Algemeen

Apple roept zijn voedingsadapters terug vanwege het risico op elektrische schokken

Apple roept zijn voedingsadapters terug vanwege het risico op elektrische schokken

Dit is absoluut niet de beste week van Apple geweest. Dus, het bedrijf heeft beloofd de miljoenen verkochte adapters te vervangen door een nieuw model risicovrij.

Blijkbaar, de twee betrokken adaptermodellen zijn ontworpen voor gebruik in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië, hoewel er mogelijk andere landen zijn getroffen; en ze werden verkocht tussen 2003 en 2020 als onderdeel van de Travel Adapter Kit van het bedrijf en als add-on meegeleverd met Mac-computers en andere iOS-apparaten.

Zoals vermeld door het bedrijf in een verklaring, is het risico erg klein, maar de veiligheid van zijn klanten is altijd een prioriteit geweest voor Apple, daarom heeft het bedrijf besloten, vrijwillig en volledig gratis, om alle voedingsadapters van muur aangetast door een nieuw model.

Hoe weet ik of onze adapter een van de betrokkenen is?

Nou, het vergelijken met de afbeeldingen die we hieronder opnemen. Om dit te doen, moeten we in de sleuf kijken. Betreffende adapters hebben daar 4 of 5 tekens, of geen.

Aan de andere kant, als we een drieletterige regiocode (EUR, KOR, AUS, ARG of BRA) in de sleuf vinden, betekent dit dat de adapter al een nieuwe is en daarom heb je geen probleem.

Soorten adapters die worden beïnvloed: die met dunne ronde haringen (inclusief die met enigszins naar binnen gerichte hoeken), die met dikke ronde haringen en die met platte, gehoekte haringen.

Wat moet u doen om het te veranderen?

Er zijn drie mogelijkheden:

  • Vraag de wijziging aan in een Apple Store of een geautoriseerde serviceprovider van het bedrijf.
  • Vraag een vervanging aan voor Internet
  • Contacteer hem technische ondersteuning van Apple

In elk van de drie gevallen zullen we het serienummer van onze Mac, iPad, iPhone of iPod moeten opgeven, dus het is handig om er eerst naar te kijken en het bij de hand te hebben.

Meer informatie vind je op deze Apple-pagina.

Blijf lezen:

  • De 5 geweldige nieuwigheden van Apple: van een revolutionair tv-systeem tot een auto?
  • Grappige organigrammen voor Apple, Facebook, Google, Amazon, Microsoft en Oracle
  • 10 van de beste gratis iOS-apps in 2020
  • Nieuw Apple ‘Smart Home’ -platform


Video: Schokken geven goocheltruc - Electric Touch Plus Trick at Dynamite Magic Shop (Juni- 2021).