Categorie Wetenschappelijke vooruitgang


Wetenschappelijke vooruitgang

Pil om in vorm te komen zonder te sporten

Amerikaanse wetenschappers ontwikkelen een pil die de voordelen van lichaamsbeweging biedt zonder dat je een spier hoeft te bewegen. In tests die op muizen werden uitgevoerd met het tweede medicijn, konden de knaagdieren tot 44 meer rennen zonder voorafgaande training, wat suggereert dat mensen hetzelfde zouden kunnen doen.
Lees Verder
Wetenschappelijke vooruitgang

Zonnebrillen die elektriciteit opwekken

Onderzoekers van het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) in Duitsland hebben zonnebrillen ontwikkeld met organische zonnecellen in hun lenzen, die elektriciteit kunnen opwekken voor twee sensoren, een processor en twee kleine schermen op de slapen. ze zijn flexibel, transparant en licht; en ze kunnen in meerdere vormen en kleuren worden vervaardigd.
Lees Verder
Wetenschappelijke vooruitgang

10 verbluffende doorbraken voor de komende 10 jaar

We leven in een zeer opwindende tijd op het gebied van wetenschap en technologie, waarin dingen die we altijd als sciencefiction hebben beschouwd, normale dingen van onze dag worden. Het verbazingwekkende van al deze wetenschappelijke ontdekkingen is dat ze technologieën creëren die we ze stellen ons in staat om veel sneller nieuwe vorderingen te maken, dat wil zeggen dat ons innovatievermogen "exponentieel" toeneemt met het verstrijken van de jaren.
Lees Verder
Wetenschappelijke vooruitgang

Afvallen zonder dieet en langer leven?

Volgens onderzoekers van het MIT komt de dag dichterbij waarop mensen hun favoriete gerechten kunnen eten zonder aan te komen en tot 120 jaar kunnen leven zonder te lijden aan ouderdoms- en voedingsgerelateerde ziekten, zoals diabetes of kanker. Ze weten al jaren dat gecontroleerd vasten de levensduur van zoogdieren met wel 50 kan verlengen en dat bovendien zoogdieren die een vastenprogramma hebben gevolgd, niet lijden aan de gebruikelijke ouderdomsziekten.
Lees Verder