Spanje

Het eiland Tabarca - Alicante

Het eiland Tabarca - Alicante


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het eiland Tabarca het is in de Middellandse Zee ongeveer 20 km uit de kust van Alicante. Het heeft een oppervlakte van 20ha en is momenteel een district van de gemeente Alicante. Het dichtstbijzijnde punt op het schiereiland is Kaap Santa Pola, op 3,9 km afstand.

De naam van het eiland Het is echt Isla Plana, maar sinds de nederzetting in 1770 van negenenzestig Genuese families van het eiland Tabarka, gelegen voor de kust van Tunesië, nadat ze waren bevrijd uit de slavernij waaraan ze waren onderworpen door de Tunesische soeverein in 1741, werd omgedoopt tot Nueva Tabarca en later, kort gezegd, noemde iedereen het Tabarca.

Foto: wikipedia.org

Het kan toegang tot het eiland van de haven van Alicante waar, vooral in de zomer, diverse rondvaartboten en catamarans zijn die dagelijks excursies maken. Maar de kortste reis in afstand en tijd is vanuit de haven van Santa Pola. Het hele jaar door legt een catamaranservice de reis af in iets meer dan vijfentwintig minuten, en er is ook de mogelijkheid om boottaxi's te huren die u in een mum van tijd naar het eiland brengen.

Het eiland is langwerpig, met twee goed gedifferentieerde gebieden gescheiden door een landengte op wiens noordkant, meer beschut, de haven ligt en aan de andere kant, met uitzicht op de open zee, het langste en drukste strand. In het oosten ligt het meest uitgestrekte, kale en ruige gebied, met slechts twee gebouwen: de vuurtoren en een toren die in die tijd als gevangenis werd gebruikt, en de begraafplaats. In het westen bevinden zich de kerk en de stad, die nog steeds een mooie toegangsdeur heeft en overblijfselen van de verdedigingsmuur.

In de winter zijn er maar heel weinig inwoners, de meesten van hen afstammelingen van de eerste Genuese families, maar in de zomer groeit hun activiteit razend omdat veel huizen worden verhuurd aan vakantiegangers en er zijn ook twee of drie pensioenen en een hotel in een herenhuis dat ooit het huis was van de gouverneur van het eiland. Het hotel heeft enkele kamers maar is het hele jaar geopend.

Foto: pixabay.com

Het meest interessante op het eiland is de "Tabarquino-ketel". Alleen al om zo'n heerlijke lekkernij te proeven, is het de moeite waard om op excursie te gaan, al is het maar om te gaan eten en na de lunch bij zonsondergang terug te keren. Er zijn veel restaurants op het eiland, sommige zijn alleen in de zomer geopend en zijn, zodra je van boord gaat in de haven, op een kleine halte vanwaar je het strand kunt zien en andere, die al in de stad zijn, die het hele jaar of in ieder geval open zijn tijdens het weekend. In elk van hen kun je een goede "ketel" proeven. Het geheim van de ketel is om een ​​goede bouillon te maken met vis zoals kip en / of melk, waarvan een deel wordt gebruikt om aardappelen te koken en een ander deel om rijst van te maken. Eerst worden de gehakte vis en de aardappelen op een schaal geserveerd, allemaal ondergedompeld in de smakelijke bouillon en dan, voor het geval je het gewild had, heb je de rijst die je kunt toevoegen om een ​​deel van de resterende bouillon sappiger te maken.

Elk jaar, eind september, nodigt mijn vriend Agapito me uit voor een ketel. Niet alleen ik, maar veel vrienden en de ketel wordt bereid in het restaurant Los Pescadores met de vis die hij samen met Paco en Andrés heeft gemaakt, en ik geloof dat ze met de hulp van een oude lokale visser de leiding hebben gehad over de visserij eerder. Dit jaar was het een voortreffelijke ketel van lechola en het heeft ons ook in verrukking gebracht met een aperitief gemaakt met jig-inktvis, op de grill gedropt en smakelijke gebakken dentonplakken. Heerlijk.


Video: Excursión a Tabarca (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Lin

    Ik bevestig. En ik kwam dit tegen. Laten we deze kwestie bespreken.

  2. Dokasa

    oh .. geen goochelaar meer))))

  3. Waller

    Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Laten we bespreken.Schrijf een bericht