Spanje

Alicante behoort tot de 10 beste plekken ter wereld om te wonen en te werken

Alicante behoort tot de 10 beste plekken ter wereld om te wonen en te werken

Bijna iedereen droomt ervan om als een koning in een of andere hemelse plek te leven, maar meestal is het niet meer dan dat, een droom, want op de meeste plaatsen is er veel geld nodig om die levensstijl te leiden. Maar ... wat als we je vertellen dat er is 10 steden over de hele wereld waar je zonder veel geld kunt genieten van een koninklijk leven? Welnu, er zijn er twee in Spanje en Alicante is er een van.

Foto: enamoradosdealicante.com

Dit is wat David Wolfe ondersteunt (4,5 miljoen 'vind-ik-leuks' op Facebook), een liefhebber van gezond eten die al decennia lang de aarde rondreist op zoek naar het puurste voedsel ter wereld en de belangrijkste toevluchtsoorden van avontuur en kwaliteit van leven.

1. Alicante, Spanje

Alicante, een strandstad gelegen in het centrum van de Costa Blanca, in het oosten van het land, heeft zijn schoonheid en kwaliteit van leven weten te behouden, en de inwoners leven in rust en eenvoud. De stad staat bekend om zijn heerlijke klimaat, heerlijk eten, uitzonderlijke vrijetijdsmogelijkheden en een ontspannen levensstijl. Bovendien heeft het de kalme wateren van de Middellandse Zee. Een appartement met één slaapkamer huren in de stad kost ongeveer 490 euro per maand (prijs in het centrum of vlakbij het strand; op zoek naar iets niet zo centraal, dan kunnen we voor minder goedkope appartementen vinden). In Jávea is er al een site met internationaal aanzien Sun & Co.

Foto: alicanteturismo.com

2. Mendoza, Argentinië

Mendoza is de belangrijkste stad in de Cuyo-regio en een van de mooiste van het land. Het ligt in het hart van de wijnbouw van Argentinië en staat bekend om zijn Malbec-wijnen en de nabijheid van Aconcagua. Bovendien heeft het een sterke en welvarende lokale economie, goed voor het bedrijfsleven. Een appartement met één slaapkamer huren in de stad kost ongeveer 340 euro per maand en de aankoop ervan ongeveer 55.000 euro.

Foto: printerest.com

3. Bali, Indonesië

Bali is een prachtige Aziatische stad met een bruisend nachtleven en een bloeiende toeristeneconomie, waar je voor weinig geld nog kunt wonen. En is dat het huren van een 1-slaapkamer appartement in de stad amper zo'n 270 euro per maand kost.

Foto: Skyscanner.co.id

4. Chiang Mai, Thailand

Dit bergstadje heeft een van de beste klimaten van Azië, maar ook lekker eten, een grote culturele rijkdom en fantastische landschappen. En dit alles voor een verwaarloosbare prijs. Het is ook een rustige plek om te ontsnappen aan de gebruikelijke drukte van andere steden; en zijn inwoners zijn vriendelijke mensen. Een 1-slaapkamer appartement huren in de stad kost ongeveer € 225, - per maand.

Foto: Planetescape.pl

5. Corozal, Belize

Corozal is de ideale plek om te wonen als we op zoek zijn naar een rustige en ontspannende plek, vrij van stress. De stad heeft prachtige stranden en unieke restaurants; en het is een referentiepunt voor de beoefening van meditatie en yoga. Daarnaast is een 1-slaapkamer appartement in Corozal ongelooflijk betaalbaar: slechts zo'n 170 euro per maand.

Foto: printerest.com

6. Puerto Vallarta, Mexico

In Mexico zijn er veel steden waar we voor een kleine prijs zouden kunnen wonen, maar van alle is Puerto Vallarta de meest betaalbare. Daarnaast is de stad omgeven door prachtige landschappen. Het enige nadeel is het hoge toerisme, dat een van de romantische bestemmingen bij uitstek is. Een eenkamerappartement huren in de stad kost ongeveer 400 euro per maand en we konden het kopen voor ongeveer 49.400 euro.

Foto: signatureresidences.com.mx

7. Ojén, Spanje

Ojén, verborgen in de heuvels van Marbella, staat bekend om zijn grote rust en schoonheid, dankzij het fantastische uitzicht op de bergen. In deze stad vol witte ommuurde huizen kun je huizen vinden die miljoenen euro's kosten, maar ook kleine appartementen voor een redelijke prijs en het leven in deze stad is echt betaalbaar. Het huren van een éénslaapkamerappartement kost slechts ongeveer 300 euro per maand en het is mogelijk om een ​​traditioneel huis te kopen voor ongeveer 90.000 euro.

Foto: 10curiosidades.com

8. Koh Samui, Thailand

Met zijn palmbomen omzoomde stranden, prachtige uitzichten op de oceaan en het hele jaar door tropisch weer, kunnen we op Koh Samui genieten van die ideale strandlevensstijl waar bijna iedereen van droomt. Deze stad biedt een rustig en ontspannen leven om te genieten van het water en de zonsondergang, maar het heeft ook een breed scala aan vrijetijdsbesteding en avontuur met activiteiten die variëren van salsa dansen, tokkelen of een zeilboot huren. Een tweekamerappartement huren op Koh Samui kost ongeveer € 550, - per maand.

Foto: Lastminuteponude.com

9. Goa, India

Goa is de kleinste staat van India en ook een van de rustigste. Het staat vooral bekend om zijn fantastische zandstranden, de vriendelijkheid van de mensen en de relaxte levensstijl. Bovendien heeft de mix van Indiase en Portugese culturen geresulteerd in een eigen verrassende en heerlijke keuken. Het huren van een éénkamerappartement kost slechts ongeveer 250 euro per maand.

Foto: skyscanner.co.in

10. Granada, Nicaragua

Granada is een kleurrijke en levendige stad, met gebouwen die in gedurfde kleuren zijn geschilderd en lemen daken. De straten zijn schoon en er zijn grote parken waar je tussen prachtige bloemen kunt wandelen. De stad staat bekend als een romantische en avontuurlijke bestemming. Het heeft drie vulkanische lagunes en is rijk aan landbouwgrond, waar veel soorten fruit, groenten, kruiden en koffie kunnen worden verbouwd. Bovendien is Nicaragua het veiligste land van Midden-Amerika. Een 1-slaapkamer appartement huren in Granada kost ongeveer 450 euro per maand.

Foto: dreamstime.com

Blijf lezen:

  • Las Palmas en Valencia behoren tot de 10 beste steden ter wereld om op afstand te wonen en werken
  • 5 landen om in te wonen voor minder dan € 350 per maand
  • 7 fascinerende bestemmingen voor 2020
  • 10 mythische wegen die je een keer in je leven moet afleggen


Video: Top 10 Raarste Huizen (Juni- 2021).