Categorie Gezonde gewoonten

Gezonde cadeaus voor Kerstmis
Gezonde gewoonten

Gezonde cadeaus voor Kerstmis

Komt Kerstmis eraan en kun je geen origineel cadeau bedenken? Waarom zou u niet iets gezonds kopen om aan uw familie of vrienden te geven? Immers, zijn gezondheid en geluk niet de beste geschenken van allemaal? Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een gezondere levensstijl, zijn hier enkele ideeën voor kerstcadeaus die nuttig zijn voor de gezondheid: Met dit cadeau maak je heerlijke fruit- en groentesmoothies, rijk aan veel vitamines.

Lees Verder

Gezonde gewoonten

Yoga kan de bloeddruk verlagen bij mensen met hypertensie

Het beoefenen van yoga kan nuttig zijn bij mensen met milde tot matige hypertensie. De studie, gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Hypertension, omvatte 120 mensen van in de vijftig die in drie groepen waren ingedeeld: een ervan werd toegewezen om yoga te doen. twee of drie keer per week gedurende 24 weken, kreeg een andere groep de opdracht om naast wandelingen een voedingsprogramma te volgen, en een derde groep beoefende yoga en kreeg ook voedingsadviezen.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Minder autorijden helpt ons om af te vallen

Om op gewicht te blijven, is het niet alleen belangrijk om het aantal calorieën dat we consumeren onder controle te houden, maar ook om minder tijd aan het autorijden te besteden. Een nieuwe studie van de University of Illinois toont aan dat, naast het aantal calorieën dat we consumeren, de hoeveelheid tijd die we besteden aan het rijden dag, in plaats van sporten, kan het ook verband houden met onze body mass index (BMI).
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Waarom we geen frisdrank mogen gebruiken

Het drinken van veel frisdrank verhoogt het risico op een hartaanval. Waarom zouden we frisdrank niet moeten misbruiken? Suikerhoudende dranken zijn in verband gebracht met gewichtstoename en diabetes type 2. Nu suggereren de resultaten van dit onderzoek dat met suiker gezoete dranken het risico op coronaire hartziekten meer verhogen dan dat geassocieerd met traditionele risicofactoren.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Elektronische sigaretten: zijn ze schadelijk voor uw gezondheid?

Elektronische sigaretten worden geadverteerd als een veilig alternatief voor traditionele sigaretten.Sigaretten geven nicotine af door tabak te verbranden, terwijl elektronische sigaretten nicotine aan de gebruiker afgeven in de vorm van damp. Omdat ze nicotine afgeven zonder tabak te verbranden, lijken elektronische sigaretten een veiliger en minder giftig alternatief voor conventionele sigaretten.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Waarom hardlopen ons gelukkiger maakt

A Happy Rush Als je een gewone hardloper vraagt ​​waarom ze graag hardlopen, zullen ze je waarschijnlijk vertellen wat hen gelukkiger maakt. En hoewel het je misschien vreemd in de oren klinkt, is het niet zo vreemd Wist je dat… 30 minuten lopen op een loopband de stemming van iemand met een depressieve stoornis onmiddellijk kan verbeteren.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Hoe lichaamsbeweging ons kan helpen beter te slapen

Dagelijkse lichaamsbeweging beïnvloedt de slaapgewoonten Er is een neiging om te geloven dat wanneer u traint, u beter kunt slapen, maar in het geval van mensen met slaapproblemen, zoals slapeloosheid, is deze relatie veel complexer. Slapeloosheid heeft een hyperarousal van het stresssysteem, en een enkele trainingssessie op een bepaalde dag is niet voldoende om die opwinding te overwinnen, het kan zelfs verergeren, aangezien lichaamsbeweging een fysieke stressfactor is.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Pas op voor bruisende medicijnen!

Wist je dat veel van de bruisende medicijnen die we nemen grote hoeveelheden natrium bevatten, we weten allemaal dat een teveel aan zout niet goed is voor onze gezondheid. Om deze reden wordt een matige zoutinname aanbevolen.Naast het zout dat we in onze voeding eten, heeft nieuw onderzoek nu aangetoond dat sommige van de bruisende medicatie die we met enige regelmaat nemen, zoals aspirine, paracetamol of ibuprofen, ervoor zorgen dat we grote hoeveelheden natrium binnenkrijgen zonder het te weten.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Sport is slecht voor je gebit

Intensieve training kan het risico op tandbederf en andere mondproblemen vergroten.Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat veel atleten een slechte mondgezondheid hebben, met een groot aantal gaatjes, een verhoogde neiging tot tandvleesaandoeningen en erosie van tandglazuur. Waarom is lichaamsbeweging schadelijk voor de mondgezondheid?
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Wat liefde kan doen voor uw gezondheid

Wist je dat verliefd zijn veel voordelen heeft voor je gezondheid? Valentijnsdag komt eraan en er is altijd gezegd dat liefde alles kan overwinnen, maar wist je dat het je kan beschermen tegen veel ziektes? Liefde is: goed voor het hart Er zijn studies waaruit blijkt dat het hebben van een succesvolle relatie de overlevingskansen verbetert na een hartoperatie (coronaire byspass).
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Wat gebeurt er als u direct na het opstaan ​​twee glazen water drinkt?

