Voeding

Door ijs te eten bij het ontbijt word je slimmer

Door ijs te eten bij het ontbijt word je slimmer

Een bolletje ijs als ontbijt kan de capaciteit van je hersenen helpen verbeteren.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak hebben we geen tijd om iets gezonds te eten of eten we gewoon niets.

Soms zien we ijs als iets dat we niet mogen misbruiken, maar nu heeft een Japans onderzoek uitgewezen dat mensen die ijs eten als ze wakker worden, snellere reactietijden en zij zijn betere verwerkingsinformatie.

Wat ijs elke ochtend voor je kan doen.

Deelnemers aan de nieuwe Japanse studie moesten eten drie bolletjes ijs 's ochtends als eerste, en daarna moesten ze een computer gebruiken om een ​​reeks mentale oefeningen te doen.

Mensen die ijs hadden gegeten bleken dat te hebben snellere reactietijden en waren beter in het verwerken van informatie dan de controlegroep, die geen ontbijt had gegeten.

Hun hersengolven werden ook gemeten, en een toename van alfagolven, die zijn gekoppeld aan concentratie, ontspanning en mentale coördinatie, in de groep die het ijs had gegeten.

Om te zien of deze effecten simpelweg werden veroorzaakt door de reactie van de hersenen op de temperatuur van het ijs, deden de auteurs hetzelfde experiment, maar met koud water. Het koude water leek een lichte toename in mentaal functioneren en alertheid te vertonen, maar het effect was niet zo uitgesproken als bij ijs.

Blijf lezen:


Video: 10 MANIEREN OM IJS TE ETEN! (Mei 2021).