Oefening

4 rekoefeningen om ischiaspijn te verlichten

4 rekoefeningen om ischiaspijn te verlichten

Ischias is veel meer dan alleen pijn in de billen en achterkant van de benen. Wanneer het hard toeslaat, kan ischias echt intense pijn veroorzaken die de gemoedstoestand van de patiënt kan verzwakken en zelfs kan beïnvloeden, en een groot obstakel in het leven wordt wanneer hij probeert een normaal leven te leiden.

De heupzenuw is een zenuw die door de binnenkant van onze billen gaat en helpt bij de laterale rotatie van onze heupen. Vaak als gevolg van overmatige belasting van het gebied, kan de heupzenuw worden bekneld of aangetast, wat ernstige pijn, gevoelloosheid en tintelingen in de onderste ledematen kan veroorzaken.

Voor mensen die lijden aan ischias (meestal geassocieerd met een zittende levensstijl) zijn er bepaalde rekoefeningen die pijn helpen verlichten of zelfs helemaal elimineren:

Hier zijn 4 rekoefeningen om ischiaspijn te verlichten:

1. - Piriformis-rek

Ga op je rug liggen en ondersteun beide voetzolen op de grond (knieën gebogen). Plaats uw rechterenkel op uw linkerknie en strek de dij van uw linkerbeen naar u toe om de rekoefening intenser te maken.

Houd de houding gemiddeld 30 seconden vast en herhaal dit afwisselend met de benen.

2.- Zittende heup stretch

Ga zitten en kruis uw rechterbeen over uw rechte linkerbeen. Omhels vervolgens uw rechterknie met uw linkerarm en zorg ervoor dat u uw rug recht houdt.

Houd de houding gemiddeld 30-60 seconden aan en herhaal dezelfde maar afwisselende benen.

3. - Duifhouding

Ga ondersteboven in een doggy positie met je voeten bij elkaar. Breng uw rechterknie naar voren en open deze naar rechts, zodat uw rechterbeen voor u gebogen is en uw linkerbeen recht naar achteren. Vanaf hier zullen we de heupen zo ver laten zakken als ons lichaam het toelaat om de intensiteit van de rekoefening te vergroten.

Houd de houding gemiddeld 5-10 keer diep adem. Herhaal vervolgens afwisselende benen.

4.- Druktherapie op punten

Deze oefening of houding vereist de hulp van een tennis- of lacrossebal en is zeer effectief bij het kalmeren en verlichten van pijn veroorzaakt door ischias.

Het enige wat we hoeven te doen is een pijnlijk punt in onze billen vinden, de bal precies op dat punt plaatsen en het lichaam ontspannen door ons eigen gewicht op de bal te steunen.

Houd deze houding gemiddeld 30-60 seconden aan of totdat u een aanzienlijke afname van de intensiteit van de pijn voelt. Ga dan verder met de volgende zere plek. Het kost ons hoogstens 5-10 minuten om alle punten te verlichten.


Video: ONDERRUG Pijn en de Bilspier? Tips, Oefeningen en Informatie (Mei 2021).