Water drinken helpt ons gehydrateerd te blijven en houdt ook ziektes buiten de deur Wist je waarom de Japanners de oudste mensen ter wereld zijn? Meer dan 50.000 van de mensen ouder dan 100 jaar wonen in Japan. Wat maakt ze zo lang? Blijkbaar bestaat er in Japan een therapie die gebaseerd is op het drinken van twee glazen water direct na het ontwaken, wat blijkbaar is degene die hen de mogelijkheid geeft om zoveel jaren te leven.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Oefening en hersenen

Sporten heeft een positief effect op de verouderende hersenen Uit een recente studie blijkt dat meer lichamelijk actieve oudere volwassenen minder hersenatrofie, een groter volume aan grijze stof en minder schade aan witte stof hebben in vergelijking met hun meer zittende tegenhangers. .
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Obesitas bij kinderen en vitamine D

Het lichaamsvet van kinderen is gekoppeld aan een tekort aan vitamine D. Kinderen hebben meer kans op meer lichaamsvet tijdens de kindertijd als de moeder tijdens de zwangerschap een laag vitamine D-gehalte had. Dit is de conclusie van een nieuwe studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Beweging en geestelijke gezondheid bij adolescenten

Dagelijks lichaamsbeweging is gunstig voor de geestelijke gezondheid van adolescenten. Een artikel, gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Psychological Science, laat zien dat sommige psychosociale factoren, zoals zelfbeeldperceptie en sociale interactie, de voordelen kunnen helpen verklaren die dagelijkse lichamelijke activiteit heeft invloed op de geestelijke gezondheid van adolescenten.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Hoe vaak moet u uw badhanddoek wassen?

Waarom je handdoeken vaker moet wassen Na gebruik wordt een handdoek een perfecte voedingsbodem voor bacteriën, schimmels, dode huidcellen, speeksel, anale en urinaire afscheidingen en vele andere ziektekiemen die in onze badkamer aanwezig zijn. badkamer Hoe vaak kunt u een handdoek gebruiken voordat deze moet worden gewassen?
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Nog een reden om gelukkig te zijn

Gelukkige tieners groeien eerder op tot rijke volwassenen dan tieners die geen gelukkige jeugd hebben. Een analyse van gegevens van 15.000 Amerikaanse tieners en jonge volwassenen, gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Proceedings of the De National Academy of Sciences laat zien dat tieners die gelukkiger zijn of een hogere mate van tevredenheid met het leven hebben, een grotere kans hebben op een aanzienlijk hoger inkomen dan tieners met een lagere mate van tevredenheid en geluk.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Geluk en tijdsperspectief

Gelukkige mensen hebben een evenwichtig tijdsperspectief Vreugdevol terugdenken aan het verleden, genieten van het heden en uitkijken naar toekomstig geluk zou de sleutel kunnen zijn om geluk te behouden. Een nieuwe studie toont aan dat het hebben van een evenwichtig tijdsperspectief mensen het gevoel kan geven vitaler, dankbaarder en tevredener met hun leven.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Hoe u gezonde gewoonten kunt hebben

Hoe u een gezonder leven leidt Het veranderen van gewoonten is niet eenvoudig. Er wordt zelfs gezegd dat we 66 dagen nodig hebben om een ​​nieuwe gewoonte te ontwikkelen. Als u nieuwe gewoontes wilt ontwikkelen die u gezonder maken, kunt u het het beste rustig aan doen. Dit zal het gemakkelijker voor je maken om het te bereiken.Je kunt beginnen met voor te stellen om elke maand een nieuwe gezonde gewoonte aan te nemen, en je zult zien hoe je na een jaar veel daarvan hebt bereikt.
Lees Verder
Gezonde gewoonten

Gezonde gewoonten om het risico op hartaandoeningen te verminderen

Een gezond leven leiden kan het risico op een hartaanval verkleinen, zelfs als uw genen iets anders zeggen. Van genen en levensstijl is bekend dat ze het hartrisico beïnvloeden, maar de invloed van elk van deze factoren is niet bekend, en of de ene factor kan de andere overtreffen. een nieuwe studie heeft uitgewezen dat zelfs mensen met een hoog genetisch risico op hartproblemen hun kans op een hartaanval of andere hartproblemen kunnen halveren als ze niet roken of eten gezond, sporten en op gewicht blijven.
Lees Verder