Informatie

Toledo-gids

Toledo-gids

Wat te zien en te bezoeken in de provincie Toledo?

Toledo Het is een van de Spaanse hoofdsteden die door de UNESCO als werelderfgoed wordt beschouwd en behoudt die sfeer en charme die kenmerkend zijn voor Europese hoofdsteden.

Toledo Het is een magische plek, waarschijnlijk een van de meest spectaculaire steden ter wereld. De gebouwen en de smalle straatjes behouden en stralen de honderden jaren geschiedenis uit, die zijn ingesloten in de oude muren en de rivier de Taag die door de stad stroomt en indien mogelijk een extra charme toevoegt.

In uw reisschema is zeker een dag om te bezoeken inbegrepen Toledo. In alle reisbureaus in Madrid wordt het gepresenteerd als een pakket voor zowel buitenlandse als Spaanse toeristen. Als u het gedoe wilt vermijden, raden we u aan om het midden in de week en tijdens de maanden in het laagseizoen te bezoeken. De stad heeft de gewoonte toeristen te ontvangen en heeft een breed aanbod aan hotels en restaurants om toeristen te ontvangen. Het heeft ook een groot aantal souvenirwinkels, die buiten op de trottoirs zijn opgezet om potentiële kopers gemakkelijk aan te trekken.

De provincie Toledo Het biedt de bezoeker veel mogelijkheden en keuze: het klimaat is extreem, het is er erg koud in de winter en erg warm in de zomer. De lokale economie biedt producten van hoge kwaliteit: wijnen, zuivelproducten en ambachtelijke worsten. Sommige delen van Toledo staan ​​bekend om hun keramiek, andere om hun meubels en hun kant en kant. Toledo staat ook bekend om andere soorten producten zoals messen: dolken, zwaarden. , ...

Toledo het is uitstekend bereikbaar, zowel via het wegennet, per trein als per vliegtuig. Het is gelegen op 45 minuten. van de hoofdstad van Madrid. Luchthaven dichterbij is Madrid Barajas (Tel.: 91 305 83 43), dat is slechts 50 minuten van TOledo (M-40 richting A-42 (Autovía de Toledo). Met de trein: AVE Renfe vertrekt vanaf station Atocha in Madrid en duurt 25 minuten. Naast andere wijken. Het heeft zijn netwerk van bussen, die het hele Spaanse panorama bestrijken. Toledo Bus Station Tel.: 925223 641 en Autobúses Atocha Tel.: 915272961. Via de snelweg: vanuit Madrid M-40 richting A-42 (Autovía de Toledo); vanuit Talavera de laReina, Cáceres en Portugal via de A-5 Autovía del Soeste, vanuit Andalusië via A-4: Autovía del Sur; vanuit Cuenca, Albacete en Co. Valenciana via N-400: snelweg Madrid-Valencia, vanuit Ciudad Real via CM-42 Autovía de los Viñedos; des Ávila, Salamanca en Valladolid via de N-403: snelweg Toledo-Ávila.

De stad Toledo

Gedurende de 13e eeuw Toledo Het werd een van de weinige plaatsen in Spanje waar Moren, christenen en joden naast elkaar bestonden en zonder problemen werd getolereerd (misschien niet zo idyllisch als de geschiedenis ons wil doen geloven) en deze unieke combinatie van stijlen en culturen die het resultaat zijn van deze Toledo-periode van geschiedenis, geeft het unieke kenmerken. Bezoekers kunnen nog steeds de overblijfselen zien van kerken, synagogen en moskeeën die in deze periode zijn gebouwd.

Toledo werd een versterkte stad tijdens de Romeinse bezetting. De ligging en de route die de rivier de Tajo maakt rondom de stad, maakten het tot een onneembare vesting. Vanaf dat moment werd Toledo het belangrijkste politieke, economische en culturele centrum van Spanje. De Visigoten noemden Toledo hun hoofdstad en het was ook belangrijk tijdens de periode van moslimbezetting.Toen het Spaanse leger Toledo heroverde voor de christenen, werd Toledo de officiële residentie van de Castiliaanse koningen, tot de 16e eeuw.

