Informatie

Betekenis van de naam van Bonifacio

Betekenis van de naam van Bonifacio

Bonifacio, mannelijke naam van Latijnse oorsprong, de betekenis is "Hij die een weldoener is", boni-facio "Een Wie doet goed"

Geschiedenis en de heilige

Sint Bonifatius, bisschop en martelaar. Gregorio II noemde hem Bonifatius ter ere van de Romeinse martelaar en zijn apostolische missie verspreidde zich door het Frankische koninkrijk. Deze benedictijnse monnik stond bekend als de 'Apostel van DuitslandHij was de eerste bisschop van Mainz, stichtte de katholieke hiërarchie in Friesland, Hessen, Thüringen en Beieren, monastieke instellingen zoals de beroemdheid van Fulda; en reorganiseerde de kerken. Op zijn oude dag voerde hij zijn apostolaat uit in de Nederlandse landen onder begeleiding van 52 monniken; in Dokkum Hij wordt vermoord door de heidenen die hij van plan was te evangeliseren. Zijn stoffelijk overschot bevindt zich in het klooster van Fulda. Beschermheer van Erfurt, Friesland, Fulda, Groningen, Mainz, Saksen, Thüringen en Utrecht, hij is ook beschermheer van de brouwers, boekverkopers en kleermakers.
Zijn heilige wordt op 5 juni gevierd.

Andere Saint Bonifacio: Sint Bonifatius IV, paus wordt gevierd op 8 mei; Sint Bonifatius, martelaar wordt gevierd op 14 mei en 19 juni; Sint Bonifatius, diaken en martelaar wordt gevierd op 17 augustus; Sint Bonifatius, biechtvader, wordt gevierd op 30 augustus; Sint Bonifatius I, paus wordt gevierd op 4 september.

Variant van Bonifacio:

Bonifacio-variant Bonifaz

Bonifacio in andere talen:

  • Catalaans: Bonifaci;
  • en Engels: Bonifatius;
  • Italiaans: Bonifacio.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Bonifacio:

  • BonifacioIX, werd geboren in Napels onder de naam Pietro Tomacelli in het jaar 1355. Paus (1389-1404)
  • Bonifatius VIII, Hij werd geboren in Anagi, Italië met de naam Bebetto Gaetani in het jaar 1235. Hij was paus van 1294 tot 1303. Hij gaf de absolute macht terug aan het pontificaat.


Video: Invloed van positiviteit. Het beste brein van Nederland (December 2021).