Algemeen

Google en Facebook bundelen hun krachten om Los Angeles en Hong Kong met elkaar te verbinden via een onderwater internetkabel

Google en Facebook bundelen hun krachten om Los Angeles en Hong Kong met elkaar te verbinden via een onderwater internetkabel

Google en Facebook hebben besloten samen te werken met Pacific Light Data Communication en TE SubCom naar Verhoog de snelheid van de internetverbinding tussen Noord-Amerika en Azië, het installeren van een onderwater internetkabel tussen Los Angeles en Hong Kong, nagesynchroniseerd PLCN (Pacific Light Cable Network). De installatie van de nieuwe kabel begint dit jaar en gaat in 2020 aan de slag.

Met 8.000 mijl (ongeveer 12.800 km) lang en een geschatte capaciteit van 120 terabit per seconde (Tbps), zal PLCN de langste onderzeese glasvezelkabel zijn met de hoogste capaciteit die tussen de twee continenten is gebouwd.

Volgens de onderzoekers de nieuwe PLCN-kabel met ultrahoge capaciteit kan tot 80 miljoen HD-videoconferenties tegelijkertijd ondersteunen tussen Azië en Noord-Amerika, naast het bieden van hogere snelheden en toenemende veiligheid.

Zal zelfs overtreffen praktisch dubbel in capaciteit voor de "Faster" -kabel, onlangs geïnstalleerd tussen Oregon en Japan door Google, in samenwerking met andere telecommunicatiebedrijven; en het begon te werken in juni.

Het initiatief benadrukt de prominente rol die sommige internetreuzen zoals Google, Facebook of Microsoft spelen bij de aanleg van grote telecommunicatie-infrastructuren.

Dat moet je onthouden In mei werkten Facebook en Microsoft samen om een ​​nieuwe onderzeese internetkabel te bouwen 4.100 mijlenongeveer 6.600 kilometer) tussen Virginia en Spanje.

De nieuwe PLCN-kabel is al de zesde onderzeese internetkabel die door Google wordt gefinancierd.

Deze onderzeese kabels zullen de totale beschikbare bandbreedte helpen vergroten niet alleen voor de reuzen die ze bouwen, maar ook voor de rest van de gebruikers.

Bovendien zullen ze de veerkracht van het wereldwijde internetnetwerk verbeteren, door het aantal beschikbare routes voor gegevens om over de oceanen te reizen te vergroten.

De bouwbedrijven van deze onderzeese kabels krijgen echter een deel van de gereserveerde capaciteit voor eigen gebruik en zullen ook meer controle krijgen over de infrastructuur waarvan ze afhankelijk zijn.

Volgens Jonathan Hjembo, een analist bij TeleGeography, zijn particuliere netwerken momenteel goed voor ongeveer 60% van de transatlantische verkeerscapaciteit.

Naast deze transatlantische kabels hebben zowel Google als Facebook geïnvesteerd veel geld bij de aankoop van glasvezelinfrastructuren die niet langer in gebruik zijn in de VS., om de rondreizen van informatie tussen de verschillende datacentra te vergemakkelijken, zonder via het openbare internet te gaan.

De twee bedrijven hebben ook hun eigen projecten om de internetverbinding naar de meest afgelegen delen van de planeet te brengen, zij het met verschillende benaderingen. Facebook gebruikt drones en Google gebruikt heteluchtballonnen binnen zijn Loon-project.

Het lijdt geen twijfel dat naarmate deze bedrijven groeien en het internet domineren, ze in toenemende mate onafhankelijk worden van de infrastructuur die het internet eigenlijk definieert, en zich ontwikkelen tot onafhankelijke netwerken.

Blijf lezen:

  • Alles wat u moet weten over de 5G-verbinding
  • Google zou steden over de hele wereld gratis wifi kunnen bieden
  • Google- en Facebook-tools om te helpen bij natuurrampen
  • 5 geweldige voorspellingen van Mark Zuckerberg voor de toekomst

sparen


Video: Wahoo Elemnt vs Garmin Edge 820: Maps and Basic Navigation (Mei 2021).