Informatie

Girona gids

Girona gids

Wat te zien en te bezoeken in de provincie Girona?

Girona is een stad in het noordwesten van Spanje, in de Ter-vallei, vlakbij de grens met Frankrijk. Het wordt omringd door 4 rivieren: de Ter, de Onyar, de Güelly en de Galligants. De hoofdstad van Girona heeft 90.000 inwoners en een oppervlakte van 39,1 km².

Het is een erg mooie stad waar je de geschiedenis kunt voelen door de straten en oude huizen. Het is een ommuurde stad, daterend uit de Romeinse tijd, gesticht in de 1e eeuw voor Christus. C .. Op dit moment is de oude stad wat er binnen de muur is gebleven. De stad wordt omringd door de rivier de Onyar en heeft een bekend stuk huizen, omdat ze in pastelkleuren werden geverfd, ze werden gebouwd in de 19e eeuw om een ​​deel van de muur te bedekken dat in 1807 was verwoest tijdens de belegering van Franse troepen.

Girona Het is zeer goed verbonden met de rest van Spanje en met de wereld, dankzij het goede wegennet, de internationale luchthaven en over zee.

haar Luchthaven Gerona Costa Brava Het ligt 12 km, in de stad Vilobí d'Onyar.

haar redde wegen: AP-7e Autopista del Mediterráneo, die langs de hele Middellandse Zeekust loopt en deze in het noorden met Frankrijk verbindt, de hele provincie doorkruist, verder richting de provincie Barcelona en langs de hele kust loopt: Tarragona, Castellón, Valencia, Alicante, Murcia, Almería, Málaga .... Het heeft verbindingen met andere regionale wegen, die in zeer goede staat verkeren: de C-65 (Sant Feliu de Guixols), de C-66 (die Palafrugell, La Bisbal met Girona, Besalú en Banyoles verbindt), de N-14 Het verbindt Bescanó en Angles met Girona en de C-25 verbindt Girona met Gerona en Santa Colomade Farners, Vic, Manresa. De haven van Girona is de haven van Palamós, die op 40 km van de hoofdstad ligt.

Dingen om te zien in Girona

De stad Girona Het is niet erg groot en gemakkelijk te bezoeken. De meest uitgebreide zullen de dorpen en steden van de provincie zijn, die we later zullen zien:

Gaan wandelen: Je kunt de tour beginnen door het noordelijke deel van de stad, waar de Romeinse muur begint, genaamd Passeig Arqueològic (archeologische wandeling) Binnen de muur kun je nog steeds de overblijfselen zien van de Romeinse weg, die de Romeinen bouwden en die Rome met Tarragona verbond. Na de muur bezoek je de hele oude stad met zijn kerken, de Banys Arabs (Arabische baden), de kathedraal, zijn musea en natuurlijk de Joodse wijk Bonastruco. Buiten de oude stad moet je een wandeling maken langs de Rambla de la Llibertad, vol met winkels, boetieks, restaurants, trendy cafés ... (zie foto's van de stad Girona).

Paleizen in Girona

Het Agullana-paleis XIV-XVII eeuw.

Kathedraal en kerken in Girona

 • kathedraal (Pl.Catedral, Tel.:972215814): het werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw. Het is in gotische stijl, met uitzondering van de westkant, die in de Catalaanse barokstijl is. De hoofdingang is barok uit de 17e eeuw en het romaanse klooster uit de 12e eeuw is de breedste kathedraal van Europa. Om te benadrukken: de marmeren troon "stoel van Karel de Grote", die werd gemaakt toen zijn troepen de stad in 785 innamen; een wandtapijt uit de 11e-12e eeuw "De schepping", het altaarstuk van de pastorie uit de 14e eeuw van reliëf zilver, email en ingelegd met edelstenen.

 • Kerk en klooster van SantPere de Galligants (Pl. SantaLucía, Tel.: 972 20 2632): het is een benedictijnenklooster uit de 10e eeuw, de kerk stamt uit de 12e eeuw. Ze zijn in Romaanse stijl Hoogtepunten: het schip, de apsis, de klokkentoren. Tegenwoordig herbergt het de Archeologisch museum.
 • Sant Feliu kerkHet dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd op de graven van de beschermheren van de stad, Sant Félix en Sant Narciso. Binnen zijn er 8 Romeinse sarcofagen in de apsis. Om sutorre te markeren.

