Informatie

Hercules betekenis van de naam

Hercules betekenis van de naam


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hercules, mannelijke naam uit de Romeinse mythologie, het equivalent van Heracles uit de Griekse mythologie. De oorsprong is ook afgeleid van het woord "Doen"wiens betekenis is"Dat wat is omheind"(in verwijzing naar omheiningen voor eigendommen).

Geschiedenis en de heilige

HerculesVolgens de Griekse mythologie was Heracles een held die bekend stond om zijn ongelooflijke kracht en moed om meerdere heldendaden onder ogen te zien. Basted zoon van Zeus met de vrouw van generaal Anhost genaamd Alcmena. Zeus 'wettige vrouw, Hera, ontdekt de ontrouw van haar man en besluit Hercules te doden; hij stuurt twee slangen, maar hoewel Hercules klein was, wurgt hij ze. Hercules heeft drie kinderen met de Thebaanse prinses Megara; Hera, de vrouw van Zeus, brengt Hercules tot een tijdelijke waanzin waarbij ze zijn drie kinderen vermoordt. Als hij zich bewust wordt van zijn actie, is hij geschokt, het orakel van Delphi vertelt hem dat hij zijn fouten moet zuiveren door een dienaar te zijn van zijn neef Eurystheus, koning van Mycene, die hem uitdaagt voor 12 tests.

Hercules-variant

Hercules in andere talen:

 • Catalaans: Hercules.
 • Engels: Hercules.
 • Frans: Hercule.
 • Italiaans: Ercole.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Hercules

 • Hercules, constellatie van het noordelijk halfrond, tussen Lyre en de boreale kroon; de naam is te danken aan de figuur van de held Hercules op zijn knieën.
 • Hercules-zuilenHet was een oude naam die de Grieken gaven aan twee rotsen die aan de oostelijke ingang van de Straat van Gibraltar lagen.
 • HerculesPoirot, detective gemaakt door Ágata Christie (beroemde schrijver van politieromans), Poirot was verantwoordelijk voor het ontdekken en blootleggen van de misdaden en nam deel aan bijna al haar romans; in zijn werk Het gordijn 1975 is waar de detective sterft.


Video: DRAKEN HISTORIE! - EVEN LEKKER IN BED #17 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Brutus

  Ik weet dat het nodig is om te maken)))

 2. Peppin

  Auteur, uit welke stad kom je?

 3. Yosef

  Ja, de echte waarheid

 4. Godewyn

  Al het bovenstaande is waar. We kunnen over dit thema communiceren.Schrijf een bericht