Categorie Prostaatkanker

Wat is de PCA3?
Prostaatkanker

Wat is de PCA3?

PCA3 is een prostaatkankerspecifiek gen. Het is in veel hogere concentraties aanwezig in prostaatkankerweefsel dan in normaal prostaatweefsel. In tegenstelling tot prostaatspecifiek antigeen (PSA) wordt PCA3 alleen geproduceerd door kankercellen van de prostaat en wordt niet beïnvloed door de grootte van de prostaat.

Lees Verder

Prostaatkanker

Beroemd met prostaatkanker

Prostaatkanker is de tweede meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. De American Cancer Society schat dat bij 1 op de 6 mannen prostaatkanker zal worden vastgesteld, wat overeenkomt met ongeveer 240.890 nieuwe gevallen per jaar. Gelukkig is de ziekte goed te behandelen als ze vroeg wordt opgemerkt.
Lees Verder
Prostaatkanker

Yoga kan gunstig zijn voor mannen met prostaatkanker

Yoga verlicht stress en verbetert de conditie, maar het lijkt ook meer gunstige effecten te hebben op de gezondheid van mannen. Nieuwe studie suggereert dat yoga kan helpen de kwaliteit van leven te behouden en sommige bijwerkingen voor mannen te verlichten bestralingstherapie ondergaan voor prostaatkanker.
Lees Verder
Prostaatkanker

Taillemaat gekoppeld aan prostaatkanker

Mannen met grotere tailles lopen mogelijk een hoger risico op het ontwikkelen van agressieve prostaatkanker. Een 10 cm grotere tailleomvang kan de kans op het ontwikkelen van prostaatkanker met 13 vergroten. Het grootste risico was wanneer de tailleomvang groter was dan 94 cm.
Lees Verder
Prostaatkanker

Wat is een transrectale prostaatbiopsie?

Een procedure die wordt gebruikt om prostaatkanker te diagnosticeren. Hiermee worden monsters van prostaatweefsel verkregen en voor analyse naar een laboratorium gestuurd.Wij leggen alles uit wat u over deze test moet weten Waarom wordt er biopsie gebruikt? transrectale prostaat - Als de PSA-resultaten verhoogd zijn of de prostaat abnormaal groot is bij onderzoek door een uroloog, kan een prostaatbiopsie nodig zijn.
Lees Verder
Prostaatkanker

Wat is de PCA3?

PCA3 is een prostaatkankerspecifiek gen. Het is in veel hogere concentraties aanwezig in prostaatkankerweefsel dan in normaal prostaatweefsel. In tegenstelling tot prostaatspecifiek antigeen (PSA) wordt PCA3 alleen geproduceerd door kankercellen van de prostaat en wordt niet beïnvloed door de grootte van de prostaat.
Lees Verder
Prostaatkanker

Symptomen van prostaatkanker

Prostaatkanker is een stille ziekte in de beginfase Aangezien prostaatkanker een langzaam groeiende tumor is, gaan er vele jaren voorbij vanaf het moment dat het zich begint te vormen tot het wordt ontdekt, aangezien de symptomen die het veroorzaakt denk na over andere ziekten en pas als deze zijn uitgesloten en vroege detectietests zijn uitgevoerd, kan het worden gediagnosticeerd.
Lees Verder
Prostaatkanker

Prostaatkanker met uitzaaiingen

Vroege opsporing van prostaatkanker vermindert sterfte Prostaatkanker is een langzaam groeiende en stille tumor, dat wil zeggen dat het gewoonlijk geen symptomen vertoont die erop wijzen dat het aanwezig is. Om deze reden wordt de diagnose in veel gevallen gesteld wanneer de tumor al groot is of zich heeft verspreid naar nabijgelegen gebieden of organen.
Lees Verder
Prostaatkanker

Kan een vasectomie het risico op prostaatkanker verhogen?

Vasectomie verhoogt het relatieve risico op dodelijke prostaatkanker met 20 Vasectomie is een vorm van anticonceptie die de buisjes blokkeert die sperma van de testikels naar de penis transporteren. Nu heeft een studie gepubliceerd in de Journal of Clinical Oncology, aangetoond dat vasectomie wordt geassocieerd met een klein verhoogd risico op prostaatkanker, voornamelijk voor gevorderde of fatale prostaatkanker.
Lees Verder
Prostaatkanker

Hoe vaak moet ik een PSA-test krijgen?

Hoe vaak PSA-tests moeten worden uitgevoerd, is afhankelijk van de uitkomst van de eerste PSA-test De PSA-test maakt geen onderscheid tussen langzaam groeiende prostaatkanker en agressieve vormen van kanker, het geeft alleen aan dat er iets mis kan zijn. Afhankelijk van de risicofactoren van elke patiënt, kan de arts aanbevelen om de tests vaker of minder vaak te herhalen om de PSA-waarden te controleren.
Lees Verder
Prostaatkanker

Wat is een orchidectomie?

