Informatie

Betekenis van de naam Zacarías

Betekenis van de naam Zacarías

Zacharias Mannelijke naam van Hebreeuwse oorsprong "Zak-har-iah", de betekenis is"Hij die de herinnering aan God is"of"Degene die God zich herinnert".

Geschiedenis en de heilige

Saint Zacharias, priester en profeet. Zacharia, was een tempelpriester en leefde tijdens de regering van Herodes in Judea in de eeuw voor Christus. De man van de kerstman Isabel, (neef van de Maagd Maria) en vader van San Johannes de Doper; Volgens de overlevering verscheen de aartsengel omdat het huwelijk op hoge leeftijd was en zonder nakomelingen Gabriël de geboorte van hun kind aankondigen. Weigerend te geloven, blijft hij sprakeloos tot de dag van de bevalling, waarop hij zijn zoon hoorde noemen.
Zijn Santose viert feest op 5 november.
Andere heiligen Zacharia:

San Zacharías, paus wordt gevierd op 22 maart, San Zacarías, bisschop en martelaar, op 26 mei, San Zacarías, monnik, op 10 juni en San Zacarías, profeet; op 6 september.

Variant van Zacharia

Verkleinwoorden: Zach, Zack, Zacky.

Zacharia in andere talen:

  • Catalaans: Zacaries.
  • Frans: Zacharie.
  • Engels: Zacariah.
  • Italiaans: Zaccaria.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Zacharias

  • Zacharia, Oudtestamentisch boek, toegeschreven aan Zacharia, de priester en profeet; Het behoort tot de verzameling van 12 profetische boeken genaamd Minor Prophets.
  • Zacharia van Israël; koning van Israël voor 6 maanden; opvolger van zijn vader Jerobeam II, hij was de laatste van de Jehu-dynastie.

.


Video: Steeds meer mensen veranderen hun voornaam (December 2021).