 • Klooster van Sant Doménech: het is een kerk en een gotische kloostergang.

Musea in Girona

 • Stedelijk Historisch Museum (C / de la Força, 27, Tel.:972 22 22 29): het is gevestigd in een oud kapucijnenklooster uit de 18e eeuw, de overblijfselen van de begraafplaats zijn nog steeds bewaard gebleven. Dit museum houdt een verzameling van allerlei soorten oude instrumenten, of het nu muziekinstrumenten, wetenschappelijke, ...
 • Kunstmuseum (Subida de la Catedral, 12, Tel.: 972 20 38 34): dit museum is gevestigd in een oud bisschoppelijk paleis. Het bezit een van de belangrijkste collecties in Catalonië: sculpturen, schilderijen, religieuze voorwerpen uit de 9e eeuw, romaanse tot de 20e eeuw, uit kerken of kloosters die tijdens de oorlog verdwenen. De meest opvallende zijn: een Cruilles-balk uit de 12e eeuw, waarop enkele afbeeldingen van broeders zijn geschilderd; en een zilveren altaar uit de 10e eeuw, dat toebehoorde aan de kerk van Sant Pere de Rodes.
 • Bonastruc ÇaPorta Center (Calle de la Força, 8, Tel.: 972 21 67 61): dit is de oude wijk waar Joden gedwongen werden engueto te leven, het is in de oude stad. In dit centrum kun je de geschiedenis van deze joden zien, vanaf de 9e eeuw tot toen ze in de 15e eeuw gedwongen werden Geron te verlaten en daarheen te verhuizen. De buurt is hersteld. Het centrum fungeert als een synagoge.
 • Banys Arabieren (c / Ferránel Católico, s / n, Tel.:972 21 32 62): Arabische baden uit de 12e eeuw, in 1194, in Romeinse stijl, maar imiteren Arabisch-moslimbaden. Verschillende kamers zijn bewaard gebleven: kleedkamer, achthoekig zwembad, warme en koude baden, ... Ze worden gedomineerd door een achthoekige lantaarn die ze verlicht. De bad- en stoomkamers zijn gerestaureerd en werden stopgezet in de 15e eeuw, maar zijn perfect bewaard gebleven.
 • Bioscoopmuseum: Tomás Mallol-collectie (Calle Sèquia, 1, Tel.: 972 4127 77): toont de geschiedenis van de bioscoop sinds de oprichting 500 jaar geleden, evenals een verzameling van ongeveer 30.000 stukken uit de collectie van Tomàs Mallol, de Catalaanse filmmaker.
 • Archeologisch museum van Sant Pere De Galligants (Pl Santa Lucía, Tel.: 97220 26 32): het museum is gevestigd in het romaanse klooster uit de 10e eeuw. Archeologisch museum van Catalonië. Het herbergt Romeinse overblijfselen van de ruïnes van Ampuries, evenals grafstenen, sets van middeleeuwse epigrafie en Romeinse sculpturen die in de hele provincie Girona zijn gevonden.

Winkelen in Girona

U kunt voornamelijk natuurlijke producten kopen zoals: ansjovis van L'Escala; wijnen D.O. Empordà-Costa Brava, honing; worsten; kazen; vlees: rundvlees, lam, eend; keramiek uit La Bisbal; bosvruchten, Birba de Camprodón-koekjes, Crepiá i de la Vallde Camprodón-honing; Camprodon leer en lederwaren.

Gastronomie van Girona

Girona keuken: De keuken is uitstekend, het wordt overal goed gegeten dankzij de goede kwaliteit van de natuurlijke producten en de goede kwaliteit van de koks. Kenmerkend voor de Duitse keuken is de menging van producten uit de zee met die uit de bergen: zee en berg (kip met kreeft) of gehaktballen en erwten. De meest opvallende aspecten van de keuken van Girona zijn de vis en schaaldieren van de kust (rode garnaal uit Palamós), het kalfsvlees uit Girona, lam, eend, kip, worstjes (bonen met worst), rivierforel (gemaakt van Navarra of de Catalaanse), de aardappelen uit Olot en de Vall de Camprodon (ze staan ​​bekend om hun goede smaak en hoge kwaliteit), gegrilde of gestoofde champignons (rovellons, pinetells, escarlets, fredolics, camagrosc), gestoofde slakken, lacaza, geitenkaas, schapen, vers, geslacht, yoghurt.

