Algemeen

Hoe lampenkappen te bouwen

Hoe lampenkappen te bouwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

5 eenvoudige stappen om uw eigen lamp te maken

Lampen en frames, we leggen het proces stap voor stap uit, zodat de realisatie de gemakkelijkste en eenvoudigste manier is. Een andere toepassing van decoratieve stoffen is de realisatie van lampenkappen, aangezien hun stof niet alleen een doorschijnend materiaal is, maar ook de rest van de omgeving kan coördineren en de scène kan bepalen.

Om de juiste stijfheid te verkrijgen, zijn verschillende metalen frames nodig waarop de gekozen stof wordt gelijmd of genaaid volgens verschillende technieken. Bovendien zorgen deze metalen structuren ervoor dat je de lampenkap gemakkelijk vast kunt houden.

Frame modellen

Stijve modellen

Ze worden meestal gemaakt op karton, perkament of golfkarton. Soms heeft het materiaal zelf de neiging om als een structuur te fungeren, dus het frame is beperkt tot een paar ringen om de lamp aan de kap te houden. In feite worden de meeste displays kant-en-klaar verkocht en industrieel vervaardigd.

Schansen

Ze gebruiken meestal halfronde of platte frames en worden gebruikt om wandlampen te bedekken.

Structurele modellen

In dit geval hebben we de neiging om stoffen te gebruiken die in hun natuurlijke drapering al zijn uitgerekt en gestructureerd met frames. Deze modellen lenen zich meer om gemaakt te worden met decoratieve stoffen.

Bouw een frame voor de lamp

In het geval van frames voor lampen, zijn de schermen meestal gemaakt van niet-stijve materialen, met een frame dat ze structureert en dat dient als ondersteuning om ze aan de lamp te bevestigen. Deze monturen zijn te koop in gespecialiseerde winkels en kunnen ook op maat worden gemaakt. Deze frames zijn meestal gemaakt van geverfd staal om te voorkomen dat het materiaal gaat roesten en vlekken met de stof kan maken. Hoewel het normaal gesproken niet nodig is om het frame te bedekken, kunt u desgewenst een stevig scherm maken. Hiervoor wordt een katoenen tape van 1,5 of 2 cm breed gebruikt die in staafjes wordt gerold totdat ze volledig bedekt zijn, aangezien ze meestal worden afgewerkt met een paar steken of met een beetje lijm om ze te laten bewegen.

Om de benodigde stof voor een scherm te berekenen, hangt dit af van het gekozen type model en de eigenschappen van de betreffende stof. Om een ​​patroon te maken van de projectie van het scherm, om zowel de lengte als de breedte van de stof te kennen. Als het gewenst is om gerimpelde of geplooide modellen te maken, moet de hoogte van de verticale staven worden gemeten om de grootte van de doeken te kennen. De lengte van de onderste borduurring moet worden vermenigvuldigd met 1,5 of 2, wat zal dienen om de breedte van de stof te bepalen. In alle gevallen moet de vergoeding voor de naden, naden en zomen van het totale materiaal worden berekend.

Stappen die u moet volgen om een ​​stoffen kap met plooien te maken

 1. Besnoeiing de benodigde stof en naaien de uiteinden om een band continu, om het frame te bedekken met een katoenen tape.
 2. Plooi de bovenkant van de stof met spelden en houden de bovenste ring met een pincet, zodat de kleding, als je valt, laat de tafels markeren.
 3. Naaien de tabellen onder de kader getapet, door middel van een zoom om af te werken.
 4. Naaien geplooide stof aan de zoom boog bovenkant van het frame ook een zoom maken.
 5. Hoes de naden met een tape die gemaakt kan worden door middel van een naaien of van Zelfklevend textiel.

Als je vragen hebt, stel ze dan aan mij en ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.


Video: Zelf compost maken - Tuinseizoen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Murray

  Ik denk dat je je vergist. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Morrie

  Er is geen duidelijk.

 3. Vudosho

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht