Informatie

Wandelen, Camino de Santiago

Wandelen, Camino de Santiago

De geschiedenis van de Camino de Santiago gaat terug tot de 9e eeuw. Er zijn veel legendes over dit beroemde pad, maar de waarheid is dat jaar na jaar steeds meer pelgrims, om welke reden dan ook, op zoek gaan naar een nauwere relatie met de apostel Santiago el Mayor, een grote vriend van Jezus. , en stierf door onthoofding in opdracht van Hedores Agria I.

Er zijn veel parken en er zijn veel manieren om de Camino de Santiago te doen.

Waarom krijgen de Camino de Santiago: zo'n brede respons, aangezien de motivaties die tot bedevaart leiden, kunnen verschillen. Beloften, petities, overtuigingen, avonturen, pleidooien, hoop ...

Manieren om de Camino de Santiago te doen; op de fiets, wat een speciale fysieke voorbereiding vereist, net als de fiets zelf. Te paard langs de route zijn er verschillende maneges waar u paarden kunt huren om een ​​van de etappes uit te voeren. Lopen, meer gebruikelijke manier. Uit Frankrijk, uit Spanje ... overal vandaan.

Een van de meest bijzondere dingen aan de Camino de Santiago is de officiële certificering die wordt afgegeven aan het einde van de reis, "La Compostela". Om het te verkrijgen, moet u te voet of te paard minstens 100 km of 200 km met de fiets hebben afgelegd. In de Pilgrim's Credential, die kan worden verkregen aan het begin van de Camino, door deze aan te vragen in de parochies of schuilplaatsen of in de Verenigingen van Vrienden van de Camino de Santiago, worden stempels of handtekeningen geplaatst voor elke parochie, toevluchtsoord of herberg van de stad die wordt doorkruist .

De 7 historische routes waarvoor de Camino de Santiago kan worden gedaan:

  • FRANSE WEG: de beroemdste of degene waarvoor de meeste pelgrims de reis maken. De route die volgt komt Spanje binnen via Roncesvalles en Sompor, gelegen in de Pyreneeën en gaat door Aragon, Navarra, La Rioja, Castilla y la Mancha en Galicië.

  • ENGELSE MANIER: Het komt overeen met de pelgrims uit Noord-Europa en Engeland, die een pelgrimstocht maakten, verdeeld in 2 etappes, een over zee en eenmaal van boord in de haven van Ferrol of in de haven van Coruña, gingen ze te voet verder naar de kathedraal.

  • PORTUGESE WEG: De route die volgt is: Tui, O Porriño, Mos, Redonda, Soutomaior, Vilaboa, Pontevedra, Barro, Portas, Cakdas de Reis, Valga, Pontecesures, Padrón, Rois, Teo en Arnes, naar Santiago. Deze route kan worden vergezeld door Verin naar de Southeast Road.

  • ZUIDOOST WEG-VIA DE LA PLATA: Zodra deze route Galicië binnenkomt, passeert hij veel van zijn steden tot hij Santiago bereikt. De ingang van Galicië is vanuit Amezquita of vanuit A Gudiña.

  • WEG FINISTERRA-MUXIA: Het dateert uit de middeleeuwen, toen de pelgrims na het bereiken van Santiago verder gingen naar Finisterre, beschouwd als het einde van de wereld.
  • NOORDWEG: vanaf de kust, door Ribadeo, komt het Galicië binnen; of van binnenuit via A Fonsagra. Eenmaal in Irún passeren ze Euskadi, Cantabrië en Asturië.
  • ZEE ROUTE VAN MAR DE AROUSA EN RÍO ULLA: deze route volgt dezelfde route als de Portugese weg. Het is belangrijk omdat het de komst van de apostel Santiago uit Palestina herdenkt.
Aan wandelen gerelateerde onderwerpen


Video: 10 Tips for the Camino de Santiago (Mei 2021).