Informatie

Betekenis van de naam Eva

Betekenis van de naam Eva

Vooravond vrouwelijke naam van Hebreeuwse oorsprong "havva", de betekenis is"Dat geeft leven"of"Degene die leeft of de levende"

Geschiedenis en de heilige

Adam en Eva, eerste man en eerste vrouw, de ouders van de mensheid volgens het boek Genesis en de Koran.

Eve, moeder van de mensheid. Volgens de Bijbel en de Koran is zij de eerste vrouw, samen beschouwd Adam de voorlopers van het menselijk ras. Eva werd uit Adams rib geschapen en aan hem overgedragen om zijn vrouw te zijn. Volgens de overlevering spoort Eva Adam aan om Gods gebod niet te gehoorzamen en spoort ze hem aan om de verboden vrucht van de boom van goed en kwaad te eten. Woedende God verdrijft hen uit het aardse paradijs.
Zijn nagedachtenis wordt gevierd op 19 december.

OverigeSantas Eva: Santa Eva, martelaar wordt gevierd op 11 februari en 30 augustus; Santa Eva, non op 25 juni en Santa Eva, maagd en martelaar op 6 september.

Variant van Eva:

Vooravond variant Evelina, Vooravond

Vooravond in andere talen:

  • Catalaans: Vooravond;
  • Frans: Vooravond,
  • Engels: Vooravond;
  • Italiaans: Vooravond.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Eva:

  • Maria Eva Duarte de Perón, werd geboren in Los Todos, Buenos Aires in 1919, actrice van radio-soapseries; ze trouwde in 1945 met Juan Domingo Perón, die in 1946 president werd van de Argentijnse Republiek. IJverig in haar maatschappelijk werk (ze creëerde de Fundación de Ayuda Social Eva Perón) voor de meest behoeftigen, werd ze gebeld door de armen "Vermijd", oefende een grote invloed uit in de regering van haar echtgenoot.
  • Eva Infanzón Canel Agar, werd geboren in Asturië in 1857, vertelde journalistiek over het proces van Cubaanse onafhankelijkheid. Hij publiceerde tal van romans, waaronder zijn werken: Dingen uit de andere wereld; Amerikaanse reizen, verhalen en verhalen, uit 1889, onder anderen.


Video: ALI B - IK HUIL ALLEEN BIJ JOU FEAT. DIGGY DEX LYRIC VIDEO (Juni- 2021).