Natuurlijk medicijn

Natuurlijke remedies tegen roos

Natuurlijke remedies tegen roos

Home remedies voor roos

Oorzaken, remedies en preventie van roos

Roos verwijst naar de schilfers van de hoofdhuid die als sneeuwvlokken vallen en zich nestelen op het voorhoofd, de schouders en de kleding, maar het is ook een onaangename en irriterende ziekte die verband houdt met bacteriën, die overmatige vorming van schilfers in de huid veroorzaakt. hoofdhuid.

Deze schubben vormen zich vanuit de eeltlaag van de huid. Iedereen kan op elke leeftijd roos krijgen en het mag niet onbehandeld blijven.

Oorzaken van roos

Er bestaat een misvatting dat roos wordt veroorzaakt door een droge hoofdhuid. Het komt eigenlijk door een vette hoofdhuid. De belangrijkste oorzaken van roos zijn: verzwakking van de algemene gezondheid en toxische aantasting van het systeem, voornamelijk veroorzaakt door een slechte voeding, obstipatie en verminderde vitaliteit door infectieziekten. Andere factoren die bijdragen aan roos zijn emotionele stress, harde shampoos, blootstelling aan kou en algemene uitputting. Zorgen en spanning verhogen de vorming van olie op de hoofdhuid en dit verhoogt de kans op roos. Deze witte schubben kunnen een nachtmerrie zijn. Bovendien verzwakt roos de hoofdhuid en kunnen de schubben die op het voorhoofd, de nek en de schouders vallen, de huid aantasten.

Roos symptomen

Schilfering neemt toe wanneer het haar wordt ingewreven of geborsteld. Het kan ook klontjes of korsten op de hoofdhuid vormen. Vaak is er ook jeuk en kan de hoofdhuid rood worden bij krassen.

Behandeling van roos

Er zijn tal van shampoos op de markt voor de behandeling van roos. De meeste veroorzaken echter onherstelbare schade aan de haarwortel tijdens het genezingsproces van de ziekte, vanwege de synthetische ingrediënten die ze bevatten. Om de genezing permanent te laten zijn, moet de behandeling continu zijn.

Haarreiniging

Het belangrijkste bij de behandeling van deze ziekte is houd haar en hoofdhuid schoon, om de ophoping van dode cellen te minimaliseren. Haar moet dagelijks worden geborsteld om de bloedsomloop te verbeteren en eventuele schilfers te verwijderen. De beste manier om je haar te borstelen is door naar voren te leunen, je hoofd naar beneden te buigen en de borstel van de achterkant van je nek naar de bovenkant van je hoofd te halen. Kort of schouderlang haar kan in één beweging van de wortels tot de punten worden geborsteld. Als je lang haar hebt, is het beter om dit in twee passen te doen om te voorkomen dat je aan het haar trekt.

Hoofdhuidmassages

Het zou ook moeten Masseer de hoofdhuid grondig elke dag met de vingertoppen. Dit moet worden gedaan net voor of na het borstelen van het haar. Dit stimuleert, net als borstelen, de bloedsomloop, verwijdert vuil en roos en bevordert de haargroei.

Voor een goede massage spreid je je vingers wijd open en schuif je ze door het haar. Druk met de duimen achter de oren en druk met de vingertoppen op de hoofdhuid. Draai vervolgens de vingers zodat ze de hoofdhuid over de benige structuur van het hoofd bewegen. We zullen voelen dat de huid beweegt en we zullen een tintelend gevoel in de hoofdhuid opmerken. Verplaats ze elke keer ongeveer anderhalve centimeter totdat ze het hele hoofd bedekken. Het is een heel eenvoudige procedure en duurt slechts enkele minuten.

Natuurlijke huismiddeltjes om van roos af te komen

Om goed haar zonder roos te hebben, drink je minstens 2 liter water, was je de kam en borstel je je haar regelmatig. Roos kan worden bestreden met de volgende huismiddeltjes:

Fenegriekzaden (methi)

Week twee eetlepels van deze zaden een nacht in water. Smelt 's ochtends de verzachte zaden tot een fijne pasta. Breng deze pasta op de hoofdhuid aan en wacht een half uur. Was je haar daarna goed met een hazelnoot- of shikakai-shampoo.

Citroensap

Gebruik een theelepel citroensap vers geperst in de laatste spoeling, wanneer je je haar wast, is een andere zeer nuttige remedie. Het laat het haar niet alleen glanzend achter, het verwijdert ook plakkerigheid en voorkomt roos.

Erwtenpoeder

Een waardevolle remedie om roos te elimineren is de erwtenpoeder. Was je haar twee keer per week met twee eetlepels van dit poeder gemengd met een halve kop wrongel.

Rode biet

De biet Het is ook handig voor roos. Kook de hele bovenkant en wortels in water en masseer de hoofdhuid elke avond met dit water met de vingertoppen. Witte bieten zijn hiervoor het beste.

Culverin-sap (Trichosanthes anguina)

Het is ook gunstig bij de preventie en behandeling van roos. Om dit te doen, moet je het sap op de hoofdhuid wrijven.

Wrongel

Roos kan ook worden geëlimineerd door het haar elke dag een half uur te masseren met wrongel die drie dagen open is geweest, of met een paar druppels limoensap vermengd met amla-sap elke avond voordat je naar bed gaat.

Ui

Karbonade rauwe ui tot het een fijne pasta vormt. Wrijf de pasta over de hoofdhuid. Wacht een half uur en was je goed. Giet een beetje citroensap op de hoofdhuid en het haar om de geur van de ui te verwijderen. Dit zal roos helpen verwijderen.

Tips om roos te voorkomen

Het belangrijkste voor de behandeling van deze aandoening is houd haar en hoofdhuid schoon, om de opeenhoping van dode cellen te voorkomen. Borstel je haar dagelijks om de bloedsomloop te verbeteren en eventuele schilfers te verwijderen.

Stel het hoofd bloot aan de zonnestralen het is ook een goede maatregel bij de behandeling van roos.

Massage de hoofdhuid elke dag grondig met de toppen van de vingers en systematisch het hele hoofdoppervlak bewerken.

Gerelateerd lezen:

  • Waarom valt mijn haar zo vaak uit?
  • Vitaminen voor haar
  • Je haar, je grootste schat


Video: Effectieve en makkelijke manieren om van roos af te komen (Mei 2021).