Informatie

Natuurparken van Granada

Natuurparken van Granada

Parken en beschermde natuurgebieden van de provincie Granada:

Natuurpark Sierra Nevada-Las Alpujarra

Het heeft een oppervlakte van 171.985 ha. Behalve dat het een nationaal park was, werd het uitgeroepen tot natuurpark, biosfeerreservaat, speciale vogelbeschermingszone (ZEPA). Er zijn 20 andere toppen van 3.000 meter. De hoogste top is de Mulhacén van 3.481 meter. gevolgd door de Veleta van 3.396 meter, de Altera gletsjerlagunes van 3.146 meter, de Trevenque van 2.079 meter ...
.

Het heeft betrekking op de gemeenten: Aldeire, Alpujarra de la Sierra, Bérchules, Bubión, Busquístar, Cádiar, Cáñar, Capileira, Carataunas, Cástaras, Guadix Buds, Dílar, Dollar, Dúrcal, Ferreira, Gójar, Güéjar Sierra, Huéneja, Jéreuviles del Marquesado Calahorra, La Tahá, La Zubia, Lanjarón, Lanteira, Lecrín, Lugros, Monachil, Nevada, Nigüelas, Órgiva, Padul, Pampaneira, Pórtugos, Soportújar, Trevélez en Válor.
Dankzij het klimaat heeft een vegetatie zeer gevarieerd en rijk, alpine type, met 66 exclusieve endemische soorten wat betreft flora. Het landschap wordt vertegenwoordigd door hoge toppen en bergen, weelderige bossen, gletsjers, kransen, beekjes, hoge weilanden ... Deze landschappen zijn ideaal voor bergsporten.

Activiteiten: wandelen, bergbeklimmen, klimmen, fietsen, paardrijden, 4x4 in de omgeving, skiën, paragliding, deltavliegen, geiten kijken, botanische excursies, vissen.
Het is weer: Het heeft zeer extreme temperaturen, het kan 35 ° onder nul bereiken en in de zomer 25 ° C. Het is een typisch klimaat van de grote bergen, met milde zomers en zeer koude winters met overvloedige neerslag in de vorm van water of sneeuw.
Zijn Flora
: kastanjebomen, steeneiken, wilgen, populieren, melojos, hoge berg dennenbossen, en de hogere piornalen. Endemisch als: koninklijke kamille, Sierra Nevada violet, Sierra Nevada narcis.
Zijn Fauna: berggeit, sneeuwmuis, roofvogels (koninklijke adelaar, alpine accentor en rode rots)
Uw toegang: langs de Ctra GR-411, van Granada naar de Solynieve skipistes.
Diensten: Interpretatiecentrum van het park (Tel.: 958 763127) en is gevestigd in Pampaneira. Ze bieden: informatief materiaal, geleide bezoeken aan het park, natuurobservatorium, bewegwijzerde routes, aanpassing voor gehandicapten, interpretatiepanelen, parking, toilet. telefoons, picknickplaatsen, fonteinen, telefoons (in nabijgelegen steden), aanpassing voor gehandicapten
Interessante bezoeken: Winterseizoenen van: Borreguilesy Pradollano. Meerdere excursies door de steden van de Alpujarras in Granada en door de bronnen van Lanjarón, Puerto de la Ragua en de omliggende steden. Las Lagunas de SierraNevada (hoog in de bergen) Botanische tuin van LaCortijuela in de buurt van Cerro del Trevenque.

Natuurpark Sierra de Baza

Het heeft een oppervlakte van 52.337 ha en is gelegen in het centrale deel van de Cordillera Penibética, tussen de Hoya de Guadix-Granada en de Llanos del Marquesado. Omvat de populaties van Baza, Gor, Charches en Caniles. Lindacon de provincie Almería. Hun pieken Het hoogste bereik is 1.200 m en 2.200 m. hoog, de hoogste is de Pico Santa Bárbara 2270 mts. Het wordt omringd door de Baza-rivier, die beken en beekjes vormt in zijn pad, bronnen, fonteinen, die het landschap vocht en rijkdom geven. Vanwege zijn grote landschap en botanische waarde wordt het beschouwd als een Botanisch eiland.

Activiteiten: wandelen, fietsen (berg) en speleologie.
Het is weer: de typische mediterrane berg, milde winters en zeer koude winters met overvloedige regenval in de vorm van water of sneeuw.
Zijn Flora: galeiken, esdoorns, jeneverbessen, jeneverbessen, zwarte den, aleppo den, nigra den, tijmbomen.
Zijn Fauna: havik, adelaar, oehoe, steenarend, marter, das, wilde kat, spitsmuis, gewone kikker, waterslang, adderslang, bastaardnachtegaal, muskietennet.
Uw toegang: Het ligt aan de Ctra GR-800 en is toegankelijk via een van die steden. Of anders via de A-92, bij de afrit km 324 Direccion Sevilla-Puerto Lumbreras.
Diensten: Navaez House Nature Classroom in Santa Olalla (Tel.: 958002018), het is een kampeerterrein voor bezoekers en het is waar de Interpretatiecentrum van het park. De grotten van de berg Jabalcón. Ze bieden: informatief materiaal, observatorium voor dieren in het wild (in de Berrea-campagne), bewegwijzerde routes, aanpassing voor gehandicapten, interpretatieve panelen, parkeerplaats, toilet. telefoons, picknickplaatsen, fonteinen, telefoons, aanpassing voor gehandicapten, schuilplaatsen.
Interessante bezoeken:. De grotten van de berg Jabalcón van paleolithisch archeologisch belang (gelegen naast het interpretatiecentrum). Fuente de lasViloras, de Fuente de los Arevidos, Guadix, het kasteel van Calahorra.

