Autonoom rijden

Vervoer over land van de toekomst

Vervoer over land van de toekomst

De autowereld kookt, zoals bijna alle economische sectoren in het milieu VUCA (vluchtigheid, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit) dat we moeten leven, een vruchtbare bodem zodat, op basis van creativiteit en klantgerichtheid, innovaties kunnen ontstaan, bevorderd door de integratie van concepten en technologieën die op het toneel verschijnen, uit meerdere bronnen Doorlopende vorm.

Een nieuw soort ontwerpen band gemaakt met 3D-printers, de autonoom rijden, de deeleconomie, het internet der dingen (de verbonden auto), de opkomende generatie verzekering (insurtech), de nieuwe systemen van financiering (fintech), de kunstmatige intelligentie, hij big data,… Zijn onderling verbonden elementen, waarvan de convergentie disruptieve innovaties kan genereren van groot sociaal en economisch belang op het gebied van landtransport.

De band van de toekomst?

Goed jaar heeft zojuist in Genève een revolutionair prototype gepresenteerd van een band, in de vorm van een bol, uitgerust met een kleine computer erin, de Eagle-360, die de manier waarop een auto wordt bestuurd, geparkeerd en gemanoeuvreerd aanzienlijk kan beïnvloeden, meer comfortabel en veilig, en ook voor het ontwerp van de auto's in de min of meer nabije toekomst.

Dit sferische wiel, gebaseerd op het concept van magnetische levitatieen voorbereid voor autonoom rijden, zou het niet fysiek verbonden zijn met de auto, maar zou het worden bediend vanaf de centrale computer van de auto.

De Eagle-360 zou ermee gemaakt kunnen worden 3D-printers, waardoor een grotere aanpassing aan de atmosferische omstandigheden van elk gebied mogelijk zou zijn, evenals een verlaging van de productie- en distributiekosten.

De tekenen van de toekomst zijn altijd in het heden. Misschien zullen onze eigen schoenen of een apparaat voor persoonlijk gebruik, thuis vervaardigd met een 3D-printer, over een paar jaar een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we over korte afstanden door steden reizen. Of misschien de "Vliegende auto", zoals voorgesteld door dit originele idee van Volkswagen in 2012.

Autonoom rijden

Met het verre en geconsolideerde precedent van de automatische piloten van de vliegtuigen, en de dichtstbijzijnde van de drones, is het verrassend dat het concept van autonoom rijden zet nu zijn eerste stappen, hoewel ze vastberaden lijken en zeer snelle vooruitgang en een brede implementatie in een paar jaar tijd beloven.

In feite werd een paar maanden geleden de eerste auto zonder bestuurder in het verkeer gebracht in Spanje, waarbij de Vigo-Madrid route, en natuurlijk rekenen met de relevante toestemming van de Algemene Directie Verkeer voor dit soort tests.

Softwarebedrijven zoals Google of Apple Ze hebben prototypes van autonome auto's ontworpen. In de tests, die nodig zijn om naast normale voertuigen te kunnen bestaan, zijn enkele problemen ontstaan, die voortkomen uit menselijk gedrag en respect voor verkeersregels, maar in geen geval van technische aard.

Volgens prognoses zullen er in 2035 meer dan 85 miljoen autonome auto's in de wereld zijn. Zeer recentelijk verspreidde het gerucht, al weerlegd, dat UBER, een bedrijf waarvan het bedrijfsmodel is gebaseerd op het ontbreken van eigen auto's, in een ongekende verandering van strategiehad gecompromitteerd, blijkbaar, de aankoop van 100.000 voertuigen , hybriden, semi-autonoom rijden, met Mercedes-Benz, en een aanzienlijk aantal autonome voertuigen metTESLA.

Natuurlijk is de vracht- en personenvervoer over de weg Ze zullen ook worden getroffen door deze niet te stoppen geautomatiseerde stroom, waarvan een van de belangrijkste gevolgen de drastische vermindering van het aantal ongevallen is, die in 70% van de gevallen te wijten zijn aan menselijke fouten.

In feite kondigde Mercedes-Benz twee jaar geleden de commercialisering van zijn spectaculaire aan Toekomstige vrachtwagen in 2025 een vrachtwagen die veiliger, groener, goedkoper qua brandstof en comfortabeler is voor de opzichter-chauffeur onder wiens verantwoordelijkheid hij zal rijden. Wat we niet weten, is of deze nieuwe typen voertuigen al uitgerust zullen zijn met Goodyear-sferische banden.

De nieuwe diensten: financiering en verzekering

Technologische verstoringen creëren tegelijkertijd de voorwaarden voor nieuwe diensten die daarmee verband houden, altijd onder de gouden regel van innovatie: klantgerichtheid.

Financiën en verzekeringen zijn domeinen die onlosmakelijk verbonden zijn met de autowereld en onderling verbonden, niet tevergeefs was het Spaanse vereniging van fintech en insurtech, om de ontwikkeling van start-ups op dit gebied te bevorderen.

https://www.linkedin.com/pulse/join-first-insurtech-bay-area-focused-question-why-new-loilier

Het fenomeen fintech en hoe beïnvloedt het bankbedrijf is volledig actueel. De internetreuzen vormen met hun meesterschap in technologie en hun grote loyaliteitskracht en kennis van hun gebruikers een onmiddellijke bedreiging voor de traditionele financiële zaken.

De relativering van het belang van autobezit en de uitbreiding van het concept van betaling voor gebruik, samen met de gepersonaliseerde behandeling van klanten die de analyse van massale data, big data, door bedrijven mogelijk maken, leiden tot het ontstaan ​​van nieuwe verzekeringsdiensten (insurtech), op basis van de afgelegde kilometers, gezonde gewoontes en rijstijl, evenals het ontstaan ​​van complementaire bedrijven, binnen het concept van open innovatiezoals mobiliteits- en berichtendiensten voor gewonden of gezondheidspreventie.

Uitdagingen worden voortdurend bediend. Nu, meer dan ooit, in VUCA-omgevingen, Verbeelding aan de macht.


Video: Rolls Royce from the Year 2035! (Mei 2021).