Voeding

Laat eten kan het geheugen aantasten

Laat eten kan het geheugen aantasten

Het huidige tempo van het leven betekent dat veel mensen op oneven uren eten, en deze ontheemde uren kunnen gevolgen hebben voor hun geheugen.

Mensen hebben, zoals veel dieren, een interne klok die is afgestemd op de dagelijkse cycli van licht en donker. Het is wat bekend staat als Cardiale rijwoorden.

Het ritme van het leven in de huidige samenleving betekent dat deze circadiane ritmes steeds meer worden verstoord, en slaap-waakcycli worden vaak onderbroken.

Welke invloed hebben veranderingen in de maaltijden op ons?

Een studie bij muizen vond dat eten tijdens de uren van de dag waarop u normaal gesproken zou moeten slapen, veroorzaakt geheugenstoornissen.

Muizen zijn nachtdieren, dus ze zijn normaal gesproken wakker en eten 's nachts en slapen overdag. Voor de studie hebben de auteurs de muizen gewend om het andersom te doen, dat wil zeggen: overdag wakker zijn en eten en 's nachts slapen. Ze mochten alleen eten gedurende de tijd dat ze normaal sliepen.

Door het geheugen van deze muizen te evalueren, ontdekten ze dat muizen dat vergeleken met muizen op normale maaltijden at op oneven uren vertoonde een significante afname van het geheugen. Deze dieren met een verstoorde slaap, die op vreemde uren aten, lieten het ook zien veranderde herinneringen aan angstige situaties, echt beperkingen in uw herinneringsvermogen en een langzamer leervermogen dan muizen die in normale tijden aten.

Gerelateerd lezen:


Video: Wat moet je eten voor en na het hardlopen? (Mei 2021).