Een orchidectomie bestaat uit de chirurgische verwijdering van de testikels, de klieren die verantwoordelijk zijn voor de productie van testosteron bij mannen. Wat is de relatie tussen een orchidectomie en prostaatkanker? Een orchidectomie is een chirurgische ingreep die kan worden beschouwd als hormoontherapie bij mannen. de behandeling van prostaatkanker.
Lees Verder
Prostaatkanker

Is prostaatkanker erfelijk?

Het hebben van een naast familielid met prostaatkanker kan uw relatieve risico verdubbelen. Er wordt geschat dat ongeveer 5-10 van de prostaatkankers zijn verbonden door genen. Er is geen enkel specifiek gen dat verantwoordelijk is voor prostaatkanker. Studies suggereren dat de combinatie van variaties in bepaalde genen een rol kan spelen.
Lees Verder
Prostaatkanker

Risicofactoren voor prostaatkanker

Wat kan een persoon meer kans maken op het ontwikkelen van prostaatkanker Hoewel de oorzaken momenteel onbekend zijn, is gebleken dat sommige factoren het risico op prostaatkanker verhogen. Sommige van deze factoren zijn: Leeftijd Het risico op het ontwikkelen van een prostaatkanker neemt toe met de leeftijd.
Lees Verder
Prostaatkanker

Wie loopt er risico op prostaatkanker?

Welke factoren verhogen uw kans op het krijgen van prostaatkanker Leeftijd 50 jaar of ouder zijn verhoogt uw risico op prostaatkanker. De gemiddelde leeftijd waarop prostaatkanker meestal wordt vastgesteld is 70-74 jaar Familiegeschiedenis Als een vader of broer is gediagnosticeerd met prostaatkanker, wordt de kans op de diagnose prostaatkanker 2,5 keer groter. prostaat, dan een man die geen naaste familieleden heeft met de ziekte.
Lees Verder
Prostaatkanker

11 dingen die u moet doen om prostaatkanker te voorkomen

Leeftijd, ras, familiegeschiedenis en woonplaats zijn de vier belangrijkste factoren die het risico van een man op het ontwikkelen van prostaatkanker beïnvloeden.Dit zijn allemaal moeilijke of onmogelijke factoren om te veranderen, maar er zijn enkele dingen die Mannen kunnen het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker verminderen of vertragen.
Lees Verder
Prostaatkanker

Stadia van prostaatkanker

Hoe wordt prostaatkanker geclassificeerd? Zodra een prostaatkanker is gediagnosticeerd, is het door middel van een reeks tests mogelijk om te weten wat het stadium is, dat wil zeggen in welk stadium het zich bevindt. Als u weet in welk stadium of stadium de kanker zich bevindt, kunt u de omvang en de ernst ervan kennen Enkele van de tests die het mogelijk maken prostaatkanker te classificeren zijn: Prostaatspecifiek antigeen (PSA).
Lees Verder
Prostaatkanker

Vermoeidheid en prostaatkanker

Vermoeidheid is een veel voorkomende bijwerking van prostaatkanker en de behandelingen ervan. Als u wordt behandeld voor prostaatkanker, heeft uw lichaam te maken met een groot aantal lichamelijke veranderingen en problemen. Vermoeidheid kan verbeteren nadat de behandeling is beëindigd, maar in sommige gevallen kan deze langer duren.
Lees Verder
Prostaatkanker

Gezonde gewoonten die het risico op prostaatkanker verminderen

Meer tomaten eten en minder rood vlees verlaagt de kans op overlijden aan prostaatkanker Hoewel bij 1 op de 6 mannen prostaatkanker wordt vastgesteld, overlijden de meesten er niet aan. De resultaten van een studie, gepresenteerd op het European Cancer Congress, laat zien hoe een set van zes gezonde gewoonten het risico op overlijden aan prostaatkanker helpt verminderen.
Lees Verder
Prostaatkanker

Hoe wordt de diagnose prostaatkanker gesteld?

Prostaatkanker veroorzaakt geen symptomen in vroege stadia Prostaatkanker evolueert meestal traag en manifesteert zich laattijdig de symptomen, maar kan worden gediagnosticeerd door medische tests. Het gemak van het uitvoeren van vroege detectietests is voornamelijk gebaseerd op de individueel risico van elke persoon, hoewel het wordt aanbevolen om ermee te beginnen na 40 jaar in het geval van een hoog risico (genetische aanleg of familiegeschiedenis van prostaatkanker op jonge leeftijd).
Lees Verder
Prostaatkanker

Moleculen aanwezig in sperma voor de detectie van prostaatkanker

Nieuwe biomarkers in zaadvloeistof kunnen de nauwkeurigheid van de diagnose van prostaatkanker verbeteren Prostaatkanker is een van de meest voorkomende kwaadaardige tumoren bij mannen in westerse landen en een van de belangrijkste doodsoorzaken door kanker. Een van de meest gebruikte methoden Voor de diagnose is het de PSA-test, maar het is een onbetrouwbare test, want hoewel hij erg gevoelig is, is hij niet erg specifiek voor prostaatkanker.
Lees Verder