Natuurpark Sierra de Huétor

Het heeft een oppervlakte van 12.428 hectare en is gelegen in de regio's La Vega en El Temple. Het ligt vlakbij de hoofdstad. Naast P. N. werd verklaard Speciale beschermingszone voor vogels ZEPA Het is zeer rijk aan vegetatie dankzij de grote hoeveelheid water die het heeft.De Vega de Granada is een vruchtbare vallei omringd door de rivier de Genil.Het landschap bestaat uit bossen, hellingen en ruige bergen met vele ravijnen, kliffen, kreken en beekjes.

Zijn Flora: de zwarte den, ellaricio, de wilde en de Aleppo; steeneik, eik, esdoorn, gal-eik, tijm.
Activiteiten: astrologisch observatorium, wandelen, mountainbiken, kamperen, bergbeklimmen ...
Het is weer: het is extreem en droog, erg koud in de winter en erg warm in de zomer. Ideaal is om het in de lente of herfst te bezoeken.
Zijn Fauna: wild zwijn, vos, das en wilde kat, genet, wezel, steenarend, oehoe, gelaarsde arend, havik; evenals patrijzen, merels of roodborstjes.
Uw toegang: via de A-92, die Andalusië doorkruist, komt u binnen via Puerto de la Mora.
Diensten: Puerto delLobo Interpretatiecentrum van het park, is gelegen in de gemeente Víznar.(Tel.: 958540426). Ze bieden: informatiemateriaal, geleide bezoeken, bewegwijzerde routes, aanpassing voor gehandicapten, interpretatiepanelen, milieuateliers, parking, toilet. telefoons, bars, restaurants, picknickplaatsen, fonteinen, telefoons, aanpassing voor gehandicapten, schuilplaatsen.
Interessante bezoeken: Cueva del Agua, Cueva delGato, Camino de la Fuente del Grande (bronnengebied), Arabische baden van Cogollos Vega, Paleis van El Cuzco in Víznar (het werd uitgeroepen tot historisch-artistiek monument).

Natuurpark Sierra de Castril

Het heeft een oppervlakte van 12.265 ha en is gelegen in de regio van de Sierra de Castril. Het is de voortzetting van Natuurpark Cazorla, Seguray Las Villas. Het landschap is bergachtig met bossen, beekjes, ravijnen, steile hellingen vol rotsen, kliffen, watervallen, watervallen, grotten, galerijen, bronnen. Het heeft veel vegetatie vanwege de rivieren en de hoge luchtvochtigheid. De rotsen hebben karstvormen.

Activiteiten: wandelen, fietsen (berg) en speleologie, vogels kijken en botanische excursies.
Zijn Flora: steeneiken, zwarte dennen, jeneverbessen, mediterrane struikgewas van steeneiken, rozemarijn, esdoorns, populieren, wilgen, salgareñopijnboom, jeneverbessen en kruipende jeneverbessen, tijm, carrascan of wilde den.
Zijn Fauna: otter, forel, vale gier, steenarend, moeflon en bobcat.
Uw toegang: door de Ctra. C-330 naar Castril, waar de ingang van het park zich bevindt. Ook bij de A-92, afslag Baza.
Diensten: Castril bezoekerscentrum, tel.: 958722059 en 958722059. bars, restaurants, picknickplaatsen, fonteinen, telefoons, aanpassing voor gehandicapten, schuilplaatsen, kamperen.
Bezoeken van belang: de stad Castril, de grot van San Fernando, Manantiale de Juan Ruíz, Manatial de Tubos, Manantial de la Magdalena, Manantial de Lézar. Nacimiento del RíoCastril, Embalse de Portillo, de lagune en de Cueva de los Muertos in de SierraSeca in het voorjaar wanneer ze ontdooien.

Natuurpark van Sierra de Tejeda, Almijaray Alhama

Het heeft een oppervlakte van 40.662 ha omvat de gemeenten uit de provincie Granada: Alhamade Granada, Arenas del Rey, Jayena en Otívar. En uit de provincie Malaga: Canillas de Albaida, Sedella, Nerja, Salares, Alcaucín, Canillas de Aceituno, Frigiliana.

Dit gelegen in het westelijke deel van Granada en wordt gedeeld met Malaga. Het is een gebied met valleien, ravijnen en zeer steile berghellingen, loodrecht op de kust gelegen. Naast het natuurpark werd het uitgeroepen tot nationaal jachtreservaat en speciale beschermingszone voor vogels ZEPA.

