Informatie

Betekenis van de naam Pascual

Betekenis van de naam Pascual

Paschal, mannelijke christelijk-Romeinse naam "Paschalis", van Griekse oorsprong, roept de religieuze viering van Pasen op.

Geschiedenis en de heilige

San Pascual Bailón, werd geboren in Torre Hermosa (Zaragoza, behoorde tot het bisdom Sigüenza), in het jaar 1540; ze noemden hem Pascual omdat hij geboren was tijdens de paaswake van Pinksteren. zijn familie was een boer, hij was een herder tijdens zijn jeugd, totdat toetreding tot de Franciscaner orde in Valencia. Hij reisde naar Parijs om een ​​brief van de Orde aan zijn voorzienigheid te bezorgen; De rest van zijn leven bracht hij door in Villareal (bisdom Tortosa). Hij werd heilig verklaard door paus Alexander VIII in 1690 en werd door Leo XIII benoemd tot beschermheer van de eucharistische verenigingen vanwege zijn toewijding aan de sacramenten.

Zijn Santose viert feest op 17 mei.

Anderen San Pascual:

San Pascual I, paus wordt gevierd op 11 februari.

Variant van Pascual

Paschal varianten Pasqual of Pascal, vrouwelijk: Pascha of Pasquala.

Paschal in andere talen:

  • Catalaans: Pasqual.
  • Frans en Engels: Pascal.
  • Italiaans: Pasqualino, Pasquale; vrouw: Pasqualina.

Beroemde, historische persoonlijkheden met de naam Pascual

  • Pascualde Andagoya, chroniqueur van de eerste informatie over het bestaan ​​van nieuwe landen, identificeerde zichzelf toen als Peru.
  • Paschalis IINoemt Gregorio VII hem kardinaal en later opvolger van Urban II. Zijn pontificaat werd gekenmerkt door de Investituurklacht.
  • Lluis Pascual, werd geboren in Tarragona in 1951, Europees theaterregisseur.
  • PasqualMaragall en Mira, politicus, president van de Generalitat van Catalonië sinds 2003.
  • Blaise pascal, werd geboren in Clermont Ferranden in 1623, een natuurkundige, wiskundige en filosoof, de eerste denker die de zorgen van het moderne existentialisme presenteerde.


Video: Dé Babynamen video! Welke jongens u0026 meisjesnamen zijn het niet geworden? - (Mei 2021).