Algemeen

Wat is "corporate compliance"?

Wat is


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het vertaalt zich letterlijk als "corporate (regelgevende) compliance" en is de naam die wordt gegeven aan de organisatie en het managementsysteem dat het bedrijf moet implementeren om zijn strafrechtelijke aansprakelijkheid te vermijden of waar nodig te verminderen.

Deze nieuwe strafrechtelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf wordt afgebakend door Wet 1/2015 van 30 maart, die het Wetboek van Strafrecht wijzigt, dat in werking trad op 1 juli 2020. We hebben er onlangs over gesproken in deze blog :

Het doel van deze regeling is het specificeren van de toezichts- en controlemaatregelen die het bedrijf neemt om de gevolgen van mogelijke misdrijven te voorkomen en te verminderen.

Misdaden (tot 31!) Kunnen worden gepleegd door de mensen die in het bedrijf werken en die de wet in twee groepen indelen:

- de wettelijke vertegenwoordigers of beheerders in feite of in de wet van het bedrijf, wanneer ze handelen op rekening en voor winst van dat;

- de medewerkers onder het gezag van hen, zolang het misdrijf is gepleegd omdat ze niet de juiste controle hebben uitgeoefendover zijn persoon en activiteit, door de wettelijke vertegenwoordigers of beheerders. In dit geval ontstaat alleen strafrechtelijke aansprakelijkheid voor het bedrijf als het geen systeem heeft geïmplementeerd of niet effectief heeft gefunctioneerd op het gebied van misdaadpreventie en -controle, dat wil zeggen het systeem van “Zakelijke naleving”.

Dit systeem moet worden verzameld in verschillende documenten die deel uitmaken van het zogenaamde "Preventie- of beveiligingsmodel", wat niet verplicht is, dat wil zeggen dat het bedrijf kan beslissen of het model moet worden geïmplementeerd voorafgaand aan het mogelijke plegen van een misdrijf, of later. , direct na uw opdracht.

Wat de wet heeft voorzien, zijn natuurlijk verschillende gevolgen voor de ene zaak en de andere:

- Als het Preventiemodel is geïmplementeerd voordat het misdrijf is gepleegd en bewijst dat het heeft gewerkt, blijft het bedrijf bestaan vrijgesprokenvan strafrechtelijke aansprakelijkheid;

- als het wordt geïmplementeerd nadat het misdrijf is gepleegd, krijgt het bedrijf alleen verzwakken de moeite waard, maar het niet vrijpleiten.

(Foto: Pixabay)Video: Compliance einfach erklärt explainity Erklärvideo (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Amad

  U heeft de site gevonden waarmee u geïnteresseerd bent in de vraag.

 2. Salvatore

  Niets vreemds.

 3. Laoidhigh

  Volgens mij heb je het mis. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 4. Muzil

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - er is geen vrije tijd. Maar ik zal terugkeren - ik zal zeker schrijven wat ik denk.

 5. Ashquar

  I hope everyone is normalSchrijf een bericht