Zwangerschap

Zwangerschap verandert het brein van een vrouw

Zwangerschap verandert het brein van een vrouw

De aangebrachte veranderingen dienen om de hechting te verbeteren emotioneel van moeders naar hun baby's.

Een studie toont voor het eerst aan dat er tijdens de zwangerschap veranderingen in de hersenen van vrouwen optreden die gericht zijn op het verbeteren van het beschermend vermogen van de moeder bij haar toekomstige kind.

De studie laat dat zien het brein van een zwangere vrouw verandert zijn grootte en structuur op gebieden die verband houden met de manier waarop we sociale informatie verwerken.

In de studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience, stellen de onderzoekers ze hebben de hersenen gescand van vrouwen voor en na de geboorte van hun eerste kind.

De veranderingen waren zo duidelijk dat zelfs alleen met de resultaten van de afbeelding je zou kunnenmaak onderscheid tussen de vrouwen die zwanger waren geweest waarvan nr.

Alle zwangere vrouwen vertoonden een afname van grijze stof, en een uitdunning en veranderingen in het oppervlak van de cortex in gebieden die verband houden met sociale cognitie, dat wil zeggen in de manier waarop mensen zowel onze omgeving als onze omgeving waarnemen, verklaren en evalueren. de andere mensen om ons heen.

De resultaten lijken dat aan te geven de hersenen van moeders veranderen om de behoeften van hun baby's te herkennen, het optimaliseren van neurale verbindingen en het elimineren van diegenen die zouden kunnen afleiden om mogelijke sociale bedreigingen beter te identificeren en de moeder-kindband te bevorderen.

De meeste van deze veranderingen ze duren 2 jaar na de bevalling, en hoe veel meer uitgesproken zijn, hoe groter de emotionele gehechtheid van moeders met hun baby's.

Het enige van vrouwen

De onderzoekers scanden ook de hersenen van 17 mannen die geen vader waren en 19 vaders voor en na de zwangerschap van hun partner.

Geen van twee mannelijke groepen toonde verschillen in hersenvolume.

Blijf lezen:

  • Belang van praten met baby's tijdens de zwangerschap
  • 7 sleutels om de moeder-kindband te versterken


Video: 25 SLIMME ZWANGERSCHAPSTIPS VOOR VROUWEN EN MANNEN (Mei 2021).