Dingen om te doen en te bezoeken in Toledo

De beste manier om Toledo te bezoeken is door je auto buiten de stadsmuren te parkeren (er zijn veel borden die aangeven waar de parkeerplaatsen zich bevinden), haal een kaart bij het informatie- en toerismebureau, dat zich aan de andere kant van de stad bevindt. Scharnierdeur en ga de stad binnen door deze majestueuze poort. Het is mogelijk om de hele ommuurde stad te voet te bezoeken en het is ook mogelijk om de belangrijkste slechts in één dag te bezoeken. Als je meer dan een dag hebt, maak dan eerst een wandeling door de stad, voel de pols en voel de boodschap op de muren en huizen geschreven. Laat u een beetje in de tijd bewegen voordat u aan het bezoek begint. Het is gemakkelijker als u eerst een beetje vertrouwd raakt met de namen en ze plaatst.

Historische monumenten van Toledo

Alcazar: Dit opmerkelijke kasteel is het meest karakteristieke monument van Toledo en werd gebruikt als fort door de Romeinen, Visigoten, Arabieren en christenen. Koning Alfonso VI bouwde hier zijn residentie en enkele van de meest prestigieuze architecten en kunstenaars van die tijd namen deel aan de bouw van dit koninklijk paleis. Het werd verwoest in de 18e eeuw, tijdens de Spaanse Successieoorlog. Het werd herbouwd en jaren later brandde het af en werd het opnieuw opgebouwd. De laatste keer dat het werd verwoest was tijdens de Spaanse burgeroorlog en het werd pas een paar jaar later gerepareerd.

Kathedraal van Toledo: Het werd in de 1e eeuw gesticht door Saint Eugene, de eerste bisschop van Toledo, en tijdens de islamitische bezetting veranderden de Arabieren het in een moskee. In de 11e eeuw veranderde koning Alfonso VI het weer in een kathedraal, en in de 13e eeuw werd het verwoest en later herbouwd in de gotische stijl, die we kennen en die tot op de dag van vandaag heeft geduurd.

Klooster van San Juan delos Reyes: Het is een klooster uit de 15e eeuw, in gotische stijl en werd gebouwd in opdracht en onder het bewind van de katholieke vorsten.

Cisterciënzer klooster van Santo Domingo de Silos: Het is een 16e eeuws klooster, dat is versierd met schilderijen van El Greco, die hier begraven ligt, deze Spaanse schilder was degene die de kerk van dit klooster schilderde. De monniken die er wonen, maken en verkopen zelfgemaakte koekjes en snoepjes.

Deurscharnier: Het is de belangrijkste toegangspoort tot de oude stad Toledo. Wat één enorme steen lijkt te zijn, blijken er twee te zijn: de oude poort werd gebouwd tijdens de periode van moslimbezetting van Toledo in de 6e tot 7e eeuw en de nieuwe poort, die het origineel overlapt, werd gebouwd in de 16e eeuw. Dit is namelijk de beste manier om uw bezoek aan de stad te beginnen. Hier bevindt zich de zeer grote parkeerplaats waar u uw auto probleemloos kunt achterlaten en een informatie- en toerismebureau, waar u een kaart van de stad kunt krijgen en alles kunt ontdekken.

El Tránsito-synagoge: Het werd gebouwd in de 13e eeuw Het heeft een museum van binnen dat het leven beschrijft dat Joden in de stad leidden, de geschiedenis ervan en de invloed die de Joodse cultuur heeft gehad op de gebeurtenissen en cultuur van de stad.

Synagoge van Santa Maríala Blanca: Tegenwoordig is deze synagoge omgebouwd tot een museum met interessante keramiek en houten voorwerpen.

Moro WorkshopHet werd in de 14e eeuw gebouwd door de Joden en toen ze uit Toledo werden verdreven, werd het omgebouwd tot een kerk. Je kunt nog steeds Hebreeuwse geschriften op de muren zien.

Toledo musea

El Greco Museum: De beroemde schilder El Greco woonde in dit huis, dat nu een indrukwekkend museum is, waar zijn werken zijn ondergebracht.

Museum voor moderne kunst: bevindt zich in de Huis van de ketens, Een interessant 16e-eeuws gebouw dat is omgebouwd tot een kunstgalerie, gespecialiseerd in 20e-eeuwse kunst.