Activiteiten: paardrijden, fietstochten, wandelen.
Uw toegang: een optie is vanuit Almuñecar, neem de Ctra de la Cabra ibés en na 21 km is er een omweg die doorgaat tot aan het Bermejales-stuwmeer. Een andere optie is A-92, afslag Loja richting Zafarralla. Er is een derde optie als je vanuit Malaga komt, je komt in Motril, Vélez-Malaga via de Ctra. - A-335 en via die weg kom je in Alcaucín.
Het is weer: Het heeft een mediterraan hooggebergte klimaat, met een hoge luchtvochtigheid en regelmatige regenval in de vorm van water en sneeuw.
Zijn Fauna: berggeit, steenarend, retriever, kortteenarend, retriever, slechtvalk en havik, nachtzwaluw,
Zijn Flora: Mediterrane zwarte dennenbossen, steeneiken, kurkeiken, galeiken, rebollos, wit en grijs marmer, jeneverbes en winterpijnboom, buxus, olivilla, weverij.
Diensten: Informatiecentrum Alhama de Granada, Paseo Montes Jovellar 5,Tel.: 958-360686. EN Informatiecentrum La Resinera. La Resinera Complex in Fornes. Tel.: 958-002000. Ze bieden: informatief materiaal, geleide bezoeken, bewegwijzerde routes, interpretatiepanelen, milieuateliers, parking, toilet. bars, restaurants, accommodatie, picknickplaatsen, fonteinen, camping, speeltuin, landhuizen, hostels.
Interessante bezoeken: Ruta del Río Verde van 7 km Het begint op km 27'8 van de Ctra De Otivara Mojacar. Bezoek de steden: Alhama de Granada (belangrijk historisch-artistiek erfgoed), Salares en Frigiliana.

Maro-Cerro Grodo Cliffs natuurgebied

Het heeft een oppervlakte van Ha .. en is gelegen tussen de provincies Malaga en Granada. Het omvat een deel van de gemeenten Nerja en Almuñecar. Het werd in 1989 uitgeroepen tot natuurpark en in 2003 werd het opgenomen in de zone van speciaal belang voor de Middellandse Zee (Z.E.P.I.M). Het strekt zich uit van de gemeente Almuñecar (Granada) tot die van Nerja (Málaga).
Het zijn een reeks baaien, kliffen en stranden aan de Middellandse Zeekust, met een specifieke fauna en flora van het gebied, met een biodiversiteit die wordt gekenmerkt door maritieme en terrestrische vegetatie.

Activiteiten: duiken met vergunning (laHerradura, is een ideale enclave om te duiken), onderwater- en sportvissen is verboden, badkamers en solarium op het strand.
Uw toegang: langs de Ctra.N-340 tussen Almuñecar en Nerja, moet u uw auto parkeren en er te voet naartoe gaan, aangezien het wegverkeer noch de aankomst van jetski's is toegestaan.
Zijn Flora: Posidonia, dennen, breedbladige doos, bajon, kermes eik, nerb, meidoorn cambron, Hiniesta, arto Olivilla, palmhart, mastiek, rozemarijn, lavendel en lavendel, grove tijm, Jaguars, hartig, monnikskroon, Geitenbreker, wilde jasmijn, citroentijm en het alomtegenwoordige espartogras, witte rozemarijn, immortelle, zeeklaproos, zeepeterselie, zeetijm, rode, groene en bruine algen, phanerogamische paderas,
Zijn Fauna: havik, havik, havik, lachende meeuwen, jan-van-gent, aalscholvers, grijze reiger, Balearische pijlstormvogel, kaffir gierzwaluw, zilver en schaduwrijk. In het water: walvisachtigen en zeezoogdieren (gestreepte dolfijn, tuimelaar en grienden). Cipreas, de schelp en de ijzerhoudende zeeslak.
Diensten: vuilnisbakken op het strand. Kampvuren en lawaai zijn NIET toegestaan.
Interessante bezoeken: er zijn geen architectonische elementen in het park.

Meer informatie over Granaatappel
 • Huizen te koop in Granada
 • Andalusië gids
 • Granada Telefoonnummers
 • Typische Andalusische producten
 • Festivals in Granada
 • Golfbanen in Granada
 • Natuurparken van Granada
 • Routes en wandelen in Granada
 • Paardrijden in Granada
 • Hotels in Granada
 • Goedkope hotels in Granada
 • De beste restaurants in Granada volgens Tripadvisor
 • Provincie Granada: provincies
 • Bezienswaardigheden van Granada
 • Musea in Granada
 • Granada monumenten
 • Hellingen van Sierra Nevada
 • Granada Afbeeldingen
 • Stranden in Granada
Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Granada: Sevilla Guide, Córdoba Guide, Almería Guide, Jaén Guide


Video: Natuurdocumentaire Oostvaardersplassen: Nieuw Land, Nieuwe Toekomst (Mei 2021).