Algemeen

Querença, het kleine en unieke stadje van de Algarve

Querença, het kleine en unieke stadje van de Algarve


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Querença is een heel klein dorp in het binnenland van de centrale Algarve (departement Loulé). Het lijkt ervoor gemaakt.

Querença: de kerk, de architectuur, de huizen ...

Na een kort bezoek ging ik op zoek naar informatie, aangezien het evenwichtsgevoel - bijna in de stijl van Alvaro Siza - van de heersende landelijke architectuur mijn aandacht trok. ietwat verontrustende natuurlijke en architectonische schoonheid vanwege zijn eenvoud en beperkte reikwijdte waar het zich uitbreidt.

Querença ligt op een heuvel en het hoogtepunt is de parochie (Iglesia del XVI), die een centrale plaats inneemt op het stadsplein. De huizen lopen in alle richtingen bergafwaarts. Het wordt gekenmerkt door zijn charmante, typische witte huizen met een gekleurde balk rond de ramen en deuren, met traditionele schouwen in Algarve-stijl.

Ambachtslieden, typische producten, restaurants, keuken en winkels

Ambachtslieden werken in de stad, die voornamelijk palm, suikerriet (mandenmakerij) en stoffen poppen bewerken; ook meer dan 16 soorten ambachtelijke sterke dranken. Honing, waarvan de oorsprong een van de grootste soorten bloemen in het Middellandse-Zeegebied is.

Ik heb gelezen dat dit dorp bekend staat om zijn distillatie van aardbeibomen en chorizo. viert het worstfestival in de maand januari (3e zondag).

In het dorp kun je een typische keuken proeven, bewaard door de twee lokale restaurants. Het zijn typische gerechten uit Querença, onder andere de "Cerejada", de kippenvlees en maïsmeel (maïspap, traditionele Algarve). Deze landelijke stad staat bekend om de kwaliteit van zijn landbouwproducten. Het is aan te raden om “Aguardiente de Medronho” (een aardbeien-bessenlikeur) en de beroemde “chorizo” (het is als een rookworst) te kopen, en indien mogelijk de “Chouriças” bij te wonen.

Fonte da Benémola natuurlijke plek

In de buurt van de stad is een van de meest opmerkelijke natuurlijke hulpbronnen van Querença de prachtige Fonte da Benémola, beschermd gebied, een plaats van grote natuurlijke schoonheid, een symbool van de diversiteit van het landschap van de Algarve.

Video met foto's van Querença


Video: How To Travel The Algarve, Portugal . Top 9 Must sees (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kira

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik kan het bewijzen.

 2. Teppo

  Ik raad je aan om op de website te kijken waar veel artikelen over dit onderwerp staan.

 3. Cleary

  Bravo, een briljant idee

 4. Duzahn

  Interessante oplossingen

 5. Jov

  Ik zal het weten, bedankt voor je hulp in deze kwestie.Schrijf een bericht