Museum van het Heilige Kruis: Het is gevestigd in een oud 16e-eeuws ziekenhuis, gerestaureerd en opnieuw ingericht om dit museum te huisvesten. Het heeft een binnenplaats met een trap, die charmant is, en het bevat kunstwerken, wandtapijten en archeologische voorwerpen die bij verschillende opgravingen zijn gevonden.

Museum van de Duque de Lerma FoundationHet is ook bekend onder de naam Hospital de Tavera, omdat het is gevestigd in een oud ziekenhuis uit 1541, dat kardinaal Tavera liet bouwen in de Castiliaanse renaissancestijl. De hertogin van Lerma, die in haar paleis in het ziekenhuis woonde, liet het restaureren en verbouwen. Opgemerkt moet worden: het mausoleum van kardinaal Tavera in de kerk, onder de koepel en gemaakt door de beeldhouwer Alonso Berruguete, een prachtige binnenplaats, die in tweeën is gedeeld door een overdekte en verhoogde doorgang; Alle schilderijen van El Greco, die het paleis van de hertogen van Lerma sierden, zijn nu te zien in dit museum. Dit gebouw is uitgeroepen tot Nationaal Historisch-Artistiek Monument.

Visigotische Raden en Cultuurmuseum: Het bevindt zich in de kerk van San Román en toont voorwerpen uit de Visigotische periode.

Victorio Macho Museum: Dit museum is gevestigd in wat vroeger het huis was van de beeldhouwer Victor Macho. Zijn beroemdste sculpturen zijn erin ondergebracht.

Museum van de Parochie van Santo Tomé: In dit museum worden de bekendste werken van El Greco tentoongesteld: onder andere The Burial of the Count of Orgaz.

Festivals in Toledo

Corpus Christi: de partijen van Corpus Christi ze zijn in heel Spanje bekend.

goede week: zoals in bijna alle steden van Castilla La Mancha, tijdens de Goede week de processen worden gemaakt door de straten van Toledo, bedekt met een maximum aan ernst en spectaculairheid.

Romerías de vrijdag: na Pasen beginnen de bedevaarten (7) naar de verschillende hermitages, ze noemen het vrijdag en gaan door tot Pinksteren. Gedurende het hele weekend en elk in een andere kluis: Hermitage van Cristo de la Vega, Hermitage van de Virgen de la Cabeza (laatste zondag van april), Hermitage van Onze Lieve Vrouw van de Bastida (2e zondag van mei), Hermitage van SantoÁngel Custodio (3e zondag van mei ), Hermitage van de Maagd van de Ster (4e zondag van mei), El Rocíose gevierd in de kerk van het klooster van San Antonio vijftien dagen voor Pinkstermaandag, Hermitage van San Jerónimo (zondag rond 30 september) en Hermitage van de Virgen de la Guía ( 12 oktober).

Tijdens de maand augustus, tussen 15 en 20 defestiviteiten, ter ere van de Maagd van de Sagrario, 15 augustus. Dit zijn de grote festivals van de stad in Toledo, van speelse en religieuze aard.

Europese dag van de joodse cultuur: Deze benadering van de Joodse cultuur wordt elk jaar gevierd.

Jaarlijks Jazzfestival.

Orgel Festival: jaarlijks Het vindt plaats in de kerk van SantoTomé.

Internationaal muziekfestival: jaarlijks.

Festival of Music of the Three Cultures: Jaarlijks. Het wordt gevierd van 20 tot 26 augustus en vindt plaats in het klooster van het oude klooster van San Pedro Martir.

Wat kan in Toledo worden gekocht

Er zijn veel souvenirwinkels in Toledo en ze lijken allemaal dezelfde voorwerpen te hebben: zwaarden (al eeuwenlang heeft Toledo de reputatie de beste wapens te maken: zoals zwaarden, folies, messen, dolken, rapiers ...), wandelstokken, Don Quichot-figuren, tegels en aardewerk. Beschilderd aardewerk uit Talavera, kopieën van schilderijen van El Greco, wijnen en likeuren uit de regio, kant, kant en borduurwerk met de hand gemaakt uit Lagartera ... hen) en hammen.

GastronomieToledana

Wat te eten in Toledo: Toledo is beroemd om zijn gebraden vlees en lamsvlees De meest typische regionale gerechten zijn: patrijsstoofpot, cochifrito, bonen met patrijs, geroosterd lamsvlees en geroosterd speenvarken, tijdens het jachtseizoen Hertenstoofschotels, patrijs ...

