Persoonlijke ontwikkeling

Symptomen van angst

Symptomen van angst

Angst en de symptomen ervan

Angst en depressie zijn twee woorden die steeds meer in ons vocabulaire aanwezig zijn, en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zullen zowel angststoornissen als depressieve stoornissen de komende jaren de meest voorkomende ziekten zijn. Om deze reden denk ik dat het nodig is om van hieruit de symptomen van angst te beschrijven, zodat mensen op de hoogte zijn van deze ziekte en weten hoe ze deze kunnen onderscheiden wanneer dat nodig is.

Symptomen van gegeneraliseerde angst
Het is ook bekend onder de naam chronische angst.

 • Overmatige angst en zorgen over een breed scala aan evenementen of activiteiten die langer dan 6 maanden duren.
 • Het is moeilijk voor het individu om deze toestand van voortdurende zorg te beheersen
 • Angst en zorgen worden in verband gebracht met drie (of meer) van de volgende zes symptomen: rusteloosheid of ongeduld, gemakkelijke vermoeidheid, concentratiestoornissen of een lege geest, prikkelbaarheid, spierspanning, slaapstoornissen (moeite met vallen of vasthouden slaap, of gevoel bij het ontwaken uit een niet-verkwikkende slaap)
 • Angst, zorgen of fysieke symptomen veroorzaken klinisch significant leed of aantasting van de sociale, werk- of andere belangrijke activiteitsgebieden van het individu.
 • Deze veranderingen zijn niet te wijten aan de directe fysiologische effecten van een stof (bijv. Medicijnen, medicijnen) of aan een algemene medische aandoening.

Nerveuze angstsymptomen
Hoewel het op die manier algemeen bekend is, is de wetenschappelijke naam voor nerveuze angststoornis angststoornis of paniekaanvallen.

 • (1) en (2) is voldaan: (1) terugkerende onverwachte paniekaanvallen en (2) minstens één van de aanvallen is gedurende 1 maand (of langer) gevolgd met een (of meer) van de volgende symptomen: rusteloosheid aanhoudend met de mogelijkheid van meer crises, bezorgdheid over de implicaties van de crisis of de gevolgen ervan, aanzienlijke gedragsverandering in verband met crises
 • Afwezigheid van agorafobie (angst voor situaties waarin u denkt dat er niet aan ontsnapt is)
 • Paniekaanvallen zijn niet het gevolg van de directe fysiologische effecten van een stof (bijv. Medicijnen, medicijnen) of een algemene medische aandoening.

Paniekaanvallen kunnen niet beter worden verklaard door de aanwezigheid van een andere psychische stoornis.

Groeten en tot de volgende keer, Andrea.

BELANGRIJK: Als je denkt een probleem te hebben dat je niet zelf kunt oplossen, ga dan naar een psycholoog. U kunt er toegang toe krijgen via de huisarts van de sociale zekerheid, die u doorverwijst naar de specialist en u gratis bijstaat.

Video's met betrekking tot symptomen van angst:

Onderwerpen die verband houden met symptomen van angst:

 • Symptomen van depressie
 • Heb een fobie
 • Hoe de vliegangst te overwinnen
 • Psychologie Woordenboek: definitie van angst


Video: Hyperventilatie; een interview met dr. van den Aardweg, longarts (Juni- 2021).