Restaurants in Girona

Restaurants Girona stad: ElCéller de Can Roca (creatieve en mediterrane keuken); Mar Plaça (traditionele kok); Massana (traditionele Catalaanse kok); ElPati Verd (markt en creatieve keuken); Galligans (tapas en traditionele Catalaanse keuken).

De beste restaurants in de provincie Girona:
 • De Bulli, (C / Cala Montjoi s / n, Tel.: 972 150457): Chef Ferrán Adriá (Roses) creatieve en kenmerkende keuken, 1 jaar van tevoren gereserveerd, (momenteel gesloten)
 • Castellde Perelada in Perelada (Tel.: 972 (concertzaal en restaurant);
 • Ampurdan (Figueres, traditionele keuken);
 • Torredel Remei Tel.: 972 140182) in Bolvir de Cerdanya, traditioneel-creatief);
 • Kan Patacano (Blanes, visgerechten);
 • Els tinars in Llagostera, (Tel.: 972 830 626) traditionele keuken;
 • Can Toni (Sant Feliude Guixols);
 • Meer van Torrent, Gelegen op 6 km van Palafrugell, bevindt het zich in het Hotel Mas de Torrent (Tel.: 972.303.292). De chef-kok Joan Piqué is een uitzonderlijke, creatieve en auteurse keuken;
 • De Xicra in Palafrugell (Tel: 972.305 630);
 • Llafranc in Palafrugell (tel: 972 300 208) gelegen in het Llafranc Hotel, typische zeevruchten en moderne keuken;
 • Sa Punta in Pals (tel: 972 667 376), gelegen in het San Punt hotel, uitstekende klassieke, zeevruchten en moderne keuken, met uitstekende service;
 • La Cuina de CanPipes een Mont-ras, vlakbij Palafrugell (Tel: 972.306 670) klassieke en uitgebreide keuken, hoge prijzen;
 • El Far de Sant Sebastiá in Llafranc (tel: 972. 301.639) gelegen in het hotel met dezelfde naam, prachtig uitzicht over de zee, gelegen op de top van een klif, zeevruchten en creatieve keuken (dezelfde eigenaren als Mas de Torrent);
 • Empordà in Figueras (Tel.: 972.500 562) traditionele en regionale keuken;
 • CanPo In Rocabruna 9 km Camprodon (Tel.:972 741 045) Catalaans-Franse traditionele regionale keuken, zeer goed;
 • Antiek meer in Camprodón (Tel.: 972 130405) traditionele en regionale keuken.

Hotels en accommodatie in Girona

In de stad Girona er zijn een aantal goede hotels.

 • Meliá Girona (****), modern en centraal.

In de provincie Girona

 • Arcs de Monells (****). Op slechts 40 km van Girona in La Bisbal d'Emporda bevindt zich een prachtig hotel in een versterkte 14e-eeuwse boerderij,, Zeer moderne kamers en goede faciliteiten.
 • Castell D'Empordá (****), oud kasteel gerenoveerd tot een stijlvol hotel. Goed restaurant;
 • Meer van Torrent (*****), gelegen op 6 km van Palafrugell (tel .: 972.303.292), behoort het tot de keten Relais & Châteaux en is gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij;
 • Remei-toren **** in Bolvir de Cerdanya (tel.: 972 140 182), behoort tot de keten Relais & Château, is gevestigd in een modernistisch paleis XX, enkele kamers met maximaal comfort;
 • Sa Punta ****enPals (tel: 972 667 376) familiehotel met 30 kamers aan zee, heeft een uitstekend restaurant.

Steden en steden in Girona

 • Figueras
 • Olot
 • Palamos
 • Empúries
 • Tossa de Mar
 • Blanes
 • Ripoll
 • Sant Joan de les Abadeses
 • Camprodon

.

Gerelateerde metingen:
 • Girona regio's
 • Girona telefoonnummers
 • Festivals in Girona
 • Jachthavens in Girona
 • Foto's van de provincie Girona
 • Golfbanen in Girona
 • Stranden aan de Costa Brava
 • Natuurparken in Girona


Video: Exploring Beautiful GIRONA Day Trip From Barcelona (Mei 2021).