocht te voorkomen. Als u geen losse zakjes te koop kunt vinden, kunt u ze maken door een paar theelepels silicagel in wit vloeipapier te wikkelen en deze goed af te sluiten met plakband. Plaats meerdere zakken in de doos.

8. Beschermen tegen extreme temperaturen

Fijne sieraden zoals foto's of wasversieringen kunnen temperatuurgevoelig zijn, dus bewaar ze in een verwarmde ruimte, anders kunnen ze verslechteren, smelten of aan elkaar plakken.

9. Markeer de vakjes om ze te identificeren

Plak een etiket of een rood lint op alle dozen met kerstversieringen, zodat u ze volgend jaar gemakkelijk kunt herkennen, zelfs als ze naast andere dozen worden bewaard die niets met dat thema te maken hebben.

10. Verwijder ornamenten die niet meer in gebruik zijn

Doneer of gooi weg wat er overblijft of niet gaat. Sommige mensen hebben de neiging om van alles op te slaan voor het geval ze later wat nut vinden, maar het is niet de moeite waard om ruimte te verspillen aan het opbergen van ornamenten waarvan we weten dat we ze niet meer zullen Tenzij het natuurlijk een sentimentele betekenis heeft).

Gerelateerd lezen:

  • Ideeën om dingen thuis op te bergen
  • kerstversieringen


Video: Hoe maak ik mijn kerstversiering brandveilig met certificaat? (Juni- 2021).