Algemeen

Hoe u anoniem kunt zijn op internet

Hoe u anoniem kunt zijn op internet

Hoe anoniem te zijn op internet en de maximale privacy te behouden bij browsen, e-mailen en mobiele apparaten

Het Tor-project (Tor Project) heeft een gratis downloadbare browser gelanceerd waarmee we alles wat we zoeken op internet kunnen "anonimiseren". De browser is een verbeterde, op beveiliging gerichte versie van Firefox die al ons webverkeer filtert om ons te helpen anoniem te blijven.

Het initiatief heeft de deelname van de Stichting voor persvrijheid, Eigen Tor Project, en de Stichting voor Vrije Software.

Als u er niet van houdt om sporen achter te laten wanneer u op internet surft, is deze browser qua anonimiteit de meest effectieve op de markt.

Een van de problemen met de Tor-browser is dat deze vrij traag is (vooral voor websites die zijn gemaakt met Flash of met veel plug-ins), maar de waarheid is dat het steeds sneller wordt en dat het na verloop van tijd zelfs onze standaardbrowser kan worden.

Hoe anoniem te zijn door e-mails te verzenden

De eenvoudigste manier om anoniem een ​​e-mail te verzenden, is door een online mailingservice (gmail, yahoo…) te gebruiken vanuit de Tor-browser. Om dit te doen, moet u een nieuw account aanmaken vanuit de Tor-browser zelf zonder persoonlijke informatie vrij te geven.

Er is een tijdelijke mailingservice genaamd Guerrilla Mail. Guerrilla-mail stelt u in staat om met slechts één klik een willekeurig account aan te maken. Door dit vanuit de Tor-browser te doen, zorgen we ervoor dat niemand (zelfs de Guerrilla Mail-mailingservice niet) ons IP-adres kan verbinden met het kortstondige e-mailadres dat we hebben aangemaakt.

Hoe anoniem te zijn door bestanden op grote schaal over te zetten

Tot op de dag van vandaag bieden noch Google Drive noch Dropbox de privacygaranties die zouden moeten.
Om bestanden privé en veilig op te slaan en te delen, heeft Lee Uien delen, een software waarmee u rechtstreeks bestanden op grote schaal kunt verzenden via de Tor-browser.

Wanneer u een bestand deelt, maakt het programma wat experts een "Tor Hidden Service" noemen, een tijdelijke en anonieme website die vanaf uw computer wordt gehost.

Het enige dat we vanaf hier moeten doen, is het .onion-adres van de website die voor het bestand is gemaakt, aan de ontvanger van het bestand geven. Dit kan ook anoniem worden gedownload met de Tor-browser.

afbeelding: www.torproject.org

Hoe anoniem te zijn op mobiele apparaten

Anonimiteitstools voor mobiele telefoons en tablets zijn niet zo geavanceerd als voor computers.

The Guardian Project (The Guardian Project) heeft een app gemaakt met de naam Orbot waardoor de Tor-browser bruikbaar is vanaf Android. Om op internet te surfen en anoniem e-mails te verzenden vanaf mobiel, kunnen we het internetten en verzenden van e-mails zo instellen dat de Orbot-toepassing van de Tor-browser als een proxy wordt gebruikt.

Apple-gebruikers kunnen deze applicatie nog steeds niet hebben, maar ze hebben wel een andere genaamd Uienbrowser ($ 0,99), waarmee we anoniem op internet kunnen surfen vanaf iPhones en iPads.

In april hebben enkele ontwikkelaars van de Tor-browser enkele van de kwetsbaarheden van het programma onthuld en geholpen Uienaandeel maar er zijn nog steeds veel wantrouwende mensen die zich niet veilig voelen bij het gebruik van de applicatie.

Het Zweedse bedrijf Sandvik adviseert de meest voorzichtige gebruikers te wachten tot het programma verder wordt getest. Hij zegt zelfs: "Als ik in een situatie zou zijn waarin ik anoniem moet blijven, zou de mobiele telefoon niet het platform zijn dat ik zou gebruiken."

Tools en bronnen om de anonimiteit op internet te behouden:

  • Download TOR
  • GuerrillaMail
  • Download Onionshare
  • The Guardian Project


Video: Anoniem surfen met TOR Network Browser (Mei 2021).