Categorie Spanje

Op een dag in A Coruña
Spanje

Op een dag in A Coruña

Een paar jaar geleden woonde ik een conferentie bij over hernieuwbare energie in As Pontes de García Rodríguez (A Coruña), een stad waar de krachtigste thermische energiecentrale van Spanje staat, die op dat moment de kolenvoorraden in de mijn had uitgeput. Het leverde water en liet een enorm gat in de grond achter dat, zoals ze ons uitlegden, van plan waren het te vullen met water uit de rivier de Eume.

Lees Verder

Spanje

Het eiland Tabarca - Alicante

Het eiland Tabarca ligt in de Middellandse Zee ongeveer 20 km voor de kust van Alicante. Het heeft een oppervlakte van 20ha en is momenteel een district van de gemeente Alicante. Het dichtstbijzijnde punt van het schiereiland is Kaap Santa Pola, dat 2,4 mijl verderop ligt. De naam van het eiland is eigenlijk Isla Plana, maar sinds de nederzetting in 1770 van negenenzestig Genuese families van het eiland. de Tabarka, gelegen voor de kust van Tunesië, toen ze werden bevrijd van de slavernij waaraan ze waren onderworpen door de Tunesische soeverein in 1741, werd het omgedoopt tot Nueva Tabarca en later, kort gezegd, noemde iedereen het Tabarca.
Lees Verder
Spanje

Alicante, gezien door een Engelse toerist

Iets meer dan een stad op weg naar Benidorm Voor veel toeristen is Alicante niets meer dan een zeer drukke luchthaven waar je op weg naar Benidorm of een ander toeristisch centrum aan de Costa Blanca landt. Hier is echter een stad met meer dan 300.000 inwoners met oorsprong uit de bronstijd, de Iberische en Romeinse tijd, naast de fascinerende islamitische geschiedenis, die elk jaar wordt gevierd met de Moren en Christenen.
Lees Verder
Spanje

Benidorm: 23 leuke dingen om te doen voordat je de stad verlaat

Benidorm is een toeristenstad met honderden activiteiten. Het is gelegen in een berg- en kustgebied omgeven door ongelooflijke plaatsen, dus we raden u aan deze 23 dingen te doen voordat u Benidorm verlaat. U kiest, laten we beginnen met de onderwerpen: 1. Ga naar een nachtclub (en oefen talen) De nachtclubs van Benidorm hebben een unieke internationale sfeer, onherhaalbaar waar veel mensen op zoek zijn naar het meeste plezier.
Lees Verder
Spanje

Met de tram naar Benidorm

Ik ben naar Benidorm gereisd met een tram die de reis maakt vanuit Alicante. De tram rijdt langs de kust en volgt de route van de oude smalspoorlijn die Denia bereikte, de trein of trein van de jachthaven, zodat u het grote aantal urbanisaties, chalets en bungalows kunt zien die zich in dit deel van de kust tijdens de jaren van de baksteenboom en ze laten je nauwelijks de zee zien.
Lees Verder
Spanje

De Vall de Boí

In de Pyreneeën van Lleida is er een skigebied dat zeer wordt bezocht door fans van deze sport met zeer acceptabele sport- en woonfaciliteiten. Ik ben er nog nooit geweest om te skiën, maar het is een gebied dat erg rijk is aan Catalaans Lombardisch Romaans en het grote aantal hostels en landelijke appartementen dat zich door de hele vallei heeft verspreid vanwege het skiën, maakt het een zeer aangename bestemming om er een paar door te brengen. dagen in de zomer.
Lees Verder
Spanje

Zegel. Amandelbloesem

Eind januari bloeien de amandelbomen in de bergen van Alicante. Het behoort tot de regio Marina Baixa, in de provincie Alicante en samen met de naburige steden Relleu, Orcheta en Finestrat vormen ze een heel mooi gebied van de berg Alicante vlakbij de zee. Gelegen op iets meer dan 400 meter hoogte en op slechts 18 kilometer van de kust, is het een stad met iets meer dan 600 inwoners, in de zomer overgenomen door het toerisme en de gewone verblijfplaats van veel Europeanen die hier hun jubileumpensioen hebben gezocht.
Lees Verder
Spanje

Vitoria-Gasteiz. Ergens om te eten

Als je na een bezoek aan het historische centrum van Vitoria-Gasteiz naar beneden gaat naar de Virgen Blanca, het toeristische centrum van de stad, moet je door de Plaza del Machete gaan. Het heet Plaza del Machete omdat, volgens wat ze zeggen, daar en aan de zijkant van de kerk een nis of nis was met een houten machete waarvoor de heren van Vitoria een eed van trouw aflegden aan het volk nadat ze de religieuze eed in in de tempel.
Lees Verder
Spanje