Waar te eten in Toledo: klik op Restaurants in Toledo om de Toledo Restaurantgids te zien.

Tapasbars in Toledo: Er zijn veel tapasbars in Toledo, maar ze zijn niet allemaal goed. Als je snel tapas wilt eten en verschillende bars wilt proberen, is hier een korte rondleiding langs enkele, die vrij dichtbij zijn en die je in een mum van tijd kunt bezoeken: Ludeña (op Plaza de la Magdalena), De abdij (in Nuñezde Arce) of La Tabernita (in Santa Fe). Probeer het buiten de oude wijk Zeg wijn (Chili, 2).

Waar te verblijven in Toledo: klik op de Toledo Hotels-gids.

Wat te bezoeken in de provincie Toledo

Toledo Het is een provincie met allerlei landschappen: vlaktes, hoge bergen en bergen, wildreservaten en enkele mooie dorpen en steden:

Oropesa: een prachtig middeleeuws stadje, dat al zijn historische en landelijke charme heeft behouden. De Parador de Oropesa, was een van de eerste herbergen die werd geopend in deze Spaanse hotelketen. Het is een huispaleis uit de 16e tot de 17e eeuw. Het heeft ongeveer 2.000 inwoners en verschillende interessante gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Het is mogelijk om de stad in 2 uur te bezoeken.

Lagartera: Deze merkwaardige stad op slechts 2 km van Oropesa, staat bekend om de prachtige borduursels die de vrouwen al eeuwenlang maken: jurken, lakens, schorten, gordijnen, tafelkleden, spreien ... Als het weer goed is, kun je de vrouwen zien, die Ze verzamelen zich buiten de huizen, hetzij op de patio's in dezelfde straat, om samen te borduren en te kletsen.

Talavera de la Reina: het bevindt zich 76 km. van Toledo, langs de oevers van de rivier de Taag. Talavera is sinds de 20e eeuw de grootste stad van de provincie. Het is de meest bevolkte stad, beroemd om zijn keramiek en tegels, maar ook om zijn borduurwerk. Het heeft een aantal interessante monumenten en kerken, evenals een indrukwekkende 15e-eeuwse brug, Puente de Santa Catalina, die uit 35 bogen bestaat.

Wiebelig: het ligt 55 km. van Toledo. Deze prachtige stad heeft 2 indrukwekkende pleinen: de Plaza Mayor en de Plaza de laOrden, die worden verbonden door een boog en door enkele balkons.

Villacañas: klein stadje gelegen op 80 km van Toledo, het heeft een aantal ondergrondse huizen genoemd silo's, die erg nieuwsgierig zijn.Het heeft een prachtige parochiekerk van de Assumptie, gotische stijl en uit de 16e eeuw.

De Yébenes: u bevindt zich 42 km. van Toledo en gelegen in de Sierra de Los Yébenes.Het heeft een interessant Kasteel van Guadalerzas Gebouwd in de 12e eeuw, tijdens het bewind van Alfonso VII, werd het gerestaureerd in de 18e eeuw. 86 km van de Sierra de los Yebénes, aan de snelweg Ciudad Real, ligt Cabañeros Nationaal Park (PuebloNuevo de Bullaque). Rondleidingen moeten van tevoren worden geregeld.

Illescas: Het ligt op 35 km van Toledo, dit kleine stadje heeft zijn historisch belang vanwege zijn strategische ligging, omdat het gelegen is tussen de autonome gemeenschappen Castilla La Mancha en Castilla León. De koningen van Castilië verbleven hier soms en koning Francisco I van Frankrijk werd gevangengenomen en opgesloten in deze stad. Overblijfselen van de oude muur zijn nog steeds aanwezig en voor de meeste bezoekers de belangrijkste attractie De Bohío, door experts beschouwd als het beste restaurant in de provincie Toledo en een van de beste in Spanje.

Meer informatie over Toledo:

  • Hotels in Toledo
  • Toledo-telefoonnummers
  • Golfbanen in Toledo
Mogelijk bent u geïnteresseerd in:

Toledo: 7 dingen die je niet mag missen in de stad van de 3 culturen
Deze prachtige stad staat bekend om zijn historische gebouwen, een enorme collectie religieuze bouwwerken en interessante musea.


Video: Toledos Most Haunted Building (Mei 2021).