Op een dag in A Coruña

Een paar jaar geleden woonde ik een conferentie bij over hernieuwbare energie in As Pontes de García Rodríguez (A Coruña), een stad waar de krachtigste thermische energiecentrale van Spanje staat, die op dat moment de kolenvoorraden in de mijn had uitgeput. Het leverde water en liet een enorm gat in de grond achter dat, zoals ze ons uitlegden, van plan waren het te vullen met water uit de rivier de Eume.
Lees Verder
Spanje

Aracena, de bakermat van de ham

De dag nadat we in het Doñana-park waren geweest, hebben we een excursie gemaakt naar Aracena. Als je in de provincie Huelva bent, hoe kun je dan niet dicht bij het zenuwcentrum komen van het kweken van met eikels gevoede Iberische ham? De stad, op de top van de bergketen die zijn naam draagt, ligt een beetje ver van Mazagón, in wiens Parador we de nacht hebben doorgebracht.
Lees Verder
Spanje

Reizen in Spanje in de zomer

Reizen door Spanje in de zomer kan een odyssee zijn. Op sommige plaatsen bereikt de overbevolking van toeristen grenzen die niet erg acceptabel zijn, in andere overschrijdt de warmte de temperatuur die het lichaam kan verteren. Toch worden miljoenen toeristen aangemoedigd om in de zomer door Spanje te reizen. Hier is ons advies.
Lees Verder
Spanje

Game of Thrones: de indrukwekkende locaties in Spanje

Game of Thrones valt op door zijn personages, zijn strijd om de macht, liefdesavonturen, draken, witte wandelaars ... maar ook door zijn instellingen. Een goede manier om de aap uit te schakelen om het nieuwe seizoen van Game of Thrones te zien, is door de instellingen te bezoeken die ons te wachten staan ​​in het nieuwe seizoen van de George R.
Lees Verder
Spanje

Een bezoek aan de Universiteit van Salamanca

De universiteit van Salamanca is de oudste van Spanje en een van de eerste die in Europa is opgericht. Het dateert uit het jaar 1218, toen de kathedraalscholen, die studiezalen voor geestelijken waren, de rang van algemene studie kregen en later een universiteit werden in 1254. Haar geschiedenis en prestige motiveerden me om een ​​van de karakteristieke gebouwen tijdens mijn verblijf in de stad.
Lees Verder
Spanje

De beste stranden van Spanje

De beste stranden van Spanje De Britse krant The Guardian lanceerde een nieuwe rubriek over Europese landen. Onder de verschillende artikelen die zijn gepubliceerd over de Spaanse cultuur, politiek, reizen, hotels, gastronomie, enz. Dit is wat volgens de lezers van The Guardian de beste Spaanse stranden zijn.
Lees Verder
Spanje

Boetes voor gebruik van het strand in Benidorm

Toeristen die een avondwandeling op het strand van Benidorm willen maken of er misschien een romantische ontmoeting willen organiseren, kunnen binnenkort verrast worden door een politieagent. Foto: freepik.es En dat is Benidorm, de Spaanse hoofdstad van de Het toerisme, met zijn cultuur van seks en sangria, bestrijdt de losbandigheid en low-budget losbandigheid die het een plaats hebben gegeven in de harten van duizenden reizigers met een witte huid en verbrande neus.
Lees Verder
Spanje

Het beste hotel van Madrid met vijf sterren

De hoofdstad van Madrid heeft een uitstekend hotelaanbod. Ik ben klant geweest van bijna alle hotels in Madrid. Gezien de tijden van crisis wordt de prijs / kwaliteit verhouding gewaardeerd. Naar mijn mening is het beste hotel in Madrid op dit moment Hotel Eurostars Madrid Tower Foto: economiadehoy.es Voordelen van het Hotel Eurostars Madrid Tower Zeer aantrekkelijk design, kamers met een zeer aangename moderne inrichting.
Lees Verder
Spanje

Reis naar Baskenland en word verliefd op zijn charmes

Als er iets niet mocht ontbreken, was het een gids voor een van de mooiste plekken ter wereld, Baskenland. Laat u overwinnen door de fantastische en charismatische bestemmingen van dit geografische gebied en dompel uzelf onder in een cultuur met duizenden jaren geschiedenis en mysteries, om het plannen van uw reis te vergemakkelijken en om te kunnen herhalen (want er is geen twijfel over mogelijk dat u van elk van de hoeken en gaten zult houden) die je bezoekt), hebben we deze buitengewone plaatsen ingedeeld en ze gescheiden in de drie provincies die samen Euskadi vormen: Guipúzcoa, Vizcaya en Álava.
Lees Verder